NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
19 март 2013
Мислења
3.788
Поени од реакции
6.011
Regular season buddy not playoffs

Одбрана, нешто што е непозната равенка за другиот кандидат, Окц има центри кои не играат дроп одбрана. Или пак им даваат поволен метчап како што е Дан, Џонс Џуниор кои пак чекаат корнер 3.
Штета за Клиперси ги имаа овие се додека почнаа овие да удвојуваат на пикот врз плејот додатно пасот на Клиперси мизерен одтаму 20 изгубени топки, најверојатно ќе се адаптираат мора побрзо со пасот пошо овие ќе удвојуваат пак што го остава Зубац против Гордон во рекетот, плус не ми е јасно зошто го удвојуваа Јокич кога Зубац играше добра одбрана. Ах да домакинско судење.

Голем респект за мравката, фрижидер да фрлеа преку Дончич ќе влезеше во кошот доволно кажува каква одбрана игра тој, Хачимура, Хејс/Финли Смит не можат се да покријат колку дупки оставаат останативе тројца, одлично истотака одбрана на Гоберт се гледа дека гледале како Дорт го бранеше, многу слично и овој го правеше тоа, Лејкерси имаат 2 опции се коцкаат како до сега на шут за 3 поени и собираат во рекетот или играат одбрана на периметар каде пак рекетот е празен.
И шо ти е поентата ако е плејоф? Сега Шаи ќе дава 20 поени и пак ќе газат и ради тимскиот колектив и системска одбрана го ставаме некој како најкорисен играч?
Не беше нешо многу поразлично и во регуларен дел кога не играше тиктокерот , ве молам не се губете со здрав разум при вас.
Непозната равенка одбрана за центар кој има повеќе украдени, deflections и дефанзивен рејтинг само за 3 поена полош од Шаи? Убаво шо се разбираш од кошарка и увидуваш многу работи, ама џабе ти е се кога не ја сфаќаш поентата на МВП и историска сезона што дури ни Вилт не можел да ја напраи против хонорарци.

А за Ант само ќе кажам дека е многу глуп нигер како и сите тие во наративот и ќе следи експресен одговор од Лука , а уживајте дека по потреба Лука нема да се стегне во одбрана во плејоф (читај за инает на Ант пошо е егоистичен нигер).
Вчера тотално потфрли клупата на Лејкерс , што каква таква знаеле да помогне со 30+ поени.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.355
Штета за Клиперси ги имаа овие се додека почнаа овие да удвојуваат на пикот врз плејот додатно пасот на Клиперси мизерен одтаму 20 изгубени топки, најверојатно ќе се адаптираат мора побрзо со пасот пошо овие ќе удвојуваат пак што го остава Зубац против Гордон во рекетот, плус не ми е јасно зошто го удвојуваа Јокич кога Зубац играше добра одбрана. Ах да домакинско судење.
Ова е точно, но без разлика на судењето ќе беше така.
Се играше тврд натпревар и од двете страни, а грешките кои ги правеа Клиперси ќе ги корегираат во 2 утакмица - барем до толку се добри тренерите (работата е шо мора пак да удвојуваат на Јокич, кога тогаш).

Зубац игра добра одбрана но без него е дупло голо во рекетот, ако го остават цело време сам на Јокарата ќе ги начука личните и после чао папа.

Доколку не удвојат на пикот, макар и кога е високо поставен, ризикуваат разигрување на Мареј (шо во еден дел од натпреварот и се деси - убитачен е од полудистанца, во меѓувреме го мачеше повредата па мораше во голем дел Вестбрук да ја префрла топката од една на друга половина).

Двата тима сношти играа тежок натпревар, Денвер особено. Но, можеше да се забележи и кај Клиперс она плејоф притисокот што го прави. Харден 2 пати ти промашува, па погодува. Канџата феноменален во прво полувреме потоа во второ имаше некои промашувања, едноставно - кога за него се работи како да намали во динамика второто полувреме.

Не сакам да помислам дека повторно е некоја повреда, ако е така тогаш многу тешко ќе биде дури и против ваков Денвер.
Нема процурено некое инфо?

За Лејкерси нема што многу да се коментира освен тоа што мора да стегнат газ во одбрана за да направат било што добро во ПО. Лука и Леброн ќе испорачаат макс од тоа што е можно во даден момент од нив, ама како ќе одиграат другите е знак прашалник.
Тимот допрва треба да се формира, особено под кош.
Автоматски споено мислење:

А за Ант само ќе кажам дека е многу глуп нигер
Ант е провокатор пар екселанс, ама и такви му требаат на лигата - а има доволно квалитет за да го поткрепи тоа.

Не се сеќаваш на Дјурант што му правеше? А као демек идол му е.

Не ми се свиѓа и мене во секоја една ситуација ама карактер е тоа.
Само шо да, Лука е балкански инат, очекувам да му запали 40 поени во следниот натпревар ко од шала. Сигурица за тој што игра клаџа - јас не и не поттикнувам никого бај да веј.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.317
Поени од реакции
118.502
Ант е провокатор пар екселанс, ама и такви му требаат на лигата - а има доволно квалитет за да го поткрепи тоа.

Не се сеќаваш на Дјурант што му правеше? А као демек идол му е.

Не ми се свиѓа и мене во секоја една ситуација ама карактер е тоа.
Само шо да, Лука е балкански инат, очекувам да му запали 40 поени во следниот натпревар ко од шала. Сигурица за тој што игра клаџа - јас не и не поттикнувам никого бај да веј.
Абе нека се провоцираат, мене ми е скроз ок тоа, се додека е во рамки на нормалата. Фали треш ток у НБА, премногу е софт лигата у задњи 6-7 години, ако не и јаче. Едвардс е опасен мамојеб како што кажав вчера, и ми се допаѓа кај него што не е пичка. Очекувам да пршти и од него и од Лука и да имаат јаки просеци во серијава.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.355
Абе нека се провоцираат, мене ми е скроз ок тоа, се додека е во рамки на нормалата. Фали треш ток у НБА, премногу е софт лигата у задњи 6-7 години, ако не и јаче. Едвардс е опасен мамојеб како што кажав вчера, и ми се допаѓа кај него што не е пичка. Очекувам да пршти и од него и од Лука и да имаат јаки просеци во серијава.
Сакам и јас такви подјебавања на терен, дури има граница на спортсман и пристојност.
Мислам дека Лука е поголем заебант, зависи колку е здрав да му испорача т.е. парира во серијава, Едвардс и онака го очекувам на +30 секој натпревар.

Ако Лука нема гајле од повреди и физички издржи, ќе ги испука и тој 30 ко од шала, мислам дека 40 ќе ги ренда отсега па натаму. Прашање е другите колку и кога ќе се фатат на орото.

Многу ми е и вечерва да останам без сон, башка и долг ден имав, али баш би сакал да можев Вориорс со Хјустон да ги гледам. Исто и Кливленд, дали ќе ги разбамбуцаат Мајами чисто колку да покажат доминација со некој јак БО на почеток на серија.

Член од
9 декември 2010
Мислења
622
Поени од реакции
363
И шо ти е поентата ако е плејоф? Сега Шаи ќе дава 20 поени и пак ќе газат и ради тимскиот колектив и системска одбрана го ставаме некој како најкорисен играч?
Не беше нешо многу поразлично и во регуларен дел кога не играше тиктокерот , ве молам не се губете со здрав разум при вас.
Непозната равенка одбрана за центар кој има повеќе украдени, deflections и дефанзивен рејтинг само за 3 поена полош од Шаи? Убаво шо се разбираш од кошарка и увидуваш многу работи, ама џабе ти е се кога не ја сфаќаш поентата на МВП и историска сезона што дури ни Вилт не можел да ја напраи против хонорарци.

А за Ант само ќе кажам дека е многу глуп нигер како и сите тие во наративот и ќе следи експресен одговор од Лука , а уживајте дека по потреба Лука нема да се стегне во одбрана во плејоф (читај за инает на Ант пошо е егоистичен нигер).
Вчера тотално потфрли клупата на Лејкерс , што каква таква знаеле да помогне со 30+ поени.
Небитно е колку ќе има во плејофот и небитно на кој и да му дадат, затоа и напишав регуларна сезона
Останатово не беше во врска со МВП-то, туку како Окц имаат толку голема разлика играат тимска одбрана,
еве ти еден пример на прилагодба првата ја изгубија катастрофално од Лејкерс кога и да ја имаше топката Дончич бараше пик на превземање од Хартенштајн/Холмгрен, што направија овие нашиве да го избегнат тоа switch на switch кој го бараат доколку го бараа Холмгрен на пик првиот што е блиску до него превзема на пикот додека Холмгрен остануваше како дефанзивец на играчот од овој што превземал на пикот. Слично го бранат и шутот за 3.

The Clippers scored 29 points in the first nine minutes with 22 of those points coming in the paint.
Од 54 поени примени во рекетот на Денвер. Е сеа да изгубеше Денвер како многу пати до сега ќе пишувавте не може Јокич да игра со овие колку и да се лабилни во нападот, ништо не можат да
Мареј и компанија играат 4-5 одбрана се трошат ненормално во одбрана згора на тоа треба во напад
да поентираат, од овие 22 поени 8-10 поени беа зицер на обрач полагање од страна на Харден без
никаков контест од страна на Јокич.

Околу Едвардс, па истото го прави и Дончич плус со додаток се расправа за секоја судиска одлука иритирајќи ги сите околу себе....
Нешто очекувам Редик да го пресели Ривс на клупа и овој од клупа како 6ти играч да почнува на сметка на Финли Смит кој може да покрие од 1 до 5 а и видов дека Ривс беше на Рендл колку е добар тој метчап за Лејкерси.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.281
Поени од реакции
12.355
Болест не бира.

Сепак станав да го гледам второто и шо ќе видам, првото играле феноменална одбрана *(изгледа, не знам спиев) Вориорси и овие во меѓувреме имале катастрофален шут во 2/4, дали некаде 2 од 11 или така нешто, само 34 поени во прво полувреме имаа Хјустон.

Второто си мели Џими Бакетс, веќе трета лична има Амен Томсон кој му е директен чувар. Стеф си извлечи убава контра, штета не погоди (судиите дозволуваат малце повеќе контакт игра, шо ме радва, плеј оф е ебаго) и Дрејмонд изнуди лична од она мулето Брукс, Подиземски еднаш луфна за тројка ама мадерфакерот следниот напад веќе погоди тројка.

Ми се свиѓа како Стеф влијае врз таквиот вид на играчи. Го имаше Ди Виченцо во екипа и после првата сезона заедно веќе од следната се осети дека Ди Виченцо имаше веднаш подобар удат за три и во решавачки моменти превземаше одговорност, шутираше и погодуваше - сега истото го гледаме кај Подиземски или како и да се презива тоа шпаѓетофризурираниот моркович :D

Не знам како ќе се одвива натпреварот, моментално ГСВ го убива темпото и игра бавна игра шо им одговара наместо да трчаат по терен ко луди, успеваат да го наметнат тоа, 20 разлика не е многу против вака млада екипа ама ако успеат да извлечат победа на гостински мислам дека дома не губат и серијата е готова уште не почната.

Не знам зошто ама имам впечаток дека годинава ГСВ во ПО на домашен терен нема да има пораз. Едноставно тимот е преискусен + таа прва постава шо ја формираа со Подиземски и Муди очигледно супер фукнционира. Овај вториот го гледам кога брани периметар има супер бочни движења шо е ите како важно во бранење на периметар, свичање при пик е рол кога ти прави противникот, а рачунај од клупа го имаат и Пејтон ТРЕТИ (тате ми беше НБА главна фаца во 90-ти) шо исто така игра добра одбрана, особено на домашен терен.

Битно е да успеат да не ги разиграат оваа четвртина децава од Хјустон и ако влезат со плус 20 во четврта, ќе ги скинат.

Она Стеф ѕверот не вервам дека тогаш би си дозволил да губи натпревар во такви околности.

ЕДИТ:
Ај сам да си попрам муабет, чисто колку да остани како се одвиваше натпреварот и да знам каде/што грешеа.
Кога не е Дрејмонд во игра под кош се изгубени, буквално. Еден куп офанзивни им собраа Рокетите, она Стив Адамс мамицата им ја расплачи (досега на утакмицата има 10 скока, а заменски центар е) башка кој стигна скокна под кош и им освои топка.

9 разлика, ги вратија во игра, некоја серија беше 17-3

Сега ќе се колат во последна четвртина. Кај ГСВ стандард Стеф и Џими партали, другите зад нив.
Кај Хјустон Шенгун е добар ама отседи на клупа кога го направија ранот, ќе видиме последна четвртина како ќе изигра.

Битно е да не му даваат на Хјустон одбрана да игра подобро и да си го подобрат скокот. Она Бади Хилд почна и од полудистанца да љуфка, тешка ретарда. Ако не му тргне шут не може океан да погоди - се извади малку во одбрана ама џабе.

ЕДИТ 2:
25-6 им прави Хјустон. Голем пад во играта, никој не можи да погоди во ГС, не превземаат другите одговорност да шутнат. Арно Пејтон им извлечи контра, еднаш го залепија од под кош ама даде 2 други по асисетнции на подиземски и Стеф.
Биче крви до краја.

ЕДИТ 3:
Класата останува вечна.

Дрејмонд во одбрана, во напад Стеф и Џими, победа на крај.
Она лажниот Јокич од Алиекспрес (од Турција де), онака ако продолжи да губи топки под кош подобро Адамс да го играат цела серија пошто дури беше во игра Хјустон се доближи ненормално многу.

Многу битна победа на Вориорси по еден куп утакмици со висок интензитет за краток временски период. Одиме на 2 победа во гости и затворање на серијата. Во вториот натпревар битно е да пуцаат тројки ко луди, сите!
Тоа би била стратегијата, ако им тргне ќе ги потопат, пошто не можат да се наттрчуваат со помлад тим од нив (првите 3 играчи во Вориорс им имаат над 100 години, буквално), а тренерскиот тандем во Хјустон не е доволно глуп за да изгуби на ист начин втор натпревар, напротив.

Супер утакмица, баш плејоф. Иако имаше големи осцилации со „бркање“ на шут и непогодување на истиот од двата тима.

Последно уредено:
Член од
28 март 2025
Мислења
129
Поени од реакции
251
???????????
Shai ne igrase samo na 3 utakmici cela sezona.
I sea na krajot odmarase poslednite 3 utakmici.

A negovite soigraci,
Chet Holmgren povekje od pola sezona povreden, igrase samo 32 utakmici.
Hartenstein skoro pola sezona povreden, igrase na 57 utakmici.
Caruso igrase na 54 utakmici.
Jaylin Williams 47 odigrani utakmici.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.788
Поени од реакции
6.011
???????????
Shai ne igrase samo na 3 utakmici cela sezona.
I sea na krajot odmarase poslednite 3 utakmici.

A negovite soigraci,
Chet Holmgren povekje od pola sezona povreden, igrase samo 32 utakmici.
Hartenstein skoro pola sezona povreden, igrase na 57 utakmici.
Caruso igrase na 54 utakmici.
Jaylin Williams 47 odigrani utakmici.
Цреп, трета постава даде 145 поена какви и да биле Џез , 145 поена од сите од клупа што влагаат покажува дека тимот е еднакво на Селтикс и е на секоја позиција комплетен.
Па Јокич со таков тим ќе завршеше сезоната со 20/15/15 просек, пошо немаше да мора да се замара по 40 минути сам да носи екипа до 50 победи. А притоа ќе му е најлесно у свет да асистира пошо сите ќе погодуваа.
А да и уз пат ќе беше "многу јак дефанзивец".
За поединец е наградата, не е кој каков тим има.
Али нема везе , ти секако не го разбираш тој момент.

Небитно е колку ќе има во плејофот и небитно на кој и да му дадат, затоа и напишав регуларна сезона
Останатово не беше во врска со МВП-то, туку како Окц имаат толку голема разлика играат тимска одбрана,
еве ти еден пример на прилагодба првата ја изгубија катастрофално од Лејкерс кога и да ја имаше топката Дончич бараше пик на превземање од Хартенштајн/Холмгрен, што направија овие нашиве да го избегнат тоа switch на switch кој го бараат доколку го бараа Холмгрен на пик првиот што е блиску до него превзема на пикот додека Холмгрен остануваше како дефанзивец на играчот од овој што превземал на пикот. Слично го бранат и шутот за 3.

Од 54 поени примени во рекетот на Денвер. Е сеа да изгубеше Денвер како многу пати до сега ќе пишувавте не може Јокич да игра со овие колку и да се лабилни во нападот, ништо не можат да
Мареј и компанија играат 4-5 одбрана се трошат ненормално во одбрана згора на тоа треба во напад
да поентираат, од овие 22 поени 8-10 поени беа зицер на обрач полагање од страна на Харден без
никаков контест од страна на Јокич.

Околу Едвардс, па истото го прави и Дончич плус со додаток се расправа за секоја судиска одлука иритирајќи ги сите околу себе....
Нешто очекувам Редик да го пресели Ривс на клупа и овој од клупа како 6ти играч да почнува на сметка на Финли Смит кој може да покрие од 1 до 5 а и видов дека Ривс беше на Рендл колку е добар тој метчап за Лејкерси.

Клучот за победата у првата е и тоа што се обрна многу внимание на Каваи во клучните моменти. Од него и очекував само да ги реши Нагетс во таква драма на крај , може Харден колку сака да влага на положување. Проблемот со него е ист ко кај Лука, ќе си го бушат во одбрана.
Мислам Гордон и Браун ќе завршат многу работа во негово задржување на што е можно послаби бројки.

Последно уредено:
Член од
31 октомври 2023
Мислења
77
Поени од реакции
179
Не гледам како Лејкерс би ја поминале Минесота, едноставно има mismatch во висина и брзина, а и зонава што ја играше Редик дур го бранеше рекетот е тотално неподвижна и оставаше еден куп простор за тројки и од таму 50% за 3. Не би сакал да се посрамотат и да јадат метла, па би рекол Минесота во 5, здравје наредна сезона ако земат нови играчи и со подобра одбрана.

Член од
28 март 2025
Мислења
129
Поени од реакции
251
Цреп, трета постава даде 145 поена какви и да биле Џез , 145 поена од сите од клупа што влагаат покажува дека тимот е еднакво на Селтикс и е на секоја позиција комплетен.
Па Јокич со таков тим ќе завршеше сезоната со 20/15/15 просек, пошо немаше да мора да се замара по 40 минути сам да носи екипа до 50 победи. А притоа ќе му е најлесно у свет да асистира пошо сите ќе погодуваа.
А да и уз пат ќе беше "многу јак дефанзивец".
За поединец е наградата, не е кој каков тим има.
Али нема везе , ти секако не го разбираш тој момент.

Клучот за победата у првата е и тоа што се обрна многу внимание на Каваи во клучните моменти. Од него и очекував само да ги реши Нагетс во таква драма на крај , може Харден колку сака да влага на положување. Проблемот со него е ист ко кај Лука, ќе си го бушат во одбрана.
Мислам Гордон и Браун ќе завршат многу работа во негово задржување на што е можно послаби бројки.
Diskutirame normalno, i bez navredi.
Te pobeduvam vo site diskusii. Bukvalno i apsolutno!
Tendzere,crep itn itn ke mu kazis na majka ti srbinkata doma... kuce edno srpsko.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.788
Поени од реакции
6.011
Diskutirame normalno, i bez navredi.
Te pobeduvam vo site diskusii. Bukvalno i apsolutno!
Tendzere,crep itn itn ke mu kazis na majka ti srbinkata doma... kuce edno srpsko.
Јас цреп ти кажав , ти мајки мешаш.
Се гледа колку дискутираш нормално, најниско што е можно вреѓаш.

Член од
28 март 2025
Мислења
129
Поени од реакции
251
Јас цреп ти кажав , ти мајки мешаш.
Се гледа колку дискутираш нормално, најниско што е можно вреѓаш.
Pa se mrdnav batka.

Не беше нешо многу поразлично и во регуларен дел кога не играше тиктокерот

Jas na toa ti velam Shai samo na 3 utakmici ne igrase cela sezona.

I ti na toa mi odgovaras, crep, treta postava dade 150 poeni protiv Juta.

Kako kojznae koj se soigracite na Shai, 22 godini prosek skoro site nonejmeri.

Jokic e najdobar igrac vo ofanziva, no ne igra odbrana.
18 pobedi razlika se.
Prethodnata sezona koga bea na izednacen skor Denver i OKC, nagradata ja dobi Jokic.
Sea na 18 pobedi razlika da dobie pred Shai ?
Jokic gi donesol Denver do 4to mesto na zapadot, da.
A Oklahoma kaj ke bea bez Shai ? dali ke obezbedea Playoff voopshto ?

@Kambek nikogas ne bi ti spomnal majka, ni tebe ni na nekoj drug.
Zapamti edna rabota, ne ja navrediv majka ti tuku tebe, se obrakjas so tendzere, crep itn.

Ako prifakjas izvinuvanje, ti se izvinuvam.

Последно уредено:
Член од
19 март 2013
Мислења
3.788
Поени од реакции
6.011
Pa se mrdnav batka.

Не беше нешо многу поразлично и во регуларен дел кога не играше тиктокерот

Jas na toa ti velam Shai samo na 3 utakmici ne igrase cela sezona.

I ti na toa mi odgovaras, crep, treta postava dade 150 poeni protiv Juta.

Kako kojznae koj se soigracite na Shai, 22 godini prosek skoro site nonejmeri.

Jokic e najdobar igrac vo ofanziva, no ne igra odbrana.
18 pobedi razlika se.
Prethodnata sezona koga bea na izednacen skor Denver i OKC, nagradata ja dobi Jokic.
Sea na 18 pobedi razlika da dobie pred Shai ?
Jokic gi donesol Denver do 4to mesto na zapadot, da.
A Oklahoma kaj ke bea bez Shai ? dali ke obezbedea Playoff voopshto ?

@Kambek nikogas ne bi ti spomnal majka, ni tebe ni na nekoj drug.
Zapamti edna rabota, ne ja navrediv majka ti tuku tebe, se obrakjas so tendzere, crep itn.

Ako prifakjas izvinuvanje, ti se izvinuvam.
Добро бе , не биди удав и не иди оф топик.
Се прифаќа извинувањето, продужи даље.
Шаи никад нема да е боље од Јокич , доста на таа тема.

Член од
28 март 2025
Мислења
129
Поени од реакции
251
IMG_20250421_180810_395.jpg
Potential No. 1 overall pick Cooper Flagg has announced he's declaring for the NBA Draft

Deckovo e 18 godini, 206cm prethodnoto leto amerite koga se spremaa za olimpiskite igri povikan bese vo kampot, igrase protiv odbranite za olimpiskite igri, i partali gi pravese, ima snimki na YouTube.
Na koledz za 30 minuti igra prosekot mu e 19.2/7.5/4.2.

Kajgana Shop

На врв Bottom