NBA сезона 2009/2010

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Оваа победа на Орландо е позитивна за сите, освен за навивачите на Селтикс секако:) Останатите, кои не навиваме за еден од овие 2 тима, сакаме да гледаме финале на конференција како што доликува, со напнатост и неизвеност, а не чистка од 4 - 0. Ја очекував оваа победа на Орландо, едноставно тим што помина без проблеми 2 кола по ред, да биде збришан ќе беше премногу.
Мислам дека и во среда Орландо ќе намали на 3 - 2, па потоа ќе видиме што ќе биде во Бостон.
Предноста на Бостон во оваа серија е одличната игра во одбрана, пресингот врз шутерите на Орландо за 3 поени. Ако лани против Кливленд, Орландо се растури од 3ки, во оваа серија пресингот на Бостон не им дозволува толку чисти шутеви и тоа има големо влијание врз 3те порази.
Исто така Луис и Картер се очајни во оваа серија.

Феникс - Лејкерс очекувам уште еден офанзивен натпревар, очигледно е дека нападот е подобар елемент кај двата тима. Стадемаер беше незадржлив на минатата, но мислам дека овој пат Џексон ќе се обиде да го намали неговиот учинок. Завчера премалку расположени играчи кај Лејкерс за да дојдат до победа. Феникс може да ја направи оваа серија уште поинтересна со победа вечер, но сепак мислам дека Лејкерс ќе оди во финале.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.425
Дали сум ја единствениот човек на светов што глеа дека Пол Пирс се мачи само кога Пиетрус е на него ?? Ги убија Орландо свака утакмица ненормална работа, Винсот е дупе у одбрана (увек и бил) а што е потрагично дупе и у напад е у серијава, нека покаже малце кохонес Стен и нека го седне на клупа мајку му, мизерен е, мука ми е кој го гледам, ах Хидо кај си сега, аи тој Барнс не е ништо поарен у одбраната над Пирс ?? Пирс имаше 7-9 шут у прво полувреме. Второ кога почна да ирга и Пиетрус над Пирс у одбрана станаа 9-17.
Среќа Нелсон се разигра вчера, Луис уште да се разбуди и да покаже зашто е најплатен играч на Орландо и со победа на нареднава утакмица после све е можно. Но иако сум за Орландо тука, сметам дека Бостон е 90 постотен финалиста.

Вечер очекувам уште една победа на Феникс, за интересна серија.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ечер лејекр ќе ги згази на феникс, стадемаер не може два пати јако да изигра, а исто така лејекрс не може два пати по ред да изгуби.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.425
ечер лејекр ќе ги згази на феникс, стадемаер не може два пати јако да изигра, а исто така лејекрс не може два пати по ред да изгуби.
1. Oбјасни ми засто не би можел да изигра два пати јако ??

2. Последен пример, изгубија од Оклахома, екипа послаба од Феникс :)

B

BooBojan

Гостин
Искрено гледаме одлична кошарка во овие финални серии од конференциите како и што треба.
Сепак конференциско финале е и тешко е да се победи 4:0 а Орландо е јак тим за таков пораз.
Бостон е феноменален во одбрана мислам дека Риверс ги спрема одлично едноставно тимот е феноменален и ја подига формата во вистинско време и реално таков тим да победи во плеј-офот.
Но тука е и Лејкерс кои исто така знаат да одиграат одлично во одбрана и мислам дека ако гледаме финале Бостон-Лос Анџелес тешко дека некој од тимовите ке оди 100+.
Сега само сакам и двете серии да траат по седум меча или по шест за да не викаат после фановите на двата тима дека едниот тим бил поизморен ова она па да видеме кој е најмокен.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Очекував повеќе од Орландо... ме разочараа... Се надевам нема да бидат пак Лејкерс шампиони

P

PewDiePie

Гостин
Во серијата Лејкерс-Феникс сум за Феникс...........од секогаш сум ги мразел лејкерс и Коби и Шек на времето никогаш нема да заборавам како Реџи Милер ги одцепуваше со тројки,Биби му ја вадеше душата на Фишер а Ајверсон си играше курот со Коби. Нејсе,од тогаш се сменети многу работи ама пак дури и да влезат во финале лејкерс ќе бидат исцрпени и очекувам Бостон да ги ора.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Во серијата Лејкерс-Феникс сум за Феникс...........од секогаш сум ги мразел лејкерс и Коби и Шек на времето никогаш нема да заборавам како Реџи Милер ги одцепуваше со тројки,Биби му ја вадеше душата на Фишер а Ајверсон си играше курот со Коби. Нејсе,од тогаш се сменети многу работи ама пак дури и да влезат во финале лејкерс ќе бидат исцрпени и очекувам Бостон да ги ора.
Aјде бе,стварно :) И кој беше шампион 3 години по ред Ајверсон да не :pos2:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.425
2.55 Феникс - Лејкерс пренос на МТВ :)

divjak

Aker
Член од
9 јули 2006
Мислења
97
Поени од реакции
1
Аматерски муабети, пиши барем за ерата кога падна малку лакерс па не можеја да стигнат финале не пишувај кога го имаја најдобриот тим во последните 10 години, со исклучок на овој моментално

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ах бе ајверсон го сисал на коби :)...48 поени сам им изигра и ги победи...нешто што коби никогаш не ке успее да направи во едно финале без подршка од тимот.Него батали кој кому сисал имаше тогаш ривалство -кингси вс лејкерси() и овие со помош на судциве али пак да не се повторувам,а сега само рекламите останаа.Ептен се искомерцијализира ....Него нешто што од порано ме интересира името на коментаторот на мтв што коментираше нба пред 10 години и беше прогласен за 2 најдобар коментатор во нба надвор од америка ???

P

PewDiePie

Гостин
Aјде бе,стварно :) И кој беше шампион 3 години по ред Ајверсон да не :pos2:
Аматерски муабети, пиши барем за ерата кога падна малку лакерс па не можеја да стигнат финале не пишувај кога го имаја најдобриот тим во последните 10 години, со исклучок на овој моментално
цитро :helou:

А што тебе дивјак те боли јас за кој период на лејкерс пишувам? Фактот си стои дека за мене ќе останат нај омразен тим (посебно Коби)
едвај чекам да гледам како ќе ги рока К.Г. во финале АКО стигнат лејкерс до финале. :tv:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Ептен ми е криво да го гледам Картер во лошо издание.... знам дека годините го газат, ама не сум навикнат да го гледам во вакво издание.... се надевам наредната утакмица ќе ме демантира со 30+ поени и победа на Орландо...:) да напоменам јас не сум фан на НБА клуб туку само на Картер, каде оди тој, за тој тим ќе навивам и тоа и го правам...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom