NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Но неможе Лејкерс вака да влезе во сезона - недовршени, недосредени, некомплетни.

Во сезона кога се играат 66 утакмици за 4 месеци неможеш да влезеш со клупа која не личи на ништо...Тоа можеби може да си го дозволи Клиперс, може да си го дозволи Њујорк...екипи кои шампионската титула им е оддалечена светлосни години... ама неможе да си го дозволи Лејкерс (кои секоја година одат на титула - со чест на сезоните кога неможат :)).
Во последниве неколку сезони има акутен недостаток од квалитетни плајмејкери.
Управата на ЛА направи се што можеше, да не беше монархистичкото водење на лигата oд Штерн, сега ЛА ќе имаше еден од најдобрите плејмејкери моментално во лигата.

На страна сето ова, јас сеуште верувам дека разликата помеѓу ЛА шампион и ЛА свипуван во второ коло е еден осреден плејмејер со барем донекаде надпросечна одбрана. Да не кобам, ама шутери можеби и не им фалат изгледа...

Орландо се на добар пат да го убедат Двајт да остане дома.... NОТ! :P

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Туркоглу што мајка бара у НБА незнам. Мене да ме стаат иста функција ќе вршам. А таа плата ја зима ц ц ц

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.467
MVP , по формата лани моментално најдобар играч во НБА !!:)

Моќно изгледа Чикаго со овој тим, а Чикаго треба да земат плеј макар и Аренас да го соберат, или Мо Вилијамс и така е вишак у Клиперс !

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Туркоглу што мајка бара у НБА незнам. Мене да ме стаат иста функција ќе вршам. А таа плата ја зима ц ц ц
Туркоглу е добар за цепење дрва... #noofense

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Напнавте со ЛеБрон и Коби. Како само они двајца да играат и ништо друго интересно да не се дешава. Сите знаеме кој колку прстени има. Ова исто ко arrow to the knee заебанциите, на почеток се смешни после више ти се сере од нив.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Нешто интересно дефинитивно ќе се дешава за 10-тина минути...
Со Леброн и Коби нека се занимаваат други, јас ќе се занимавам со Пол, Грифин, Елис и Ли!

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Од до сеа што прикажаа Клиперси јас мислам дека нема да влезат во плеј оф.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.953
Поени од реакции
23.467
Нешто интересно дефинитивно ќе се дешава за 10-тина минути...
Со Леброн и Коби нека се занимаваат други, јас ќе се занимавам со Пол, Грифин, Елис и Ли!
Чонси Билапс саркастично лајкс дис !!

Уште од старт се гледа дека ни КП3 ни Блеј ќе го водат главниот збор тамо, него Чонси. Типот е роден лидер, роден шеф и бос, алфа и омега на тим, така ќе биде и со тимов на Клиперси !!

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Многу промаја во одбранава на Клиперси... Освен бананаменот Џордан абсолутно сите беа под секакво прифатливо ниво...
Ќе видиме колку Вини Дел Негро ќе издржи на клупата на тимов... Јас не му предвидувам светла иднина...
Инаку Дејвид Ли ќе биде 25/15 играч сезонава и сите ќе се чудиме што му бидна на човеков... Огромен талент и страшен осет за скок...
И Томпсон, рукиво на Ворирос, дефинитивно не го бива... нема муда дечкото за НБА...

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Првата петорка на Голден Стејт доста солидна, ама замените се се руки. Тешко оваа сеозна на клупата за Џексон.
Beat LA хахахаха

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Многу промаја во одбранава на Клиперси... Освен бананаменот Џордан абсолутно сите беа под секакво прифатливо ниво...
Ќе видиме колку Вини Дел Негро ќе издржи на клупата на тимов... Јас не му предвидувам светла иднина...
Некој oд „поупатените„ погоре уште вчера го прогласи за тренер на годината... ;)

Јака фотка доле, и тотално го отсликува менталитетот на Коби... само мора да се смени малку, го газат годините и мора помудро да игра сега кога ваквите вратоломии се потешко му успеваат.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
Голден Стејт во прво полувреме даваа отпор, после паднаа... а и реално ростерот им е далеку од оној на Клиперси.

Добар прв ден (ноќ), изгледа не чека интересна сезона...
Чикаго-ЛА дефинитино беше утакмица на денот иако Никс-Селтикс беше блиску.

Kajgana Shop

На врв Bottom