NBA сезона 2009/2010

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Мноооооогу лошо судење. Полошо, здравје. Не памтам кога последен пат имам гледано меч со волку лошо судење.

Но тоа на страна, сепак селтикс имаа три пресудни моменти на овој меч.
1. Рекордот на Реј Ален од 8 тројки (од 10 обиди, Некои од куцање немаат волку висок процент).
2. Рондо, ѕвер, се правеше на теренот, уствари и трипл-даблот покажува кој највеќе играл.
3. Нејт... која појава, колку мотивирано се фрли по теренот. Го замени Рондо кога беше најпотребно и изигра одлично.

Јас како фан на Лејкерс нерасположен ќе идам сеа на работа. Утеха може да ми претставува тоа што сега Коби ќе биде помотивиран за играње. А Гасол ќе биде посмирен и нема да прави глупости у 4та четвртина.

п.с. Коментаторите ич не ми се сфиѓаат. Дали уште ме држи сеќавањето за коментирањето на Љубомир Николовски, или овие се тапа, не знам.

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
VTORNIK od 3:00 GAME 3 vo TD GARDEN,BOSTON-LAKERS prekrasna utakmica!!!

Zagubi LAKERS konecno doma duri vo FINALE,ili prekinati 9-0 serija,minato
RAY ALLEN rekord vo FINALE so postignati 3-ki ili vkupno 8,ili za ISTORIJA.
RONDO do 5-ot playoff triple-double ili 19 poena,12 skoka i 10 asistenciiiii.
Padna uste eden rekord vo FINALEVO 14 blokovi od strana na LAKERS.
Cto bi bilo ako plus nekoj koz dadea PAUL PIERCE i KG,losa partija od niv ili
da bi bile prosecni samo cto bi se slucilo togas utakmicava ke bese odamna
resena,ali za toa timskata igra na BOSTON na UBIVA,odime ponatamu TD.

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
значи колку судиите влијаеја на резултатот, нек си ебат матер, значи навивам за ЛА и фиорентина и во иста сезона ме осакатуваат судии во два различни спорта, ај у пичку матер више... жално е бе финале на НБА е, али се надевам дека ќе има правда :smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
значи колку судиите влијаеја на резултатот, нек си ебат матер, значи навивам за ЛА и фиорентина и во иста сезона ме осакатуваат судии во два различни спорта, ај у пичку матер више... жално е бе финале на НБА е, али се надевам дека ќе има правда :smir:
Која црна правда бе:tapp:Они во Лос Анџелес овака судеа,па сега замисли ти како ќе судат во Бостон:nesvest::nesvest:
Значи одамна не сум се изнервирал оволку за утакмица. Цела утакмица судеа глупости ама во првите 3/4 свиреа и на двете страни, а во 4/4 ја претераа. Се шо свирнаа беше против Лејкерс. Едино Босотн кога беше во контра тогаш имаше повеќе фаул отколку другите 5 на Брајант. На Фишер три по ред лични срање му свирнаа, чист аут за Лејкерс кога Гарнет ја исфрли они судат топка за Бостон и уште мал милион глупости.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Следна утакмица играат вечер понеделник - вторник или утре вторник - среда?

D-Wade

Miami Heat
Член од
13 октомври 2009
Мислења
597
Поени од реакции
69
вторник-среда... во 3:00

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
Се излезе како што очекував,јебига можда и судиите усраа,али и лејкерс ја немаа играта,така да нема што да се жалиме.Коби у прво полувреме имаше 8-9 поени,не сум сигурен.Се гледаме у Бостон!Браво за Рондо и Реј!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ајде, толку им беше на Бостон, ги остаивме малку да се порадуваат и да се понадеваат, па 9-0 имаме дома у плеј-оф :icon_cool
Судииве и на првиот натпревар и сега судат ко Бостон да се домаќини ама ај
Фала фала,што дозволивте да ве победиме во Стејплс Центар,се надевам ќе дозволите и три да ве згазиме во ТД Гарден :tv:

Доколку победи Бостон едно големо фала да им рече на судиите!
Можам да замислам како ќе судат сега во Бостон, масакр, и ништо чудно и 40 разлика ЛА да изгубат таму со вакво судење!
Jас ќе им кажам фала на Реј Ален и Рондо,за тебе не ме интересира.
Ајде ајде,изгубивте одма судиите се криви.Имаше лошо судење на двете страни,факт.Не знам што се буните безвезе.Имаеше фаул од Пирс кога удри блокада?Имаше фаул од Дејвис кога удри блокада?Врвот беше кога Одом направи фаул у напад,а судијата свири фаул и кош плус.После тоа Коби прави фаул врз Ален,овој само аут.
Без плачење молам.

И ваков Коби сакам да гледам во финалето,само нека продолжи така и наредните три:tv:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Нека ни е честито победата ! Идемо сада у ТД Гардену ; )

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Цицај Коби,браво за Реј Ален.Се виде Бостон од кога ги тепаа Кливленд дека се најјаки и најподготвени да стигнат до прстенот.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Се виде уште во прво полувреме дека Лејкерс не се на потребното ниво и дека ја немаат карактеристичната игра. Отидоа на полувреме со минус 6 што беше одлично со оглед на настаните, нивниот очаен шут и неверојатните тројки на Ален.

Во основа прилично слаб натпревар, кај Бостон беа очајни Гарнет и Пирс, но па кај Лејкерс Артест и Фишер заедно постигнаа 10 поени.

Можеби одлучи и клупата на Бостон која постигна 9 поени повеќе, а толку беше и конечната разлика.

Судењето катастрофално, имаше грешки и на двете страни, но 3 од 5те лични на Коби немаа ни Ф од фаул, а потоа мораше да внимава на секој влез да не му судат нова лична во напад.

Во Бостон нема шанси да слават домашните 3 по ред, така што како што пишав и пред почетокот на серијава очекувам 6 или 7 натпревари.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Имаше грешки судијата и на двете страни, само во последната четвртина кога Гасол и Пирс се бореа требаше Лејкерс да ја добијат топката. Тогаш беше 5 разлика за Бостон и со евентуален кош на Лејкерс ќе беше поинтересно. Но, што е тука е. Како и да е Бостон заслужи да победи и сеа тие го имаат домашниот терен и се надевам ќе успеат да дојдат до предност. Не ми се веруе 3 по ред Бостон да победи дома, па очекувам серијата да се реши во Лос Анџелес.

Н

'Никола'

Гостин
Ама во 4/4 претераа особено кога свирнаа аут за Бостон кога Гарнет чисто си ја исфрли топката во аут во дуелот со Гасол на 5 поени разлика за Бостон+од тој напад 2 и разлика.
Морам да те исправам тука, не досудија аут туку фаул над Гарнет. Бидејќи се виде дека од неговата рака излета топката надвор од теренот, но беше удрен од Гасол по раката.

Kajgana Shop

На врв Bottom