NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    54
Член од
19 март 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.040
Многу глуп муабет иначе. Ај ако не Коби од 2013 па натака да гледаме што постигнал. Или Џордан во Визардс да вадиме статистики. Леброн е еден од најclutch играчите во историјата, единствен со 5 плејоф базер битери во историјата.
Да не испадне сум Леброн фан , потценет е многу Јокара на тој план. Има решавано доста утакмици во регуларен дел на сезона. Не се споредува со најаките, али вреди да се напомене.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.202
Поени од реакции
12.003
Многу глуп муабет иначе. Ај ако не Коби од 2013 па натака да гледаме што постигнал. Или Џордан во Визардс да вадиме статистики. Леброн е еден од најclutch играчите во историјата, единствен со 5 плејоф базер битери во историјата.
Да не испадне сум Леброн фан , потценет е многу Јокара на тој план. Има решавано доста утакмици во регуларен дел на сезона. Не се споредува со најаките, али вреди да се напомене.
Со то шо Џордан играл 15 сезони, а ова мулето на батерии 22.

Така да... yeah. Имал 5 во плејоф во 22 години, го накривил.

Ја потопи франшизата откако е таму Леброн и тоа е факт. Би освоиле макар 1 титула и со било кој друг суперстар на негово место сиве овие години во Лејкерс, само остави потоп после него, види го тимот.
Кога ќе се пензионира ќе игра син му заедно со Хачимура, пошто нема кој друг.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.040
Со то шо Џордан играл 15 сезони, а ова мулето на батерии 22.

Така да... yeah. Имал 5 во плејоф во 22 години, го накривил.

Ја потопи франшизата откако е таму Леброн и тоа е факт. Би освоиле макар 1 титула и со било кој друг суперстар на негово место сиве овие години во Лејкерс, само остави потоп после него, види го тимот.
Кога ќе се пензионира ќе игра син му заедно со Хачимура, пошто нема кој друг.
И не се толку лоши последниве години колку шо Јокич им го расплака мамичето мамино, се разбира со Џамал.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.202
Поени од реакции
12.003
И не се толку лоши последниве години колку шо Јокич им го расплака мамичето мамино, се разбира со Џамал.
Абе како не се лоши, истиот тој Јокич го скокнаа кога тимот им беше напакиран со високи центри и АД можеше да игра и центар и четворка.
Башка си имаше плеј, шутери, одбрана јака.

Тој тим со титула од бабалот со овај сега да се сретнат има тој тим 10-0 да ги тепа, до толку поквалитетен биле. Токму затоа реков дека и друг суперстар на место на Леброн ќе земеше барем 1 титула досега, ако не и повеќе.
Гробар на франшизата и ако не мисли да се пензионира за брзо мислам дека и Лука нема долго да му седи во тимот.

Инаку за Јокич е така, си доминира и негово време е, се согласувам. Можиш да го победиш само со јак состав.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.040
Абе како не се лоши, истиот тој Јокич го скокнаа кога тимот им беше напакиран со високи центри и АД можеше да игра и центар и четворка.
Башка си имаше плеј, шутери, одбрана јака.

Тој тим со титула од бабалот со овај сега да се сретнат има тој тим 10-0 да ги тепа, до толку поквалитетен биле. Токму затоа реков дека и друг суперстар на место на Леброн ќе земеше барем 1 титула досега, ако не и повеќе.
Гробар на франшизата и ако не мисли да се пензионира за брзо мислам дека и Лука нема долго да му седи во тимот.

Инаку за Јокич е така, си доминира и негово време е, се согласувам. Можиш да го победиш само со јак состав.
Тимот од 2020 имаше искуство , сите скоро беа искусни играчи. А и баблс условите беа кој се снајде најдобро,тој ќе крене пехар.Последниве сезони го добија Ривс , Хачимура е така така, другото се добри за дефанзива, нападот каша. Можно е да поминат рунда, ако има јак остаток на сезона Лука. Покрај ОКЦ , Мемфис и Денвер нема шо да бараат.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.846
Поени од реакции
4.489
Дај бе оладите со овие муабети, под кој основ го кажувате ова и сте сигурно во тоа? Со Кузма, Инграм со тие ќе освоеа? Не си прајте филмови, он е заслужен и АД што дојде во Лејкерс.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.040
Викендов Лејкерс - Нагетс и Далас - ГСВ.
Ќе бидат интересни за гледање мислам.
Да не се налути генералот , имаме и Бостон - Никс. :D

Член од
19 март 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.040

Овие ме утепаа на инста со нивните масонерии , двајца се мислам. Дај да ја најдеме скриптата , што се расправаме тука :D
Шала на страна, два три пати начекав да промашат , јако си праат некои математики за да изгледаат реално и нормално зимаат пари за преплата и бетови пуштаат пред утакмиците.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.202
Поени од реакции
12.003
Дај бе оладите со овие муабети, под кој основ го кажувате ова и сте сигурно во тоа? Со Кузма, Инграм со тие ќе освоеа? Не си прајте филмови, он е заслужен и АД што дојде во Лејкерс.
Така де, он е заслужен и воздух шо дишиме, да не беше тој јас не знам како ќе постоеше Лејкерс ко екипа воопшто.
Замисли ти да не дојдеше Леброн таму, овие другите суперстарови немаше никој да сакаат да облечат дрес на така небитна екипа.

Во право сте, тој е заслужен за сè.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.388
Поени од реакции
11.856
Така де, он е заслужен и воздух шо дишиме, да не беше тој јас не знам како ќе постоеше Лејкерс ко екипа воопшто.
Замисли ти да не дојдеше Леброн таму, овие другите суперстарови немаше никој да сакаат да облечат дрес на така небитна екипа.

Сериозно мислиш дека ќе освоеше Лејкерс титула изминативе 4-5 год? Со кои играчи?

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.846
Поени од реакции
4.489

Како прво не реков дека немало други суперстарови да дојдат у Лејкерс, како второ и сам знаеш дека суперстаровите одат таму каде што има барем уште еден суперстар. И пак ќе ти кажам не можете да давате такви претпоставки дека Лејкерс ќе освоеле барем една титула ако Леброн ич не дошол, тоа ви е само what if. Сето ова го кажувате заради преголемиот хејт спрема Леброн и ве тера така и да размислувате. Мислам у ред е да хејташ играч, како спортски фан тоа е нормално, и јас сум хејтал безброј играчи па никогаш не би ги деградирал. Сум го хејтал и Коби и КД и Харден и не знам ти кој друг, ама сепак видов дека тоа не вреди и сега имам многу почит за тоа што тие го успеале у нивната кариера и никогаш не би рекол дека само тие се заслужни за неуспех, сепак тоа потпаѓа на целата екипа. Не е малку неубаво да гледаш цело време како се напаѓа само еден играч од поединци и како би се чуствувал ти тоа да е твојот омилен играч?
Да се надоврзам и на муабетот за ол тајм рангирањето, се е у ред и генерално пак чуствувата спрема некои играчи играат улога кога се прави рангирањето и јас би сакал да си го кажам моето мислење и ова е само јас како мислам шо не мора да значи дека е исправно, за мене Леброн е број еден па Коби. Намерно не го ставам Џордан оти не сум имал можност да го гледам. И малку ми е без веза тоа што некои не го сметаат Коби за бар топ 3, а ги ставаат играчи како Меџик, Вилт, Карим итн. Верувам дека скоро секој тука нема барем 40 или повеќе години за да имал можност да ги гледа овие играчи во нивниот прајм. И затоа како шо кажав за играчи кои ги немам гледано не можам да ги ставам толку високо.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.377
Поени од реакции
5.040
Како прво не реков дека немало други суперстарови да дојдат у Лејкерс, како второ и сам знаеш дека суперстаровите одат таму каде што има барем уште еден суперстар. И пак ќе ти кажам не можете да давате такви претпоставки дека Лејкерс ќе освоеле барем една титула ако Леброн ич не дошол, тоа ви е само what if. Сето ова го кажувате заради преголемиот хејт спрема Леброн и ве тера така и да размислувате. Мислам у ред е да хејташ играч, како спортски фан тоа е нормално, и јас сум хејтал безброј играчи па никогаш не би ги деградирал. Сум го хејтал и Коби и КД и Харден и не знам ти кој друг, ама сепак видов дека тоа не вреди и сега имам многу почит за тоа што тие го успеале у нивната кариера и никогаш не би рекол дека само тие се заслужни за неуспех, сепак тоа потпаѓа на целата екипа. Не е малку неубаво да гледаш цело време како се напаѓа само еден играч од поединци и како би се чуствувал ти тоа да е твојот омилен играч?
Да се надоврзам и на муабетот за ол тајм рангирањето, се е у ред и генерално пак чуствувата спрема некои играчи играат улога кога се прави рангирањето и јас би сакал да си го кажам моето мислење и ова е само јас како мислам шо не мора да значи дека е исправно, за мене Леброн е број еден па Коби. Намерно не го ставам Џордан оти не сум имал можност да го гледам. И малку ми е без веза тоа што некои не го сметаат Коби за бар топ 3, а ги ставаат играчи како Меџик, Вилт, Карим итн. Верувам дека скоро секој тука нема барем 40 или повеќе години за да имал можност да ги гледа овие играчи во нивниот прајм. И затоа како шо кажав за играчи кои ги немам гледано не можам да ги ставам толку високо.
Па кој сака може да одвои време и да изгледа нешто од 80тите сигурно ќе најде доста. Нема споредба со талентот сега и тогаш , но сепак НБА била компетитивна од 80тите па натака и не може Меџик, Карим и Лери да ги изоставуваме нон стоп пошо кошарката еволуира се повеќе секоја наредна деценија. Кај Вилт и Расел е друга прича , нивните успеси не се толку релевантни пошо биле глава повисоки од скоро сите. Вемби да се родел тогаш или Шек кој било од доминатните центри од поново време ќе бил три пати појак од времето кога играат. Затоа играчи кој газат против технички многу боље играчи во овие години полека ќе заземат место во топ 10. 60тите и 70тите ќе бидат во голема мера заборавени.

Него нешто за оваа сезона и МВП трката.
Ова може да е и една од најизедначените трки некогаш , ќе се види и по гласовите тоа. Мое објективно мислење е дека Шаи ќе земе скоро па сигурно, но во гласовите нема да има голема разлика меѓу него и Јокич. Единствен после Џордан со 30+ ппг и 50%+ шут и притоа топ 5 фаворит да земе дефанзивец на годината , што значи сигурно ќе биде во прв дефанзивен тим. Пристрасно ќе кажам дека Јокич ќе биде ограбен уште еднаш после 2023 , објективно ова што го прави Шаи е исто историско и може да бидеме среќни што сме сведоци на ваква сезона.
А мислев сезоната на Лука лани е нешто посебно. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom