Навивачко помирување

• Креатор на темата Креатор на темата Ivica^
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.
Лупаш глупости :toe: зашто ароганција,па навиваш бре за твоја репрезентација не за скопска :tapp: незнам ама вакви размислувања ептен ми се бош...инаку заборавив да кажам дека сум навивал и за Победа и за Пелистер и за Слога...за подобро претставување и качување ранг погоре на македонскиот фудбал

Нема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.

Зашто ароганција од Скопските групи? Имало ли некогаш конкретна понуда од нескопските групи за ваков потег или по дефолт зашто Комити не се сакаат со Чкембари или Мајмуни на лигашки натпревари мора да значи дека би одбиле да навиваат за тимот кој игра некаков квалификациски натпревар во Европските купови со што се прави афирмација на Мак. Фудбалот?

П.С. Потполно се сложувам со Zemzela, би сакал повеќето наши навивачи да имаат вакво размислување.

Ај бе не кењај па што мајка бараше тогаш на Пелистер -Шкендија? нели си од лозари што мајка бараш на утакмица на пелистер и не само вие имало и од други групи:toe:

SO SE TEPAL OVOJ OD KUMANOVO BE NEKA NE ZBORI GLUPOSTI TUKU CELA RABOTA E SO NAJLUTITE RIVALI NEMOZE DA DA DES PODRSKA ZA NIV A KUMANI FAKT E DEKA NE SE RIVALI NA NIKOJ POSTO RECISI 10GOD GI NEMA pozz

Како прво Македонија е далеку од навивачка свест и култура.И македонски клуб да иде да игра и против грчки и албански нема да идам да ги бодрам зашто едноставно тоа не е мој тим и во Македонија сеуште ништо не значи поимот РИВАЛСТВО.Ја на пример неможам да седам и да давам подршка на Работнички ,Мзт,Пелистер со коишто навивачи до вчера сум се тепал.Ривалството го прави интересно навивањето, а со тоа здружување пропаѓа се во вода.А тоа е ок да се направи специјална навивачка група како што имаат Хрватите,Англичаните и др. само со македонски обележја , а не со клубски обелжја.
Tocno e ova sto si go pisal, ali sekad ima koj da zaebe. Malku alkohol u glava i cvrc ete ti incidenti

Би отишол да навивам само за Вардар и за никој друг...
А за одење да поддржам друг македонски клуб тоа би бил само Тетекс...дека Комити и Војводи имаат братски односи и затоа...на ниеден друг клуб не би отишол
Патриотизмот не се изкажува преку одење на друг фудбалски клуб освен својот матичен, патриотизмот се изкажува кон државата...ако отидам на друга утакмица ќе се изгуби ривалитетот помеѓу навивачките групи...кај нас обично сите плукаат по Вардар и Комити а коа имаат некоја важна утакмица се умилкуваат...не за џабе името на групата моја се вика Комити...тоа треба да се сфати...лојалноста спрема клубот заколнати под разни пароли...сите во песните пеат за Лојаноста спрема клубот така треба и да биде...се знае за кој тим се навива и живее, баш ми е гајле за сите останати тимови...
За една љубов живееме, за еден клуб навиваме, една љубов еден живот за тебе наш ВАРДАРЕЕ...

Ај вака,
испровоциран од една емисија која ја гледав за состојбата на Мак фудбалот воопшто вклучивајќо го и присуството на навивачите на натпреварите од 1 МФЛ.
Се дискутираше многу за тоа, до таму и дека некогаш се собирале 20.000 навивачи за лигашки натпревар а сега не можело да се соберат ниту 10% и тоа било фактор зашто имаме толку слаба лига и сл, немале мотив играчите за што да играат, фудбал без навивачи не е фудбал итн.

Тоа е за у 1 МФЛ, мене муабетот ми е за натпреварите кои нашите тимови ги играат у Европските купови имам прашање до сите верни навивачи за своите тимови Војводи, Комити, Лавови, Мајмуни, Чкембари... итн да не ги набројувам сите:
Дали би отишле да навиваат за некој друг тим освен нивниот? Ова у смисла за да се создаде подобра атмосфера, да се наполни стадионот со што играчите би добиле уште поголем мотив за остварување на подобар резултат. На пр. Дали Комити (или дали Лавови би го направиле истото ако се работи за Вардар) би отишле на натпреварот кој ќе го игра МЃП против Бате?
Сваќам дека постои навивачко ривалство, но барем на тој еден натпревар да се заборави тоа ривалство и да се отиде и да се навива за Македонската екипа.

И уште нешто ме интересира: Дали навивачката група која е "домаќин" условно речено на тој натпревар од Европски куп би прифатила навивачка помош или пак би се понудила(за што се сомневам дека некоја навивачка група ќе се понуди на тоа) за помош на трибините?

Ова ме интересираше и се надевам дека ќе ме удостоите со конструктивни одговори и нема да читаме постови од типот, никој не ни треба можеме сами да наполниме стадион бла, бла..

Ovde se misli na navivanje zaedno so protivnickata navivacka grupa na ista tribina ili sledenje na utakmicata kako obicen gledac!!

Znaci kako obicen gledac bi otisol ( i sum odel) na site natprevari sto gi igra makedonski tim vo evropa,bilo da se raboti za rakomet,fudbal,kosarka...

A za navivanje zaedno so navivacite na taa ekipa ne,mislam navivanje od nivna tribina!...osven ako ne se raboti za slucaj kade sto makedonska ekipa igra protiv grcka ekipa ili albanska (slucajot Pelister- Skendija),inace albancite i nemaat nekoja tifo scena vo albanija!

A dali navivackata grupa bi prifatila..Pa barem na nasata tribina (zboruvam za Majmuni) dobredojden e sekoj kojsto bi navival za Pobeda i bi peel Pesni za Pobeda,bilo da e clen na Komiti,Ckembari,Vojvodi),a do sega ne sme se ponudile a i nema da se ponudime (vo slednite 8 god nema ni da ima potreba za toa),kako bi pobarale pomosh od druga navivacka grupa!

НЕМА ШАНСИ да навивам за некој друг клуб,СЕ ЗНАЕ БЕ ЗА ЕДЕН КЛУБ се навива,............ЗА што постојат тогаш навивачките групи,фан клуб на некој КЛУБ????/за да се прават ротациии:uvo:ГЛУПОСТИ...би отишол како гледач ако некој МК клуб игра со некој од нашиве соседи/НЕПРИЈАТЕЛИ ќе отидам само поради ОМРАЗАТА(на ова не мислам дека ќе се радувам на голот што некоја МК екипа ќе го постигне и на навивањето заедно со домашната група,)
ви текнува на купот кога МЃП и Шкендија,кога КОМИТИ отидоа да навиваат против Албанците,што се случи????????дали сега знаете што пеаат т.н. група Лавови????
Е ЗАРАДИ ВАКВИ ИДИОТИ,кои не се навивачи,НЕМА ДА НАВИВАМ ЗА НИЕДЕН МК клуб,освен за МОЈОТ

НЕМА ШАНСИ да навивам за некој друг клуб,СЕ ЗНАЕ БЕ ЗА ЕДЕН КЛУБ се навива,............ЗА што постојат тогаш навивачките групи,фан клуб на некој КЛУБ????/за да се прават ротациии:uvo:ГЛУПОСТИ...би отишол како гледач ако некој МК клуб игра со некој од нашиве соседи/НЕПРИЈАТЕЛИ ќе отидам само поради ОМРАЗАТА(на ова не мислам дека ќе се радувам на голот што некоја МК екипа ќе го постигне и на навивањето заедно со домашната група,)
ви текнува на купот кога МЃП и Шкендија,кога КОМИТИ отидоа да навиваат против Албанците,што се случи????????дали сега знаете што пеаат т.н. група Лавови????
Е ЗАРАДИ ВАКВИ ИДИОТИ,кои не се навивачи,НЕМА ДА НАВИВАМ ЗА НИЕДЕН МК клуб,освен за МОЈОТ
Toa najveke me nervira nie im pomagavme a sea oni jadat gomna. Toa ti e!!!!
Samo ne ja otvaraj pak taa tema zosto ke se ispokarame kako pred nekoj den pa ke lapneme banovi

преиспитај се што си кажал????дали ароганцијата не е обострана...
кога се играше Македонија-Русија,бев во Велес, чекав воз за да стигнам да утакмицата,кога возот пристигна тој беше полн со навивачи од Прилеп,Битола и додека возот се полнеше ТИЕ пееа БОЈАН 13.........!!!!:tapp::uvo:
затоа не треси без врска глупости,првин види си го својот двор па после другиот
за репрезентација 100 пати сум кажал(иако сум член на нав,група) ТРЕБА ДА СЕ ИМА ЗНАМИЊА САМО СО МК обележја-Кутлеш,Лав,Слобода или Смрт,Македонија на Македонците,Обединета Македонија,ТМОРО,ВМОРО, итн- и да стои името од Градот,селото,местото,навивачката група итн
а не секој нов транспарент групите го покажуваат на МК репрезентација:tapp::tapp:

Toa najveke me nervira nie im pomagavme a sea oni jadat gomna. Toa ti e!!!!
Samo ne ja otvaraj pak taa tema zosto ke se ispokarame kako pred nekoj den pa ke lapneme banovi
зашто да се ипокараме????ПА ТОА Е ВИСТИНАТА т.е. МАКЕДОНСКИОТ СИНДРОМ....ДА ПЛУКАШ/УБИЕШ по ЧОВЕК КОЈ ТИ ПОМОГНАЛ:uvo:

Абе какво навивање за друг клуб, поголема глупост не сум слушнал. Нигде во Свет не постои такво нешто. Единствено на Тетекс може да се отиде, како братска група со Војводи и ниту еден друг клуб

Абе какво навивање за друг клуб, поголема глупост не сум слушнал. Нигде во Свет не постои такво нешто. Единствено на Тетекс може да се отиде, како братска група со Војводи и ниту еден друг клуб
Сакаш да кажеш дека навивачи на Јуве и Интер не навиваа заедно на Италијанска репрезентација? Проблемот што ние многу ретко постигнуваме успеси така да заедничкото навивање може само да е стимул за подобри резултати...е сега да имавме по 2-3 претсавника во групите во ЛГШ тоа е веќе нешто друго

Сакаш да кажеш дека навивачи на Јуве и Интер не навиваа заедно на Италијанска репрезентација? Проблемот што ние многу ретко постигнуваме успеси така да заедничкото навивање може само да е стимул за подобри резултати...е сега да имавме по 2-3 претсавника во групите во ЛГШ тоа е веќе нешто друго
Значи читај убаво. Зборам за клубови, а не за репрезентација. Што имам ја како навивач за Вардар, да ги бодрам Пелистер, Ѓорче, Работнички или па Слога и Шкендија. Тоа се елементарни познавања од навивачката култура и срамота е да кажуваш дека само затоа што немаме многу успеси, треба да навивам за сопствениот ривал (кој плукал по мојот клуб), па макар било тоа и финале на Лига на Шампиони. Никаде по светот, тоа не е пракса, и во повеќе, и во помалку успешни земји, како нашата.

Не збори Gosko за репрезентација збори за клубови, за репрезентација и јас сум да навиваме заедно ама без трансови од навивачката група...затоа сме последни во навивање...

А дали знаеш дека Италијанската репрезентација исто нема навивачка група.Т.Е и навивачите на Јуве и на Интер како групи организирани не одат на репрезентација....извадими една слика со името на навивачите групи на интер јуве милан на италјанска репрезентација....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom