Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Скопје - 526.502 жители, 150 луѓе просек на утакмици, 0.03% од населението
Битола 85.164, 60 луѓе просек на утакмици, 0.07 од населението.
*Бројките се според вас, реалноста е нешто друго ама ајде...
*Не ги рачунаме бројките од на ракомет пошто нема смисла тогаш да се дебатира.
Е сега ние свесни сме дека како НГ ЧКЕМБАРИ треба да имаме поголема бројка на фудбал и покрај сите причини шо ги одвраќаат луѓето од на фудбал.
Туку вие во каков универзум живејте?! И ме интересита дали воопшто сте добро?
Со пишење дека сте вие први па 10 места празно, светлосни години и слично не ми изгледате како во добро здравје.

Другарче да се надополнам во тоа што го напиша во Скопје имаш :

Комити Запад
Фемили Аеродром
Сити Парк Бојс
Шверцери ( одземи ги албанците во бројност на жители исто и сите муслимански заедници )

Друга работа навивањето и сакањето на било кој клуб и моментот да си навивач не е како во другите простори па затоа не ти држи вода споредбата што ја правиш!

Битола е еден клуб една навивачка група и вие сте толку способни за од 85.000 да се соберете 20-50луѓе.

Не си го мерете курот кај што не ви е место!
Автоматски споено мислење:

Да се фалиш дека си нападнал некој за да одземиш маица притоа тој некој бил бројчано инфериорен, а не си успеал да ја земиш е пораз. Исто ти иди ко да имаш жена, а со прст не ја гибаш. Не ја сери темата по 20 пат, и твоите прошлиот пат ти напоменаја дека твоја е вината шо не си одзел то шо требаше да одземиш.

Според тоа што успеав да го дознаам Комити постапиле многу правилно!

И да го нападнеле а можеле и да ја земале маицата ќе се соочеле со враќање камери, полиции, пријави, судови и што направиле? Која е логиката тука? Да се заглави некој член со казни? да се влечка по судови? да губат Комити членство како во претходни работи кои ги направиле без да размислат?
Затоа ми се свиѓа новото членство кај Комити затоа што пред се размислуваат па делуваат се со цел да не си направат лошо за нив!
Имаш акција каде што некогаш е попаметно да се повлечеш но не значи пораз!

Засрамете се од братстовото што членовите ви се кријат позади камери и чекаат полиција да ги извади!

Последно уредено:
Е сега ние свесни сме дека како НГ ЧКЕМБАРИ треба да имаме поголема бројка на фудбал и покрај сите причини шо ги одвраќаат луѓето од на фудбал.
Со пишење дека сте вие први па 10 места празно, светлосни години и слично не ми изгледате како во добро здравје.

Скопје има околу 700-800К жители од кои 100К се албанци, тоа нема врска, во Скопје има околу 5 групи, видете пример Дортмунд кој има 350К жители а видете нивна трибина.

Bitola eden klub, Skopje 10 ;) Ciganite kaj vas gi berite na tribina. Vo Skopje kolku od naselenieto e albansko? Nejse, sporedbive so brojka se retardirani za mene i ne dokazuva toa nisto. Sum bil na gostuvanje so ekipa od 20 luge sto vredele kako 100.
Како сега не е важна бројката ти прв се гибна :)
Да бидам реален според мене сепак важна е бројката, нормално барем 80% од нив да се едуцирани навивачки, многу подруго е и навивање и кореографија и се.
...да не те нервирам многу ќе ни ја затвориш темата

Веќе досаден станува овој муабет со бројот на жители на градовите.
Како што ти кажаа, Скопје е град кој има неколку поголеми навивачки групи и еден голем процент немакедонско население кое сигурно нема да навива за Вардар.

На страна тоа, политиката на централизација во Скопје си зема голем замав кај нас. Оние кои се родиле во Скопје меѓу 1960 до 2000 година, повеќето фатија џаде од Македонија. Пустош му се има случено на Скопје, како што се има случено во секој друг град. Разликата е што другите градови останаа испразнети, а Скопје се населува со луѓе кои дошле од другите градови или тука студираат и ќе бегаат во странство.
Немаш континуитет во фамилиите, немаш дете што неговите му се две генерации во Скопје, што растеле со јак Вардар од времето и ќе му всадат навика на детето.
Комити изгубија дури и повеќе од групите од другите градови. Имаш деца од родители кои доаѓаат од градови во кои кога растеле навиваче против Вардар. Колку прилепски, битолски, кавадаречки доселеници има во Скопје? Нивно дете ќе навива за Вардар?
Затоа и ФА немаат нови генерации, милион згради им начукаа во Аеродром, кој од тие доселеници го чувствува МЗТ како свој тим?

Така што споредбата со бројот на жители ти е излишна. Баш во такви градови со помал број жители, но скоро сите староседелци можеш многу подобра мобилизација да направиш и да имаш појако јадро.
Да не збориме колку културни и спортски настани има во Скопје, во споредба со други градови, сигурно не му е дојдено на некого да гледа мак фудбал.

Дополнителен удар беа изгубените генерации во време на Брклата, маме ни ебаа на Комити, константно пробуваа да не уништат. И не успеаја, во ниту еден момент не престанавме да бидеме активни, безразлика дали во мала бројка ко вас во моментов кога Пиварите ја одржуваа групата или сега.

Како што си имате вие проблем со раселување, така и ние имаме слични проблеми во поглед на бројноста. Впрочем, да погледнеш слики од последниве сезони, сите сме над 20 години на трибина, тешко се стига до понови генерации.

Веќе досаден станува овој муабет со бројот на жители на градовите.
Како што ти кажаа, Скопје е град кој има неколку поголеми навивачки групи и еден голем процент немакедонско население кое сигурно нема да навива за Вардар.

На страна тоа, политиката на централизација во Скопје си зема голем замав кај нас. Оние кои се родиле во Скопје меѓу 1960 до 2000 година, повеќето фатија џаде од Македонија. Пустош му се има случено на Скопје, како што се има случено во секој друг град. Разликата е што другите градови останаа испразнети, а Скопје се населува со луѓе кои дошле од другите градови или тука студираат и ќе бегаат во странство.
Немаш континуитет во фамилиите, немаш дете што неговите му се две генерации во Скопје, што растеле со јак Вардар од времето и ќе му всадат навика на детето.
Комити изгубија дури и повеќе од групите од другите градови. Имаш деца од родители кои доаѓаат од градови во кои кога растеле навиваче против Вардар. Колку прилепски, битолски, кавадаречки доселеници има во Скопје? Нивно дете ќе навива за Вардар?
Затоа и ФА немаат нови генерации, милион згради им начукаа во Аеродром, кој од тие доселеници го чувствува МЗТ како свој тим?

Така што споредбата со бројот на жители ти е излишна. Баш во такви градови со помал број жители, но скоро сите староседелци можеш многу подобра мобилизација да направиш и да имаш појако јадро.
Да не збориме колку културни и спортски настани има во Скопје, во споредба со други градови, сигурно не му е дојдено на некого да гледа мак фудбал.

Дополнителен удар беа изгубените генерации во време на Брклата, маме ни ебаа на Комити, константно пробуваа да не уништат. И не успеаја, во ниту еден момент не престанавме да бидеме активни, безразлика дали во мала бројка ко вас во моментов кога Пиварите ја одржуваа групата или сега.

Како што си имате вие проблем со раселување, така и ние имаме слични проблеми во поглед на бројноста. Впрочем, да погледнеш слики од последниве сезони, сите сме над 20 години на трибина, тешко се стига до понови генерации.
Одма поразумен муабет, ама некој луѓе пред да размислат пишат глупости, чита народ тука...па зато треба да се потсетиме на некој работи.
Се надевам ќе не изненадите со браќата ви нареден викенд :sneaky:

Вакви споредби никаде не идат,во Скопје има 6 навивачки групи ,во цела ваша околина сте само вие.

Реално не ме познаваш за да коментираш воопшто, е тоа е најголемиот проблем со форумот и воопшто интернетот, како прво не си правам екскурзии, туку одам да го бодрам клубот кој го сакам, како водството, така и екипата со која одам на утакмици постапува правилно спрема мене, си поминувам топ, давам максимум со пеење на трибина и учествување во кореографии и слични работи, многу површно го искоментира пишаниот текст од моја страна, не знаеш што осеќам спрема клубот и не знаеш до каде сум спремен да одам, се додека поголемиот дел не го сфатите ова нема да има здраво ривалство како на форум така и во вистинскиот живот, голем поздрав.
Нека стој ова тука, времето ќе покажи. Прво треба да се намали со романтизирање дур не се соочиш со пендрак или казна, а и најбитно не се соочува со проблемите шо ги има групата на терен. Вака нека оди по екскурзии со групата (пошто напишаа на кајгана дека е ин) по источна Македонија, нека си пополнува викенд за интересно, ќе му помини.

Друже дечково последен испадна од трибината денеска, гласот го остави од навивање, и огромен плус за него е тоа што иде од друг град, втора сезона како не пропушта утакмицау Ск еве денеска и на гостовање беше. Па сеа ти види дали ќе избега од еден пендрак ако толку не му е битен клубот. Вакви да се сите ултраси као него кај ќе и биде крај на сценава.

Ја заборави јаката џандарка да ја спомнеш, пола трибина рака и избацуваа :D
И ти си ист, не се секирај.

Добро гостување денес во Виница , некои дојдовме саат време порано со коли и седнавме во кафичите и се почна со песна од таму ...

Стадионот во Виница ме изненади , трибината е многу далеку од теренот и плус има високи огради , тој другиот гол од другата страна треба со двоглед да гледаш , ептен далеку хаха :pos:

На стадион супер навивање 90 минути без престан , 150 души бевме се запалија бакли при 2 гол , дури имаше еден дечко од нивна публика цело време скокакше и пееше со нас хаха ...

Мора да ја поздравиме убавата џандарка од Виница пред стадион, еден наш член раката и ја бацуваше хаха:pos:

Ај еден по објективен коментар од мене, иако претежно сум повише за хумор и заебанција отколку за драпање муда и објаснување кој што како.
Првенствено дечки мислам дека е смешно да се споредуваме со Чкембари сезонава, дома се 40-60 луге, гостувања 10-30 луге, после денешново издание нивно во Струга више нема потреба ни да ги коментирате, секоја чест за истите дечки од чкембоси што верувам дека одите на сите гостувања, али место да се правдате овде зашто и како, боље запрашајте се зашто сте 20 луге на гостување, повеќе профили имате овде него луге на трибина, можда нешто не штима меѓу вас, ругајте ги тие дербијаши што не доаѓаат на гостувања фудбал и чекаат да дојде плеј офф и лига шампиони ракомет да дојдат да се сликаат у сала, а не тие што ви ја исмејуваат бројката, ако Битола е 60.000 а вие сте 20 луге денес во Струга не можеме да ве споредиме ни со вукови лесковац а камо ли повеќе од тоа, за вас толку.
Збор два за Виница - тргнавме од Скопје околу 120-130 луге, иако имаше добра еуфорија за гостувањево, имаше премногу луге што во Сабота во 10 сабајле ради работни обврски неможеа да дојдат, штета што ретко имаме термини рецимо Недела 15:00, бројката би ни била барем уште 50% повеќе, не само нас туку на сите групи. Во Виница пред да стигне групата претходно веќе имаше 60-70 луге кои на своја режија дошле до Виница. Навивање константно 90 минути, журка и пријателска атмосвера помеѓу сите екипи, довикување за Македонија со неутрална трибина која беше 90% полна, важно да се напомене е дека имаше присутни 10-15 луге во коп кој не се од Скопје. Виница е уште еден во низа македонски градови каде Вардар и Комити се пречекани со симпатии. Зачудувачки е фактот што имаше премногу полициско обезбедување за вакво "лабаво" гостување.
Продолжуваме уште појако!

Attachments

• FB_IMG_1667673534895.jpg
    FB_IMG_1667673534895.jpg
    131,1 KB · Прегледи: 84
  • FB_IMG_1667673511502.jpg
    FB_IMG_1667673511502.jpg
    101,2 KB · Прегледи: 89
  • FB_IMG_1667673496576.jpg
    FB_IMG_1667673496576.jpg
    118,6 KB · Прегледи: 89
  • FB_IMG_1667673484746.jpg
    FB_IMG_1667673484746.jpg
    107,4 KB · Прегледи: 88
  • FB_IMG_1667673445207.jpg
    FB_IMG_1667673445207.jpg
    133,4 KB · Прегледи: 86
Нека стој ова тука, времето ќе покажи. Прво треба да се намали со романтизирање дур не се соочиш со пендрак или казна, а и најбитно не се соочува со проблемите шо ги има групата на терен. Вака нека оди по екскурзии со групата (пошто напишаа на кајгана дека е ин) по источна Македонија, нека си пополнува викенд за интересно, ќе му помини.

И ти си ист, не се секирај.
Добро, зошто да јадам казна воопшто кога одам да го бодрам клубот, а не да напаѓам противнички групи или лица кои го обезбедуваат редот и мирот, мора да го согледате фудбалот и навивањето од друга страна освен од страна на хулиганизамот, знаеш ли колку членови низ целата територија на Македонија од сите навивачки групи се изгубени поради тоа што некои мислат дека освен бодрење на клубот треба да се прават и ред други работи кои МВР ги санкционира? Си има дечки кои се посветени на тие работи, јас никаде не пишав дека сум дел од нив.

Последно уредено од модератор:
@ultras1988 денеска добра бројка сте имале и се млади деца на трибина од тоа што знам, пиши збор два ако си бил, долго време како што знам слаба беше бројката.

Не знам што е фамава цело време околу бројки кои колку биле 50, 100, 150...
Реално мак тифо сцената ни е за нигде арно и се разбудија неколку навивачки групи па нешто од нешто оде напред. Без разлика дали си на трибина 50 или 100 души ако копот ти е скоцкан убаво со знамиња, бајраци нешто ако можиш и корео, пиро твојата група ќе изгледа 100 пати подобро од некои што се собрале 300 души.

Друже се е океј, биле колку биле баталете,битно имале гостување.Олабавете да не иде темава во курац,едноставно толку ни е лоша лигата што и ова е океј.Секоја честа за нас 1000 души од цела Македонија што идеме се замараме на гостувања.
Имам три деца кога ќе им кажам на другари идам на Вардар на утакмица ми викаат будала си ти си го ебеш цел ден за Вардар,ама не се опишува таа љубов ,дали прва,втора лига за мене Вардар е се.....

Друже се е океј, биле колку биле баталете,битно имале гостување.Олабавете да не иде темава во курац,едноставно толку ни е лоша лигата што и ова е океј.Секоја честа за нас 1000 души од цела Македонија што идеме се замараме на гостувања.
Имам три деца кога ќе им кажам на другари идам на Вардар на утакмица ми викаат будала си ти си го ебеш цел ден за Вардар,ама не се опишува таа љубов ,дали прва,втора лига за мене Вардар е се.....
Ама ти стварно си будала, на страна што си го ебеш викендот. И не сум ти јас на тебе друже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom