- Член од
- 7 август 2010
- Мислења
- 3.518
- Поени од реакции
- 5.385
Еве ви и една порака од мене:
Чим они не прифаќаат, сега можам наполно да речам дека ова обединување нема никаква политичка заднина.
Они (нивните поглавни) се главни во штаб, со пари од штаб ги пратија во Скопје да ја рушат гарнитурата на Хари, така да сега со мирно срце можам и јас целосно да ја поддржам идејата.
Ах бе пријателе... Па незнам јас зошто сега “селото“ Битола ви е толку битно дали стои зад идеава за обединување или не!? И типично за тебе како дел од навивачката група која беше иницијатор за обединувањево уште наредниот ден да го погазиш тоа со твојава објава на оваа тема ... Порано си го погазувавте зборот после подолго време (пр. со навивањето на ракомет и т.н.) ама толку брзо како ти денес е за во гинис. Искрено незнам зошто толку ви пречи што битолската група нема да застане зад оваа идеа? Па нели тие беа наречени од вашите пријатели: “чкембар во душа, п**ка во срце“ (или нешто сл.), и ако е тоа вистина нема потреба да им се обраќате нели?
Втора работа е дека идејава е интересно замислена, но за жал е многу несериозно поставена како таква. Јас би играл на картата на потајни предлози и контакти помеѓу водачите на навивачките групи и посериозни преслози за делување.
Инаку лично како навивач на спортските колективи кои го носат името Пелистер, сум за оваа идеја и сум сигурен дека имам уште стотици истомисленици од својата трибина. Но јас гледам на некои работи од поинаков агол, и некои работи ги сваќам поинаку од некој друг.
И мене како Македонец ме боли сè ова што го гледам, што ни се случува во сопствената држава. Ме иритираат многу работи и сл.
Што се однесува на политичката поврзаност на навивачките групи те молам немој да обвинуваш друг пред да си видиш во сопствениот двор. Сè е јавна тајна.

На битолската трибина секогаш имало македонски знамиња и секогаш и ќе има. Но за идење за правење некакви протести или нешто слично за тоа не сум баш сигурен. Не дека не сака никој да дојде, ќе се најдат и такви деца ама има технички проблеми. Еве на пример доколку се одржува кај вас нема начин да дојдеме бидејќи нема патишта од Битола до кај вас, а ако се оджува кај нас нема каде да се одржува (салата е уништена, стадионот е пред распад и сл.) Тоа ти е и да сакаш неможиш!