NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    43

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.870
Поени од реакции
17.661
Naalusnav Batler baral trejd, kolku e tocno i kade bi odel?
Рајли пред неколку дена кажа дека нема ништо од тоа. Инаку се спомнуваше Денвер највеќе, ама ете Рајли стави крај на шпекулациите.

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.002
Поени од реакции
3.042
Рајли пред неколку дена кажа дека нема ништо од тоа. Инаку се спомнуваше Денвер највеќе, ама ете Рајли стави крај на шпекулациите.
Штом се шушка дека Јокара го сака Боги во Денвер мислам ќе го трејдаат Портер за Боги и ќе имаат простор да потпишат уште некој солиден играч. Со моменталниов ростер не гледам подалеку од второ коло плеј оф па колку сака Јокич нека ја има свртено играта. Толку им е лимитот на моменталниот ростер, а и имаат очајна клупа. Гомна изедоа со договорите на Мареј и Портер, а пуштање на Брус Браун и КСП туку така, играчи кои и те како беа важни кога Денвер ја исвои шампионската титула.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.870
Поени од реакции
17.661
Штом се шушка дека Јокара го сака Боги во Денвер мислам ќе го трејдаат Портер за Боги и ќе имаат простор да потпишат уште некој солиден играч. Со моменталниов ростер не гледам подалеку од второ коло плеј оф па колку сака Јокич нека ја има свртено играта. Толку им е лимитот на моменталниот ростер, а и имаат очајна клупа. Гомна изедоа со договорите на Мареј и Портер, а пуштање на Брус Браун и КСП туку така, играчи кои и те како беа важни кога Денвер ја исвои шампионската титула.
МПЈ зема дупло повеќе пари од Богдан, така да мислам дека ке треба и трет тима да се вклучи во трејд или да го жртвуваат Хантер. Секако се сложувам дека се заебаа со огромните договори за Мари и МПЈ.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.654
Поени од реакции
7.683
Секој ден тепачки. Ако вака планираат да кренат гледаност не им бега стечај.

И да, гледаноста ќе рипне миљон ако Никси стигнат до финале.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.955
Поени од реакции
6.832
МПЈ е преплатен да али е ок играч, не е ужасен а не е ни ол стар.

Али Муреј........ја да сум Џокерот со пиштол на глава го носам на нотар, да ми потпише дека пола плата кај мене ќе ја префрла пошо ради Џокер го доби тој договор, мувла од играч :uzi:

Член од
11 октомври 2024
Мислења
270
Поени од реакции
464
Никола Јокиќ оваа сезона број еден за шут за три. Последниот натпревар 5/6 за три :D

Член од
19 март 2013
Мислења
3.051
Поени од реакции
4.557
Никола Јокиќ оваа сезона број еден за шут за три. Последниот натпревар 5/6 за три :D
Да , но веќе Шаи почнаа да го рачунаат за главен кандидат и оправдано според мене.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.127
Поени од реакции
11.663
Џабе кога не е црнец, ќе помини низ медиуми во УСА онака бегло и незабележливо. Не дека досега имале центар освен Вилт кој вадел такви бројки ама ете, битно е да се истаки некој Тејтум, Ше, Ембиид и слични кафеави гомна.

Едино ќе ми е криво ако им даде премногу шанси на Денвер и прајмот го помини само со статистички добри резултати, без уште некоја титула. Ваков каков што е моментално ако игра во друг тим би зел барем уште 2 наслови до крај на кариера. Пред него се добри (броејќи ја и оваа) уште 3-4 сезони врвен баскет, потоа веќе ќе опаѓа и ќе е стар за да го прави ова што го прави сега.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
270
Поени од реакции
464
Кевин Дурант со тешко тешко срце пред некој ден призна дека Никола Јокиќ веќе е во топ 10 играчи на сите времиња :D

Да беше црнец до сега споменици, документарци или што уште не ќе правеа за него.

Член од
9 декември 2010
Мислења
601
Поени од реакции
337
Denver ako ne e u Top 3-4 na kraj nema sansi Jokic da bide u konkurencija za MVP.
Zosto bi gi Hawksi trejdale Hunter I Bogdanovic za Porter I Nadji, Porter 30+ veke imaat 2 igraci od slednata sezona 30+m (Jang I Jonhson) bi se ukopale vo hardcap. Nelogicen potez Denver e vo limbo I ke se slepaat na Jokic do kraj na sezonata. Plus Okc gi ima pikovite na Denver koi se so protekcii do 2030/2031, ke moraat da trgnat I da dadat svapovi poso ke treba pikovi Nadji e negative asset, Porter solidna 3/4 opcija nisto vise.

Okolu Kavsi niv im treba 3 Batler bi se vklopil ali tesko so Rajli najrealna opcija da probaat za Jonson on Nets. I legana zakana se klupa solidna I petorka cement so Jonson Mobli I Alen.

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Да не заборавиме да спомнеме дека и Вестбрук имаше трипл дабл покрај Јокиќ. 18ти пат во историјата се има случено двајца соиграчи да имаат трипл дабл на иста утакмица. Последен пат тоа се случи во финалето 2023 година кога Јокиќ и Мареј имаа ТД со 30+ поени.

Покрај тоа, за прв пат после 1992 тројца соиграчи имаа 10+ асистенции на една утакмица.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom