Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Ваша помош не бараме, нема потреба од неа. Не го врти муабетот. Мојот коментар се однесува на вашето лелекање по македонштината, дур одалечени на два часа од настанатите, сместени зад тастатурите плукавте по Комити, наместо да дојдете и на дело да ја покажете вашата храброст. Не за нас, туку ПРОТИВ оние кои целосно те негираат и понижуваат како човек.

Македонштината ја браните во Битола и Демир Хисар? Озбилен си? Од кого? Кога? Не ја спомнувај војната од 2001, збориме за конкретни УЛТРАС/НАВИВАЧКИ теми.

На навивачки план кога сте ја одбраниле? Никогаш! Никогаш и не сте имале можност, бидејќи клубовите ви се дно и без било каков успес, и на вас и на Лозари. Флоскулата "Кој ве еби само Битола Кавадарци" ви е безбеден аргумент, бидејќи знаете дека сите натпревари од ваков вид се играат во Скопје, на истиот стадион веќе 30 години, и дека ова ова е најлесниот начин, за како да си ја префрлите одговорноста само врз Комити, и да се амнестирате за непревземањето никаква акција - никогаш.

Пак ќе потенцирам - не ја спомнувај 2001 и палењето на дуќаните. Сите групи дале жртва и тоа се сосема други околности. Да збориме за конкретни навивачки теми и примери!

И ЕТЕ ДОЈДЕ ДО ГЛАВНАТА ПОЕНТА!
Велиш "Вие во Битола сте заштитени како белите мечки". Е па објасни како овој аргумент држи вода кога сте вие во прашање, а не држи вода кога се Комити во прашање? Свесен си дека сам си пукаше у колено сега? Буквално цела претходна теза ми ја потврди. Како кога вас ви одговара тој аргумент е ок, кога не ви одговара не е ок?

Сите мак групи ви беа во Битола, никогаш не ги нападнавте - НИКОГАШ. Дури и Пирати ве исмејуваа во Младост на купот ракомет, кпга ве мочаа со навреди, дур првата ваша екипа беше на паркетот на 15м од нив. Доста жити се, не сме од вчера:)

Да не збориме за тоа, колку МНОООГУ повеќе Полиција имаше вчера, отколку кога гостуваат Комити во Битола, и да не збориме за целата политичка ситуација, која уште толку ја зголемува опасноста за Комити, од подрастични кривични бидејќи станува збор за Бугари, на кои во моментов се им е дозволено

Ама нема врска, седете си дома, бранете ја македонштината на Демир Хисар и уживајте. Само немојте да провоцирате со глупи изјави.

Ваша помош не бараме, нема потреба од неа. Не го врти муабетот. Мојот коментар се однесува на вашето лелекање по македонштината, дур одалечени на два часа од настанатите, сместени зад тастатурите плукавте по Комити, наместо да дојдете и на дело да ја покажете вашата храброст. Не за нас, туку ПРОТИВ оние кои целосно те негираат и понижуваат како човек.

Македонштината ја браните во Битола и Демир Хисар? Озбилен си? Од кого? Кога? Не ја спомнувај војната од 2001, збориме за конкретни УЛТРАС/НАВИВАЧКИ теми.

На навивачки план кога сте ја одбраниле? Никогаш! Никогаш и не сте имале можност, бидејќи клубовите ви се дно и без било каков успес, и на вас и на Лозари. Флоскулата "Кој ве еби само Битола Кавадарци" ви е безбеден аргумент, бидејќи знаете дека сите натпревари од ваков вид се играат во Скопје, на истиот стадион веќе 30 години, и дека ова ова е најлесниот начин, за како да си ја префрлите одговорноста само врз Комити, и да се амнестирате за непревземањето никаква акција - никогаш.

Пак ќе потенцирам - не ја спомнувај 2001 и палењето на дуќаните. Сите групи дале жртва и тоа се сосема други околности. Да збориме за конкретни навивачки теми и примери!

И ЕТЕ ДОЈДЕ ДО ГЛАВНАТА ПОЕНТА!
Велиш "Вие во Битола сте заштитени како белите мечки". Е па објасни како овој аргумент држи вода кога сте вие во прашање, а не држи вода кога се Комити во прашање? Свесен си дека сам си пукаше у колено сега? Буквално цела претходна теза ми ја потврди. Како кога вас ви одговара тој аргумент е ок, кога не ви одговара не е ок?

Сите мак групи ви беа во Битола, никогаш не ги нападнавте - НИКОГАШ. Дури и Пирати ве исмејуваа во Младост на купот ракомет, кпга ве мочаа со навреди, дур првата ваша екипа беше на паркетот на 15м од нив. Доста жити се, не сме од вчера:)

Да не збориме за тоа, колку МНОООГУ повеќе Полиција имаше вчера, отколку кога гостуваат Комити во Битола, и да не збориме за целата политичка ситуација, која уште толку ја зголемува опасноста за Комити, од подрастични кривични бидејќи станува збор за Бугари, на кои во моментов се им е дозволено

Ама нема врска, седете си дома, бранете ја македонштината на Демир Хисар и уживајте. Само немојте да провоцирате со глупи изјави.
Те бидва за филозов невикам не, а и за графити…
Реков дека ја браниме сегде македонштината кај шо ќе одиме и Битола, Прилеп, и Демир Хисар има македонци до смрт докажани сегде, и секоја утакмица ги има и на сите натпреварувања не како вас и карти и смештај се платено од федерација. Нејкам да зборам да навлегвам оти џабе е со вас и 100 години да се пиши толку е, не пишам тука ама не можам да читам појќе во секоја објава ние ви сме в уста. Ете ти кажвам со вас нигде и никогаш поќе, ни утакмици ни протести ништо бе, дволични , антипатични пиунчиња на вмро.

во секоја објава ние ви сме в уста.

Прав си. Да не пишуваме повеќе. Само нека седи реченицава која ја пиша, после јуришот на форумов од страна на Чкембари вчера.

Настрана муабетот и ова ќе е офтопик ама морав за Демир Хисар да искоментирам. Демир Хисар ко град има за мене посебна почит заради 2001ва, процентуално според население имаше најмногу учесници во 2001ва. Над 750 или нешто над 8% од севкупното население(9 500 вкупно жители). Да бевме и сите други градови ко нив 2001ва можеби нешто друго ќе беше исходот. :)

Ко ќе незнајте кај терате тогаш ја барате помошта од македонските нг. Оти ко бевме на Мкд- Полска, каравте цел стадион по нас фрлавте шишиња, плукавте и шо уште не. Така да то селото бранетесиго сами. Ние ја браниме македонштината сегде, посебно Битола, Прилеп, Демир Хисар има македонци до смрт.Сегде докажани и во војни, утакмици шо уште не за Македонија. Приказни можи да му кажвате на некој деца сега шо влегват во навивачки филм, нас не. Вие во Битола секогаш сте чувани како бели мечки. Толку полиција нема премиеро ко ќе иди. Кодоши сте, поттрчковци на политичарите сте, пералница на државни пари сте, многу сте лажни вервајме многуу.

daj be ako jades gomna jadi gi so brakata vasi od skendi a ne na forumot... koncentrirajte se na bojkotot i ne zamarajte. za vas znaeme, si imate bugarski klub u centar na bitola, si rucavte so tie sto ve kolea a koga gostuvase aek ne gi napadnavte zasto bile nashi, valjda sestrive vi kazale, ne se doiskaza shankureto kako znael deka se nashi... :toe:

i nikoj ne baral pomos nego prasa kaj bevte vie. cska na skupi im gostuva ne na vardar. nikoj ne vi brani kako treta strana da se umesate ako ste tolku spremni. mene licno toa mi e glupo pogotovo ako ima posledici za klubot ili grupata ama ako ste tolku zagreani da se probate so blgarite ubavo vi rece bujrum vo metropolata. se znaese i kade ke se dvizat i sobiraat i na stadion kade se smesteni ako bevte tolku zhelni mozevte da se pokazete. na vas u sala vi dojdoa na oficijalna vasha utakmica pa nisto ne bidna sega ke prodavate tuka muda za bubrezi lol... aj odrzete si go zborot bar ednas bojkotirajte tamu i ne zamarajte

Последно уредено:
Настрана муабетот и ова ќе е офтопик ама морав за Демир Хисар да искоментирам. Демир Хисар ко град има за мене посебна почит заради 2001ва, процентуално според население имаше најмногу учесници во 2001ва. Над 750 или нешто над 8% од севкупното население(9 500 вкупно жители). Да бевме и сите други градови ко нив 2001ва можеби нешто друго ќе беше исходот. :)
Колку пати дојдоа михајловистички здруженија со нивни обележја и знамиња во Смилево? Никаква реакција...

Вчера по којзнае кој пат увидовме, колку лесно "Срам да ви е, не го одбранивте градот, македонштината" се претвора во "Треба да се биде човек и да се признае, браво Комити".

Веќе станува смешно и искрено се надевам дека по многу слични утки, вчера конечно ја научивте лекцијата и дека дел од вас повеќе нема да си дозволат да се излетуваат, за после со тешко срце да мораат да честитаат.

Комити вчера го направија своето. И точка!
Тие што биле знаат. Сликите сами говорат. За останатото пред и по натпреварот секако дека нема тука да пишуваме. И не само вчера, туку х пати досега, кога станува збор за Европските летни натпревари.

А сега, кажете каде бевте Вие? Каде беа тие 200 силни Чкембари, кои се сликаа пред недела дена на турнирот во Битола? Што ги спречи да дојдат во Скопје и да ја одбранат македонштината? Каде испаривте една недела подоцна?

Разбирате колку е подло да седиш дома, да не правиш ништо и да плукаш на тие кои на само ДВА ЧАСА од тебе се трудат покрај сите препреки, да направат нешто? Се вадите со квази аргументи "Кога ќе дојдат во Битола, ќе видат тие", а и самите сте свесни дека и на стадион и во сала ви се гостувало, и НИКОГАШ не се случило ништо. Фактот што ја спомнуваме 93та, доволно говори..

Зборите за "Митомани", а цел континуитет ви се потпира на митови, кои за среќа веќе не постојат. Конечно, и последниот за салата пропадна. Сега што е следно? За Грците кои си "уживаа во прекрасната атмосфера" треба ли да збориме? Рибари не беа на гостовање, и во сала и на стадион? Шверцери исто? ФА 30 души во сала? ДАЛИ ИМАВТЕ ОБИД ЗА НАПАД УОПШТЕ? На било кого? Не, затоа доста се бламирате. Едно е тренинг во теретана, друго е искуство на улица.

Најсмешно беше што вие кои го ОКУПИРАВТЕ форумот вчера, пишувавте "Доста седите на форум, одете бранете ја македонштината". Башка што вчера докажавте и дека бојкотот (бојкот на форум, боже господе) постои само во вашите глави. Коментирате секогаш кога имате активност, или Вие или вашите "објективни" профили како што е Македонец 110%, кој мисли дека муабетот "Не сакам да го рушам бојкото, ама морам да ги пофалам Чкембарине" ќе му помине. Факт е дека си коментирате цело време, за се, дури и на страници за Вардар, и доста се бламирате со ова веќе. По 40 години напукале, форум ќе бојкотирале...

Вчерашниот натпревар покажа дека Полицијата доколку сака, може работата многу педантно да си ја заврши. Кои црни собирања на Плоштад, кое црно покажување сила. Сите бугарски екипи си се шетаа со полициски патроли и цивилки, а сите беа стационирани околу стадионот или во непосредна близина, каде што присуството на Полицијата беше големо, како кога гостуваше Папата. И покрај сево ова, дојде до убави ситуации.

"Ви навиваат на ваша трибина, срамота". Е овој коментар на Горанчо беше врв на идиотизмот и слепата омраза кон Комити. Па добро БАНАНАМЕНУ, што требаше да направиме? Да провалиме на запад? Разбирате ли колку веќе омразата која ја имате станува и смешна и бедна...

Се на се, ќе го помнат навивачите на Левски Скопје. Само, ќе остане срамот што сите останати македонски групи си седеа дома, и не се ни обидоа нешто да направат. Бидејќи, како што милуваа многумина да кажат "Вчера не се бранеше Скопје, туку Македонија". Ама па, ова е реалноста. Нема зошто да се лажеме.
Објасни ми како пред два месеци кога ве слекоја Кавадарци како стриптизерки и се објавија слики, сите беа вардарови симпатизери оти нели навивачите беа во автобуси а вчера објавувате 4 шалој и е нај навивачки и сте го “одбраниле” градот па тука имаш потреба да држиш предавања!? Или двете се навивачки или двете не се … одлучисе

Бетер од Артан Груби си како си ги извртуваш работите.Убо е вака од време на ве подсеќа чоек, оти се губите со муабетите . И како за балканско ниво шо сте вчера требаше да има напад.Шиптарит е ви го бранат градот.

Нападот врз екипата е легитимен. Не биле спремни за тоа што им се случило и тоа е тоа.

Еве што сум пишал тогаш. Ќе се извиниш сега за лагите, како што вчера се извини кога увиде дека Бугарите беа нападнати?

За другото ќе ти одговорам, откако ќе ми дадеш одговор за ова, бидејќи нели извртувал? Ајде сега...:)

Iam 2 prasanja za 2-te najgolemi navivacki grupi

1) Komiti vo Kavadarci koga mu padnaa maici i toa se objavija na oficijalni profili vasiot stav bese demek "sto ne ja napadnavte grupata, zosto napadnavte poedinci" a vcera vo Skopje se sluci istoto. Znam odgovorot sto e, normalno neli policija, au-bau megutoa ista e situacijata vo princip, ednostavno ne moze da se napadne glavnica od grupa

2) Ckembari, ZIVO ME INTERESIRA, sea se pretstavuvate kako najgolemi Makedonci, braniteli na tatkovinata i seto toa. Veruvam, najgolemiot del od vas se patrioti, si ja sakaat drzavata, se pokazalo toa mnogu pati dosega (isto kako i Komiti, deckite go jadele 100 pati do sega zatoa, i za Nerezi i za Kale,zastareni se tia veruvanja deka se probugarski ili prosrpski). E sea Ckembari, ona sto ZIVO me interesira..Zosto kako najgolemi Makedonci megu site neli, na recisi site natprevari na Pelister vo bilo koj sport se skandira "DA ZIVEE NEZAVISNA BITOLA" i koj e konceptot pozadi nezavisnata Bitola?

Pozdrav

Еве што сум пишал тогаш. Ќе се извиниш сега за лагите, како што вчера се извини кога увиде дека Бугарите беа нападнати?

За другото ќе ти одговорам, откако ќе ми дадеш одговор за ова, дека сум извртувал како Артан? Ајде сега...:)
Супер шо признаваш дека ви слекоја 20 души во Кавадарци и ви беше голем удар и срам на групата пред се на тие шо не пратеја инструкци, никогаш претходно не сте имале таков пораз. Фала шо си призна, сега оди објасни му и на другарите да не иди до забуни! :kuracc:

Излишно е да се пишува некаде каде постои едноумие. Меѓутоа, како рекле, ќотекот е од рајот излезен, па ќе ви удрам еден вербален “шамар“. Не за друго, ами да ви го прикажам вистинското лице на овие тажачи и смешковци на сите коментари, освен на тие од нивната “врв“ група :ROFLMAO:!

(1) Во време на трендот со ловење на гробарски репрезенти низ Македонија, Лозари беа меѓу првите кои објавија слика од неколку паднати реквизити.Тоа го поддржавте речиси сите, независно дали од Комити, Чкембари или Рибари, чунки, што бара туѓа НГ во град со друга навивачка група. Некој месец подоцна, се дешава бараж во Кавадарци - одземен голем број на реквизити на Комити од Лозари и Чкембари. Инвазија на Кајгана од тажачиве на Комити, како било срамота, објавувале слики, бедно, глупаци биле, земале реквизити на мајки и деца, безброј коментари на едноумие. 27/07/2023, истото што се случи на Кавадарчани, во Скопје се игра натпревар помеѓу најомразените два народи на Македонецот. Почнаа коментари од типот „што имаме ние со нив“, па кога разбраа дека има некој од нивните во акција, сменаа во „ете, комити не спијат“. Тоа што беше срамота за Лозари и Чкембари со 20+ реквизити на Комити, сега не е срамота со 4 (четири!!) реквизити објавени од Комити? А пак ќе пишам, пред некој ден за таа глупост му се смеевме на Рибари. Арно пишал некој член погоре, работите ги извртувате како Артан, или не? Сепак мирот беше загарантиран со 250,000 евра недела пред утакмицата. Политички ботови.

(2) Некој имаше коментирано за вашата трибина. Па сами знаете дека за баражот во Кавадарци требаше Комити да навиваат на источната трибина т.е на трибината на Лозари, и два дена пред утакмицата ве сменаја на таа најстарата трибина, иако источната беше многу по безбедна и спремна за вас. Меѓутоа, зошто за тоа да се замараат Комити кога полесно е да се избројат 250,000 евра од Град Скопје?

(3) Очигледно желбата за најголема бројка за графити за оваа сезона ви беше огромна, па нема ништо да искоментирам, само ќе ставам една слика (претходно од вас објавена овде) од ваш графит, еден од многуте кои е смешно да ги гледаш, без никаков квалитет и поента, само за желба за поголема бројка :ROFLMAO:

aaaaa.png

lozarikomiti.jpg

Има уште многу да се пиши, меѓутоа залудно е за место каде владее едноумие. Излишно е reply на овој коментар, сите податоци во текстот знаете дека се точни, па на вас остануваат навредите и тажачките на коментарот, навалете со психолошка деориентација на проблемот.:ROFLMAO:

Супер шо признаваш дека ви слекоја 20 души во Кавадарци и ви беше голем удар и срам на групата пред се на тие шо не пратеја инструкци, никогаш претходно не сте имале таков пораз. Фала шо си призна, сега оди објасни му и на другарите да не иди до забуни! :kuracc:

Сам се намести, сам изврте и сам се понижи уште еднаш, по којзнае кој пат. Сакаше да ме наместиш дека лажам, а се закопа сам себеси.

Не се вади со вакви реченици, кои нити сум ги кажал, ниту бутур. Не се ни достојни за да вратам. Се закопа Артан;)

Ќе се извиниш ли како вчера по очигледната лага, или многу е у два дена:)?

Iam 2 prasanja za 2-te najgolemi navivacki grupi

1) Komiti vo Kavadarci koga mu padnaa maici i toa se objavija na oficijalni profili vasiot stav bese demek "sto ne ja napadnavte grupata, zosto napadnavte poedinci" a vcera vo Skopje se sluci istoto. Znam odgovorot sto e, normalno neli policija, au-bau megutoa ista e situacijata vo princip, ednostavno ne moze da se napadne glavnica od grupa

2) Ckembari, ZIVO ME INTERESIRA, sea se pretstavuvate kako najgolemi Makedonci, braniteli na tatkovinata i seto toa. Veruvam, najgolemiot del od vas se patrioti, si ja sakaat drzavata, se pokazalo toa mnogu pati dosega (isto kako i Komiti, deckite go jadele 100 pati do sega zatoa, i za Nerezi i za Kale,zastareni se tia veruvanja deka se probugarski ili prosrpski). E sea Ckembari, ona sto ZIVO me interesira..Zosto kako najgolemi Makedonci megu site neli, na recisi site natprevari na Pelister vo bilo koj sport se skandira "DA ZIVEE NEZAVISNA BITOLA" i koj e konceptot pozadi nezavisnata Bitola?

Pozdrav

ti be da ne im svetese na tie sto bea napadnati pa da znaes dali bile ili ne bile navijaci? 1600 karti bea dadeni od skupi na NAVIJACITE na bugarskiot klub. dojdoa uglavno organizirano, provociraa uste od granica i na kraj se sluci sto se sluci.

vo kavadarci pokraj navivaci imase 1000ci simpatizeri na klubot. navivacite jasno kazaa kade ke se sobiraat i kakva e marshutata. znaci jasno bese kade treba da napadnat ako veke sakaat presmetka so navijaci.

sledniot pat ima da ti gi skaniram slikite od masakarot kade vasite sogragani gi najdoa so kurovite u usta za vie posle da rucate so niv. ocigledno treba SLIKOVITO da ve potsetuvame za toa sto znaci poraz. posle nesto takvo be ne ti e stram deka voopsto postois? aj za mene si sekako vreka gomna sto lae na forum ama ti be kako zivees u seloto so taa bagra sto toa go napravi eve ako ti si bil nebiten da si na rucekot....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom