Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Pa me interesira sto znaci, neka objasni nekoj. Ako e nesto za kralstvo Srbija, znaci obostrana politicka i nacionalna zakacka. Kao da e prv pat u navijacki svet. Da se cudis

Pa me interesira sto znaci, neka objasni nekoj. Ako e nesto za kralstvo Srbija, znaci obostrana politicka i nacionalna zakacka. Kao da e prv pat u navijacki svet. Da se cudis
Pa neli bese obrazovan navivac ti, sve so znajt, so ja pratit skopskata tifo scena I grupi, se ismejavase na potezite na komiti, kako taka da ne razbiras so znacit ova ?

PS: dva pati so parola gi pomocaja, a tie dva pati se fakjet za nacionalni custva namesto klub I grupa. Bravo

Би било добро на некоја следна утакмица било која мак група да возврати со некоја парола, без разлика во кој спорт би се сретнале, бидејќи ова од нив денес беше провокација реално до сите нас како македонци, не само до Комити како група.Имаме многу материјал за да ги пецкаме и дупиме нив.
Кога следен пат игра некој македонски клуб против нивни?

Најбрзо е петок, ФМП. На Арена ќе иде пренос.

Ти не си писмен доволно да ја сфатиш поентата на паролата :P

Во Скопје не се појавија они, ние им бевме у белград, тие што беа си заминаа голи. Паролите и во Скопје и на гости во Белград е напад на групата, пецкање на нивната НГ директно, они имаа парола со дневно-политичка тематика, гледале денешни вести и нешто пишале, апсолутна утка. Тотална доминација на навивачки план и дома и во гости.
овие дали веќе и се НГ, повеќе личат на нашиве комшии, криминална банда/организација.

Последно уредено:
Кој што сака нека каже, ама нас како македонски навивачки групи, сите не мразат од соседството.
Тука е српско татарско грчко братство кое не пропушта на секоја објава за македонските навивачки групи да искоментира нешто, вадат пароли секоја година на утакмици кои никаква допирна точка немаат со Македонија.
Хрватите се исти курац, браќа шпонски. Некои заборавиле, ама и со нив имавме исти закачки тука.

Да, вистина е дека убаво се сложуваме со народиве од екс Ју, секаде се осеќам ко дома (освен кај напуваниве београѓани), ама нивниве навивачко групи без да бидат предизвикани покажуваат комплекси на изживување брз помалку броен народ, кој политички е најголема нула во Европа. Зошто? За да лижат муда кај најразни цигански народи со кои никогаш нема да се блиски како со нас.

Да издвојам дека ние како група имавме добар прием од Фирма, иако се најдовме во ситуација 20 души да се збираме пред нивна главна канцеларија. Наши членови имаа добри односи и со навивачите на Смедерево. Членови на Лозари се ко браќа со членови на Фирма и Таурунум, а со Таурунум другаруваа и членови на други групи од Македонија. Наши членови оделе и во Сплит многу пати, на гости кај Торцидаши.

Ама се на се, секогаш користат прилика да јадат гомна за нас како најголеми групи од нивноте држави.

И покрај се, топ се држиме о да немавме тилку внатрешни непријатели во оваа усрана држава, толкава стапка на иселување, ќе бевме многу многу подобри.

Во Скопје не се појавија они, ние им бевме у белград, тие што беа си заминаа голи. Паролите и во Скопје и на гости во Белград е напад на групата, пецкање на нивната НГ доиректно, они имаа парола со дневно-политичка тематика, гледале денешни вести и нешто пишале, апсолутна утка. Тотална доминација на навивачки план и дома и во гости.
овие дали веќе и се НГ, повеќе личат на нашиве комшии, криминална банда/организација.

Моментално далеку се од нг последниве години , нешто слично како браќава се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom