NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.195
Поени од реакции
36.304
Сериозно мислиш дека ќе освоеше Лејкерс титула изминативе 4-5 год? Со кои играчи?
Преклани на пример... Дајте го Ник Нурс наместо глупавиот Хам, и ќе беше титула.
ОК во врска со Лејкерс без Леброн, секако немаше да остане тимот на Кузма и Инграм. Или најди период во историјата на Лејкерс кога не се вратиле на шампионски стази па сеедно колку смрделе претходно. Не за џабе се втор најтрофеен клуб во НБА (а до лани беа и најтрофеен клуб, заедно со Селтикс).

Член од
16 април 2014
Мислења
7.451
Поени од реакции
11.978
Преклани на пример... Дајте го Ник Нурс наместо глупавиот Хам, и ќе беше титула.
ОК во врска со Лејкерс без Леброн, секако немаше да остане тимот на Кузма и Инграм. Или најди период во историјата на Лејкерс кога не се вратиле на шампионски стази па сеедно колку смрделе претходно. Не за џабе се втор најтрофеен клуб во НБА (а до лани беа и најтрофеен клуб, заедно со Селтикс).
Ама никој не може да гарантира дека ќе е титула. Гледаш какви тимови не освојувале а вие ми зборувате на жими мајка муабети дека секако ќе освоеле.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.791
Поени од реакции
6.019
17-те шампионски титули велат дека ќе освоеле и дека тоа не се „жими мајка муабети“. :)
5 од нив после втора светска , а сите други со некој топ 10 all time great. Или Леброн не е ни топ 10 сега? :pos:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.195
Поени од реакции
36.304
5 од нив после втора светска , а сите други со некој топ 10 all time great. Или Леброн не е ни топ 10 сега? :pos:
Настрана досетките, што не е точно во тоа со или без Леброн шансите се дека Лејкерс секако ќе направеа тим и ќе се бореа за шампионски титули.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.467
Поени од реакции
10.985
Настрана досетките, што не е точно во тоа со или без Леброн шансите се дека Лејкерс секако ќе направеа тим и ќе се бореа за шампионски титули.
Евентуално, некад можда и ќе напраеле тим. Ама до сеа уште ќе го немаа направено и уште немаше да ја имаат 17тата титула без Брон.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.791
Поени од реакции
6.019
Не се досетки, факти се. Без Леброн , Лејкерси немаше да земат титула и моментално имаат најлош тим од времето на Леброн во Лејкерс. Тоа дали ако не бил Леброн ќе бил некој друг суперстар и дали ќе успеел да освои , тотално непотребно нагаѓање. Исто како што Лејкерс земале ради Коби , Шек , Меџик, Вилт итн... земаа и ради Леброн и АД.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.195
Поени од реакции
36.304
Евентуално, некад можда и ќе напраеле тим. Ама до сеа уште ќе го немаа направено и уште немаше да ја имаат 17тата титула без Брон.
Можеби да, можеби не... Никогаш нема да знаеме.
Не ми смета Леброн во Лејкерс, мене ми смета ЛеГМ во Лејкерс. Се у реду со таа едната титула ама еден куп погрешни потези изнуди од клубот, еден куп пикови и таленти ги испрати упм. Одличен играч ама се меша таму каде што не му е местото, и прави лошо иако во основа има намера да направи добро.

Не се досетки, факти се. Без Леброн , Лејкерси немаше да земат титула и моментално имаат најлош тим од времето на Леброн во Лејкерс. Тоа дали ако не бил Леброн ќе бил некој друг суперстар и дали ќе успеел да освои , тотално непотребно нагаѓање.
Историјата кажува дека ќе се случело шанса и титула, можеби на таа година кога ја земаа последната ама ако не порано тогаш подоцна.

Исто како што Лејкерс земале ради Коби , Шек , Меџик, Вилт итн... земаа и ради Леброн и АД.
ОК, ама ај ако ја правиш сметката тогаш ајде спореди по колку титули земале со првите а потоа колку земаа со вторите.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.791
Поени од реакции
6.019
Можеби да, можеби не... Никогаш нема да знаеме.
Не ми смета Леброн во Лејкерс, мене ми смета ЛеГМ во Лејкерс. Се у реду со таа едната титула ама еден куп погрешни потези изнуди од клубот, еден куп пикови и таленти ги испрати упм. Одличен играч ама се меша таму каде што не му е местото, и прави лошо иако во основа има намера да направи добро.

Историјата кажува дека ќе се случело шанса и титула, можеби на таа година кога ја земаа последната ама ако не порано тогаш подоцна.

ОК, ама ај ако ја правиш сметката тогаш ајде спореди по колку титули земале со првите а потоа колку земаа со вторите.
Шо е битно колку? Битното им треба на Лејкерс легендарен играч за да освојат титула. Селтикс последните направија тим како Спарс во времето на Грег. Има разлика. Никој не ги омаловажува титулите на Лејкерс, само факт е дека немаше 17та без Леброн.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.195
Поени од реакции
36.304
Во 2020-та? ОК, веројатно немаше тогаш да ја ќарат 17-ката... Оттогаш наваму? Којзнае, јас сакам да мислам дека: Да.
И тоа дека на „Лејкерс им требале легендарни играчи за да освојуваат титули“... Што да ти кажам на таква мисла? Ти се замараш со такви ментални гимнастики - не јас, и секако не Лејкерси. :D

Член од
19 март 2013
Мислења
3.791
Поени од реакции
6.019
Во 2020-та? ОК, веројатно немаше тогаш да ја ќарат 17-ката... Оттогаш наваму? Којзнае, јас сакам да мислам дека: Да.
И тоа дека на „Лејкерс им требале легендарни играчи за да освојуваат титули“... Што да ти кажам на таква мисла? Ти се замараш со такви ментални гимнастики - не јас, и секако не Лејкерси. :D
Реков јас следат сезони каде што може да се врати ривалството во финалиња Лејкерс - Селтикси , се разбира ако се изгради добар тим околу Лука и ако Леброн се пензионира што побрзо. Тоа би ја зголемило и гледаноста и би било уживање за гледање. Само што и други тимови се прашуваат тука, пред се Оклахома , Сан Антонио, а и верувам дека Никс можат да бидат вистински проблем следните години им фалат неколку битни фигури и нов тренер. Кливленд ми личат на Хокс во времето на Антич , нема да трае долго тоа , иако Мобли се гледа себеси како лице на лигата во скора иднина заедно со Вемби , многу храбра изјава.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.467
Поени од реакции
10.985
Да да, исто ко што на професионален кошаркар најголем спортски успех му е коњска трка. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom