- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 7.344
- Поени од реакции
- 44.294
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прегледај го приврзокот 373499
Управата на Еурофарм Пелистер до Чкембари : И за нас оваа сезона е завршена!
Мала шала.Бојкот никогаш не е решение.
Значи вашето сценарио е дека Чкембари дошле на дербито и почнале да прават инциденти од нигде никаде, па комитите влегле како спасители, така?
Во ред е, и јас кога го гледав клипчето како влегуваат како животни и ја тресат оградата ме фати туѓ срам, ама не може тоа да го исмевате а во меѓувреме да ги правите спасители овие вашите.
Па тоа и јас велам, дека и двете групи се криви. На форумво комитиве сакаат да прикажат како кривицата да е во целост кај Чкембари.Ова е мое лично мислење, не став на групата, така да не би го карактеризирал како „нашето“И да, од тоа како се развиваа настаните, не верувам дека ќе дојдеше до упад на терен да немаше дивеење од нивна страна при влегувањето. Не ги правам јас спасители нашите, и мене ме нервираат таквите што се прават паметни од „неутрална“ трибина и прават непријатна ситуација на сите околу нив, а уште повеќе ме нервира што вакви инциденти прават дефокус и на играчите и на навивањето, а се работи за титула, ама смешно ми е глумењево жртви на Чкембари, кога влегувањето во салата во Битола е уште полошо, набутани во ќош од полиција и редари и многу поблиска „обична“ публика која исто така плука, провоцира и фрла со предмети.
Се срамам што го дишам воздухот со луѓе како тебе... Ама во луѓето како тебе ја гледам и судбината на Македонија зошто сме овдека каде што сме. Бидејки многу се заостанати во сваќањата како тебе. Место да кажиш браво за тоа како Рибари се справиле со оваа појава или во најмала рака на национално ранливите теми да бидеме сплотени и заеднички да го истераме ова зло ти се ситиш. Тоа е исто како јас да се ситам а буквално од секоја група некој заминал по тој пат конкретно и од вашата, и што значи тоа!? Дали групата е крива ако некој немат памет во главата!?
Нели е срамота сами да се уништиме!?
Како ќе биде јас да се ситам за ситуацијата со Албанците во градот Скопје.
ДОСТА се самоуништуваме. Дерби ко дерби ќе помине нормално е и да има тензија и инциденти и се не сме ние балерини, ама после то националните прашања не гонат на сите НАС! Дајте да не ги повторвиме грешките на самоуништување од минатото. Дајте да бидиме пред се луѓе!
Охрид е симбол на Македонија.
А ние како Рибари и општо Охриѓани го држиме секогаш образот на градот ЧИСТ!
Зш родољубието е домашно воспитување!
Зш во Охридско скоро и да немат фамилија која недала жртва во борбата за независност дали од време на Илинденците па се до Ноб!
Зато небрчи многу!
10 бугари се вкупно во Охрид и сите се за пари! И плус некој од нив кои порано биле наши членови се исклучени од групата и немаат никаква допирна точка долго време со името на Рибари!
Секое добро!
Да живее НЕЗАВИСНА МАКЕДОНИЈА!
Значи вашето сценарио е дека Чкембари дошле на дербито и почнале да прават инциденти од нигде никаде, па комитите влегле како спасители, така?
Во ред е, и јас кога го гледав клипчето како влегуваат како животни и ја тресат оградата ме фати туѓ срам, ама не може тоа да го исмевате а во меѓувреме да ги правите спасители овие вашите.
Ова е мое лично мислење, не став на групата, така да не би го карактеризирал како „нашето“И да, од тоа како се развиваа настаните, не верувам дека ќе дојдеше до упад на терен да немаше дивеење од нивна страна при влегувањето. Не ги правам јас спасители нашите, и мене ме нервираат таквите што се прават паметни од „неутрална“ трибина и прават непријатна ситуација на сите околу нив, а уште повеќе ме нервира што вакви инциденти прават дефокус и на играчите и на навивањето, а се работи за титула, ама смешно ми е глумењево жртви на Чкембари, кога влегувањето во салата во Битола е уште полошо, набутани во ќош од полиција и редари и многу поблиска „обична“ публика која исто така плука, провоцира и фрла со предмети.
А шо бе тебе лингур еден отчет требит да ти даваме и да се правдаме. Бугари ова бугари она, да ги знајте вие многу убо таквите бугари и да биле дел од трибинава наша дури и едниот биден е воџа пред 10/12 години но тогаш беше чистокрвен Македонец и патриот. А последниве 1/2 години ниту еден од таја бугарофилска екипа ниту дошол ниту идет на трибина или стадион. И затвори ја темава мислам немат логика ниту пак е истересно едно те исто да се коментират ..gitla be... da ste se spravele vie na vreme i kako treba nemalo ni da se slucat sranjata... ostavate da vi zabegaat clenovite pa posle ej ne e nas, ej 10 se takvi u grad, ej ne se druzel tolku so nas bla bla bla....
pamet za drug pat
Автоматски споено мислење:
zosto? ne bese taka? gi spukaa so nekolku sisinja, dojdoa dzandarite gi smirija klosarite u kafezot, se rascisti terenot dole i se doigra utakmicata....
А шо бе тебе лингур еден отчет требит да ти даваме и да се правдаме. Бугари ова бугари она, да ги знајте вие многу убо таквите бугари и да биле дел од трибинава наша дури и едниот биден е воџа пред 10/12 години но тогаш беше чистокрвен Македонец и патриот. А последниве 1/2 години ниту еден од таја бугарофилска екипа ниту дошол ниту идет на трибина или стадион. И затвори ја темава мислам немат логика ниту пак е истересно едно те исто да се коментират ..
Кој кого прави спасител другар дај олади вторник е помина дербито чкембари влегоа со петарди и такви работи што треба ние да правиме во Битола со неутралната публика до нас што носат маици на чкембари и фрлаат со предмети имаше видеа нема што да зборамЗначи вашето сценарио е дека Чкембари дошле на дербито и почнале да прават инциденти од нигде никаде, па комитите влегле како спасители, така?
@kano
што е различно ова што го напиша ти, дека ги смириле клошарите со тоа што браќава го пишуваа за вас?
Odma mi tekna mene na toa. Se primeti ali ne se spomnaВо врска со кореграфијата на Комити, не знам како не приметивте (особено членовите на Комити) дека во неколку наврати се прават кореографии слични или идентични на кореграфиите од порано, во ретро стил од стариот запад. Исто и оваа е слична на онаа од прославата 10 години Комити Запад.
Прегледај го приврзокот 373506
Прегледај го приврзокот 373505
Прегледај го приврзокот 373510
Прегледај го приврзокот 373513
Исто беше и кореото со димните на прославата, а исто имаше и една со балони и ленти на ффм теренот мислам.
U delot kade sto letaa baklite imase Komiti, sosial se prais idiot. I normalno bese i oni da frlat a i da se vratat baklite nazadne se zamaram jas so niv, oni pisuvaat svasta a da bidem i iskraen so niv motivacijata e razlicna pa i ne mi e mnogu gajle ako izleze i nadvor od navivacki karakter so ogled na toa deka oni apla napagaat i bodat clenovi nasekade. totalno razlicna situacija e toa.
ti gledase prenos taka? vide baklji kako letaat kon ne navivackata tribina taka? tuka zavrsuva prikaskata za kako zapocna incidentot.
U delot kade sto letaa baklite imase Komiti, sosial se prais idiot. I normalno bese i oni da frlat a i da se vratat baklite nazad![]()
Стигна Кано да е главна атракција на форумов![]()