- Член од
- 8 октомври 2022
- Мислења
- 42
- Поени од реакции
- 241
Скопје - 526.502 жители, 150 луѓе просек на утакмици, 0.03% од населението
Битола 85.164, 60 луѓе просек на утакмици, 0.07 од населението.
*Бројките се според вас, реалноста е нешто друго ама ајде...
*Не ги рачунаме бројките од на ракомет пошто нема смисла тогаш да се дебатира.
Е сега ние свесни сме дека како НГ ЧКЕМБАРИ треба да имаме поголема бројка на фудбал и покрај сите причини шо ги одвраќаат луѓето од на фудбал.
Туку вие во каков универзум живејте?! И ме интересита дали воопшто сте добро?
Со пишење дека сте вие први па 10 места празно, светлосни години и слично не ми изгледате како во добро здравје.
Другарче да се надополнам во тоа што го напиша во Скопје имаш :
Комити Запад
Фемили Аеродром
Сити Парк Бојс
Шверцери ( одземи ги албанците во бројност на жители исто и сите муслимански заедници )
Друга работа навивањето и сакањето на било кој клуб и моментот да си навивач не е како во другите простори па затоа не ти држи вода споредбата што ја правиш!
Битола е еден клуб една навивачка група и вие сте толку способни за од 85.000 да се соберете 20-50луѓе.
Не си го мерете курот кај што не ви е место!
Автоматски споено мислење:
Да се фалиш дека си нападнал некој за да одземиш маица притоа тој некој бил бројчано инфериорен, а не си успеал да ја земиш е пораз. Исто ти иди ко да имаш жена, а со прст не ја гибаш. Не ја сери темата по 20 пат, и твоите прошлиот пат ти напоменаја дека твоја е вината шо не си одзел то шо требаше да одземиш.
Според тоа што успеав да го дознаам Комити постапиле многу правилно!
И да го нападнеле а можеле и да ја земале маицата ќе се соочеле со враќање камери, полиции, пријави, судови и што направиле? Која е логиката тука? Да се заглави некој член со казни? да се влечка по судови? да губат Комити членство како во претходни работи кои ги направиле без да размислат?
Затоа ми се свиѓа новото членство кај Комити затоа што пред се размислуваат па делуваат се со цел да не си направат лошо за нив!
Имаш акција каде што некогаш е попаметно да се повлечеш но не значи пораз!
Засрамете се од братстовото што членовите ви се кријат позади камери и чекаат полиција да ги извади!
Последно уредено: