Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jokic igra vo strasna forma megutoa SGA vo momentot jas mislam deka e broj 1 vo ligata, iako ne mi e po kef kako igrac mora da priznam deka e strasen igrac i zasega tie 2 ta se cekr ponapred od drugite za MVP.
Нема да игра 2 месеци како прасе ќе биде кога ќе се врати.Doncic ispaga od trka za MVP ke pauzira 17 utakmici, ako ne prevzemi nesto okolu kilazata da pocni da raboti na teloto ke ja zaebi karierata.
I sega ne e daleku od to spor e i tromavНема да игра 2 месеци како прасе ќе биде кога ќе се врати.
Токму сношти беше приказ за тоа, Брансон спасуваше во продоженија против факинг Вашингтон.Никси изгледаат многу подобро од лани.
Стварно би сакал една класика со Селтикс во плејоф. Проблем им е само што се тенки со клупа некако, стартериве ќе фураат по 40+ минути.
Токму сношти беше приказ за тоа, Брансон спасуваше во продоженија против факинг Вашингтон.
КАТ јаде банана од ебан руки, а екипата нема втора постава која реално може да носи на грб ПО натпревар.
Селтикси, од др страна, исто се соочуваат засега со проблеми. Губат натпревари кои би требало да ги добијат дома, а за разлика од Њујорк колку толку ја разигруваат и клупата.
Џру е повреден, Порзингас глужд свитка, Тејтум игра топло ладно, сето тоа прилагодување за почеток на сезона е сосема прифатливо.
НО, кога ќе стигнат екипите онаму 2 половина на сезона и пред ПО ќе биди многу значајно кој имаат на клупа и колку првата постава им е истрошена.
Засега сите тимови низ лигата имаат по некој повреден играч и освен Кливленд и ОКЦ кои буквално изгазија, не гледам некоја друга екипа на почеток на сезона шо е спремна и со полна пареа изигрува натпревари во континуитет.
Никси имаат еден куп победи, од кои и такви „тешки“ како оваа сношти на гостински терен (шо покажува карактер на тимот дека не се откажуваат), ама не се на нивото на Кливленд и ОКЦ. Барем според мене уште не се.
Шо мислите до кај ќе стигнат овие 2 екипи? Со то шо во ОКЦ она креместарето е повредено и кога ќе се врати ќе имаат крилен центар шо комотно можи да ти збрца 30 ко од шала, а Кливленд ги имаат двете кули под кош и годинава особено Мобли прави партали.
Како за промена убаво ќе е Кливленд да стигни до финале на исток, а ОКЦ
да излези како победник од западот.
Ќе им биде тешко али досега највеќе покажаа.
Интересно ми е како гледаш на Бакси пошто така ги перцепирам и јас. Тренерот им е дупе и не го бива за ПО да го земиш, а од др страна Јанис е во прајм и сакам да го гледам пошто ѕверот кога и да е на терен игра 100% и барем си сигурен дека ќе видиш јако куцање, блокада, залагање на терен и прави максимални напори да му победи тимот.На исток очигледно на хартија Кавс - Селтикс финале кај шо нема шо да бараат Кавс според мене и макс 6 текми ќе извадат. Али еве и еден болд стејмент од мене , комплетни Бакс можат поштено да ги намачат Кавс и да ги сјебат пред ЕCF.
Колку и да не го сакам Док Риверс, интересно ми изгледаат месецов сите на број, посебно и Јанис е ко бик.
Моја лична желба е Никс да одат до крај на истокот , ама да не се повторуваме...
ОКЦ се стварно безпрекорни и вака личат без Чет ко незапирлива сила на појакиот запад. Исто ко лани се повторува да бидат први и сите да се избрзаат дека ќе се прошетаат. Е сега тука се залажале ,пошо Мавс со сите на број имаат таков ростер што е спремен да се реваншира на Селтикс , а да не збориме за западот. Но САМО ако се сите на број. Дури и мислам Гризлис кога им се врати јадрото во тимот имаат капацитет до мајсторка да играат со ОКЦ.
Веќе се гледаат фаворитите појасно освен Селтикс се разбира. Се друго освен тимовите што ги спомнав би било огромно изненадување. А можеби и не , повреди менуваат преку ноќ многу работи.