Mene mi e jasno sto se pravat Komiti za Vardar, i sekoja cest za toa. Se gleda iskrena namera na celata grupa i deka pomagaat kolku sto mozat i poveke od nivnite moznosti. Prijatelot od podole mi odgovori na prasanjeto, na sto mislev konkretno. Ne moze vo glavnata brojka da gi broite site sto navivaa, dodeka nadvor da vikate bile napadnati obicni fanovi. Citam niz stranite, dosta od vas kazuvate deka bile so koli porano niz grad, megutoa ne ste nacekale ekipa od Ckembari/Lozari (ne znam dali bese i ti megu niv, ako ne si bil se izvinuvam, samo u kontekst na muabetot). Sto pravime eve, se kazuvate Komiti, doagate pred utakmica so kola,nastrana od karavanot, ve nacekuvaat Lozari/Ckembari i ve soblekuvaat. Dali vo toj slucaj e napad na Komiti, ili obicni fanovi na Vardar deka ne e napad na cel konvoj?@glavunja Друже, на место ти е коментарот, се согласувам до некаде.
Во однос на бројот на Комити на ова гостување, секако дека имаме контрола и свест за бројката на навивачи.
Со превоз од Скопје автобуси и комиња , тргнаа околу 800 луѓе, уште 400 луѓе со коли и уште 300 луѓе вкупно се заедно од другите градови.
Бројката е над 1,500 навивачи. Лесно се гледа, кои навива, крева раце скока, пали пиро, на повеќе од половина од трибината.
Ако се види капацитетот на трибината и по тоа може да се дојде до бројката.
Тие што се не навивачи, не ти стојат 90 минути и да урлаат, тие се повлекоа лево скроз на другиот крај, мислам се гледа.
Мислам дека ќе има видео / фото. Кај нас е барем лесно да се види дали има залутани во копот, или не. Тие што не се дел од групата сами се изолираа на страна и седнаа во едната коцна кај што не беа навивачи. Мислам дека трибината 70% со навивачи исполнета, Кавадарчани повеќе знаат кој е капацитетот.
Бројката ја знае групата затоа што групата самата го финансира гостувањето, НЕ УПРАВАТА.
Упрвата на ВАРДАР до сега, нема скршен денар, така да се е на Комити.
Оваа бројка од 1,500 плус САМО НАВИВАЧИ е секако за почит , од ВТОРА лига, за овие УСЛОВИ кои ги имаме ние во Македонија.
Може бројката да беше и поголема, не сакам да претерувам. Од Скопје имаше 3,000 луѓе, али пошто праиме муабет за навивачи ти кажувам за навивачи само.
Клипот што си го постирал горе со Слога Виница ти е во среда работен ден. Во работен ден, други групи се 20-30 луѓе.
На твоето прашање за сликата од Вчера од Кавадарци, колку од тие се Комити, може да ти се одговори дека СИТЕ се, заштоа таа слика е копот.
Секако е нов стандар за оваа наша ТИФО СЦЕНА.
Поздрав.
Ova e se sto go barav. Znaci od tie 1500-2000 luge sto bea vo Kav, pravime muabet za brojka od cirka 500 luge sho se redovni na poveke od 50% od utakmicite (200-300 luge sto odat na utakmici kako so Sloga Vinica vo sreda vo raboten den, sekoja cest, plus okolu 200 luge sto se na rabota i ne se vo moznost, megutoa vo vikend ne ispustaat utakmica koga se slobodni). Znaci, se se svede na grupa od okolu 500 luge REDOVNI navivaci, plus 500 luge derbi komiti. Sea ako padne maica/trans samo od niv se vazi, ili i od drugite sto gi nosele, megutoa ne odat da navivaat?Ама реквизитите се земени вчера, а не со Слога Виница
Јас за вакви работи секогаш искрено си кажувам. Комити имаат константни членови околу 200 луѓе (што е убедливо повеќе од сите други групи), има повремени членови (најчесто помлади) уште 200-300, а другата бројка ја прават дерби навивачи и екс членови кои прекинале да одат низ годините и се појавуваат или на важни утакмици или на интересни гостувања.
Pozdrav