NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Како бе се палите на флоперот Ембид...па пола од кошевите му се од слободни, изнудени слободни пошо цело време флопа.

Иста игра имаше и Харден у Хјустон па видовме како заврши.

Како бе се палите на флоперот Ембид...па пола од кошевите му се од слободни, изнудени слободни пошо цело време флопа.

Иста игра имаше и Харден у Хјустон па видовме како заврши.
Може само намерно да зборуваме, но сезонава далеку позрел играч на теренот е Ембид.

Автоматски споено мислење:

Дај бе нека се смират судиите, преку кур е више со исфрлувањата. Голем кур ако Удока му го рекол тоа на Леброн, претходната вечер и Тејтум беше за глупост исклучен. Не сакаат фановите кога ќе гледат утакмица судиите да им бидат во центар на внимание.
Проблемот со нигериве е што ако вакви работи не ги сечат во корен, во секунд може да ескалира во повреди што заебуваат сезони (и кариери).
Се разбира Леброн фактички е премногу мек за да учествува во тепачка :) но судиите имаат инструкции вакви моменти да ги казнуваат со исклучување... Посебно кога провокаторот е од клупа или уште полошо - не ни играч туку тренер или помошник. Тие правила постојат со причина.

Да се потсетиме:

Indiana denes igraat napadi do posledna sekunda... ja usporija utkmicava skroz.

Lillard nisto ne izigra vo 4/4

Колку само клучни игри во завршните минути имаат Браун и Бади Хилд (зависно кој и во кој натпревар), Халибуртон константен цело време (дури и кога игра болен). Искрено не ни знам кој тим сакам да оди понатаму, не изиграа некој кој знае колку атрактивен натпревар ама се гледа дека им е битно и на двата тима. Јанис си гази како и стално, Мајлс од другата страна исто супер натпревар имаше...
Еве го Тајрис на крај збесна :D Ако тепаат ќе биди комплетно негова заслуга.

Indiana denes igraat napadi do posledna sekunda... ja usporija utkmicava skroz.
Не баш брат туку битен им е натпреварот и имаат противник кој не лудува, Милвоки не е Орландо да трчаат угоре удолу или Атланта па да се бркаат на 400 поени.
Не сакав да ти коментирам на другата тема кога пиша за плус на поени пошто не сакам на човек инкери да му правам кога фрла пари за нешто, но не можеш од Милвоки да очекуваш со толку тешки играчи цело време да започни и да прати темпо на екипа како Индијана (прва во лигата е по темпо).

Дај Боже да ти помине ако ти е на сингл, 30 секунди до крај се ама ќе има доста фаули, тесно е.

Едит:
Халибуртон хахаха : I know what time it is.
Ѕвер, се дупи со Дејм хахаххахаа.

Индијана ќе е проблем во ПО за секој што ќе им биде противник.
Не знам дотогаш како ќе се одвива сезоната пошто играат атомски баскет и не се штедат. Колку ќе можат дотогаш и после да издржат и особено колку ќе можат во 7 натпревари против искусните ПО екипи ќе видиме.

Супер екипа, супер освежување, Тарнер супер под кош и во напад и во одбрана, ТОПИН полека ја почна сезоната и стигна до место стартер.
Ја користам приликата да МУ НАЕБАМ МАЈКАТА НА МРТВИОТ ТИБОДО уште еднаш што го пушти од Никси, пошто ова му треабаше, еден добар плеј кој е вистински плеј и гледа да проигрува, не да поентира.

Бостон падна, Милвоки падна. Можат да освојат финале во Лас Вегас? Јас мислам, да.

Последно уредено:
Овој Халибуртон како може со таква маалска форма на шутче ала не можам да добацам да доминира не ми е јасно. Свака част.

Според мене мора да лапне MIP , иако веќе две сезони претходно се знаеше дека е играчина. Шенгун исто е страшен до сега , заедно со Макси главни конкуренти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom