Zemzela
носител на титулата ултимативен клабер
- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 5.045
- Поени од реакции
- 152
Лупаш глупостиНема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лупаш глупостиНема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.
Нема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.
Ај бе не кењај па што мајка бараше тогаш на Пелистер -Шкендија? нели си од лозари што мајка бараш на утакмица на пелистер и не само вие имало и од други групиНема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.
Tocno e ova sto si go pisal, ali sekad ima koj da zaebe. Malku alkohol u glava i cvrc ete ti incidentiКако прво Македонија е далеку од навивачка свест и култура.И македонски клуб да иде да игра и против грчки и албански нема да идам да ги бодрам зашто едноставно тоа не е мој тим и во Македонија сеуште ништо не значи поимот РИВАЛСТВО.Ја на пример неможам да седам и да давам подршка на Работнички ,Мзт,Пелистер со коишто навивачи до вчера сум се тепал.Ривалството го прави интересно навивањето, а со тоа здружување пропаѓа се во вода.А тоа е ок да се направи специјална навивачка група како што имаат Хрватите,Англичаните и др. само со македонски обележја , а не со клубски обелжја.
Ај вака,
испровоциран од една емисија која ја гледав за состојбата на Мак фудбалот воопшто вклучивајќо го и присуството на навивачите на натпреварите од 1 МФЛ.
Се дискутираше многу за тоа, до таму и дека некогаш се собирале 20.000 навивачи за лигашки натпревар а сега не можело да се соберат ниту 10% и тоа било фактор зашто имаме толку слаба лига и сл, немале мотив играчите за што да играат, фудбал без навивачи не е фудбал итн.
Тоа е за у 1 МФЛ, мене муабетот ми е за натпреварите кои нашите тимови ги играат у Европските купови имам прашање до сите верни навивачи за своите тимови Војводи, Комити, Лавови, Мајмуни, Чкембари... итн да не ги набројувам сите:
Дали би отишле да навиваат за некој друг тим освен нивниот? Ова у смисла за да се создаде подобра атмосфера, да се наполни стадионот со што играчите би добиле уште поголем мотив за остварување на подобар резултат. На пр. Дали Комити (или дали Лавови би го направиле истото ако се работи за Вардар) би отишле на натпреварот кој ќе го игра МЃП против Бате?
Сваќам дека постои навивачко ривалство, но барем на тој еден натпревар да се заборави тоа ривалство и да се отиде и да се навива за Македонската екипа.
И уште нешто ме интересира: Дали навивачката група која е "домаќин" условно речено на тој натпревар од Европски куп би прифатила навивачка помош или пак би се понудила(за што се сомневам дека некоја навивачка група ќе се понуди на тоа) за помош на трибините?
Ова ме интересираше и се надевам дека ќе ме удостоите со конструктивни одговори и нема да читаме постови од типот, никој не ни треба можеме сами да наполниме стадион бла, бла..
Toa najveke me nervira nie im pomagavme a sea oni jadat gomna. Toa ti e!!!!НЕМА ШАНСИ да навивам за некој друг клуб,СЕ ЗНАЕ БЕ ЗА ЕДЕН КЛУБ се навива,............ЗА што постојат тогаш навивачките групи,фан клуб на некој КЛУБ????/за да се прават ротациии:uvo:ГЛУПОСТИ...би отишол како гледач ако некој МК клуб игра со некој од нашиве соседи/НЕПРИЈАТЕЛИ ќе отидам само поради ОМРАЗАТА(на ова не мислам дека ќе се радувам на голот што некоја МК екипа ќе го постигне и на навивањето заедно со домашната група,)
ви текнува на купот кога МЃП и Шкендија,кога КОМИТИ отидоа да навиваат против Албанците,што се случи????????дали сега знаете што пеаат т.н. група Лавови????
Е ЗАРАДИ ВАКВИ ИДИОТИ,кои не се навивачи,НЕМА ДА НАВИВАМ ЗА НИЕДЕН МК клуб,освен за МОЈОТ
преиспитај се што си кажал????дали ароганцијата не е обострана...Нема шанси ова, ниту пак за репрезентацијата, ако се знае ароганцијата на Скопските групи.
зашто да се ипокараме????ПА ТОА Е ВИСТИНАТА т.е. МАКЕДОНСКИОТ СИНДРОМ....ДА ПЛУКАШ/УБИЕШ по ЧОВЕК КОЈ ТИ ПОМОГНАЛ:uvo:Toa najveke me nervira nie im pomagavme a sea oni jadat gomna. Toa ti e!!!!
Samo ne ja otvaraj pak taa tema zosto ke se ispokarame kako pred nekoj den pa ke lapneme banovi
Сакаш да кажеш дека навивачи на Јуве и Интер не навиваа заедно на Италијанска репрезентација? Проблемот што ние многу ретко постигнуваме успеси така да заедничкото навивање може само да е стимул за подобри резултати...е сега да имавме по 2-3 претсавника во групите во ЛГШ тоа е веќе нешто другоАбе какво навивање за друг клуб, поголема глупост не сум слушнал. Нигде во Свет не постои такво нешто. Единствено на Тетекс може да се отиде, како братска група со Војводи и ниту еден друг клуб
Значи читај убаво. Зборам за клубови, а не за репрезентација. Што имам ја како навивач за Вардар, да ги бодрам Пелистер, Ѓорче, Работнички или па Слога и Шкендија. Тоа се елементарни познавања од навивачката култура и срамота е да кажуваш дека само затоа што немаме многу успеси, треба да навивам за сопствениот ривал (кој плукал по мојот клуб), па макар било тоа и финале на Лига на Шампиони. Никаде по светот, тоа не е пракса, и во повеќе, и во помалку успешни земји, како нашата.Сакаш да кажеш дека навивачи на Јуве и Интер не навиваа заедно на Италијанска репрезентација? Проблемот што ние многу ретко постигнуваме успеси така да заедничкото навивање може само да е стимул за подобри резултати...е сега да имавме по 2-3 претсавника во групите во ЛГШ тоа е веќе нешто друго
Не збори Gosko за репрезентација збори за клубови, за репрезентација и јас сум да навиваме заедно ама без трансови од навивачката група...затоа сме последни во навивање...Сакаш да кажеш дека навивачи на Јуве и Интер не навиваа заедно на Италијанска репрезентација? Проблемот што ние многу ретко постигнуваме успеси така да заедничкото навивање може само да е стимул за подобри резултати...е сега да имавме по 2-3 претсавника во групите во ЛГШ тоа е веќе нешто друго
Сакаш да кажеш дека навивачи на Јуве и Интер не навиваа заедно на Италијанска репрезентација? Проблемот што ние многу ретко постигнуваме успеси така да заедничкото навивање може само да е стимул за подобри резултати...е сега да имавме по 2-3 претсавника во групите во ЛГШ тоа е веќе нешто друго