Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Рибари се спремаат за неделниот меч!

Attachments

• IMG-2bb7554beced16ec7e99e889b9f95343-V.jpg
    IMG-2bb7554beced16ec7e99e889b9f95343-V.jpg
    207,7 KB · Прегледи: 58
  • IMG-32e26179f354978e64623debc18e91c9-V.jpg
    IMG-32e26179f354978e64623debc18e91c9-V.jpg
    192,1 KB · Прегледи: 59
  • FB_IMG_1663175123662.jpg
    FB_IMG_1663175123662.jpg
    81,7 KB · Прегледи: 53
Ајдуци незнам зошто немаат континуитет, имаа одлично гостување против Плачковица прво коло, одлични нови знамиња на трибина, после имаа објава за домашен натпревар ама не видов никаде слики од натпреварот, потоа гледам маркетинг ( нови дуксери ).
Потоа играа против Караорман кај нас, не викам дека морало да дојдат или дека испичиле нешто, реално далеку е Струмица од Струга, незнам и ние дали ке успееме да се организираме за гостување тамо.

Дечково ultras1988 е еден од најреалните на форумот и секогаш дискусија на ниво, незнам дали е активен во групата па ако е во можност да објаснит нешто како е навивачкто расположение во Струмица.

Последно уредено:
Мене Струмица и Штип ми се разочарувачки по навивачки групи , ок Фаланга одат гледам редовно 20-30 луѓе респект за нив, ама малце е тоа за град како Штип плус Брегалница се прва лига , за Ајдуци уште побетер ..

Сум бил и во двата града и има млади луѓе во градот , не е дека се изпразниле градовите па нема луѓе ...

Сепак се поголеми градови , али немаат очигледно во нив навивачки потенцијал и младите толку не ги интересира навивање , а кафичите им се полни со млади момци ..

Последно уредено:
Тафталиџе 2 едно десетина години наназад, може и повеќе, постои група од 20тина дечки, претежно 93та до кај 98ма-99та некаде генерација кои се дел од групата. Нормално им варира бројката од утакмица до утакмица, некогаш се 5 души, некад 15, на дерби и преку 20 може. Никогаш претходно во населбата од постарите генерации, вклучувајќи ја и мојата (да ме убиеш не ми текнува дали Панче беше моја генерација или една помал од мене во Карев :D ), до кај таму негде почеток на 80ти родени што ги памтам јас, немало такво друштво во маало кое организирано одело на утакмици, буквално и во најдобрите години на ЦПБ не успеале да им се приближат по бројка/влијание тука. Дечките скроз ја заживеаа приказната за Комити/Вардар тука, така да бар за оваа населба не ти е точен муабетот дека порано се идело во голем број, а сега не, баш обратна е ситуацијата. За другите населби што ги наброја не знам како е, би било интересно да пише некој. Еве за комшиите од Тафталиџе 1 би ме зачудило баш да имаат добра бројка меѓу Комити, @veksa445 мислам дека е од таму, баш би сакал да го прочитам. :D
Никогаш Тафталиџе 1 не била навивачка населба имало поединци нормално што иделе и ваму и таму на трибина ама вака некоја група поголема од 5 луге ни сум чул ни сум видел. Вака ликови што навивале за Вардар се дружеле со дечките од Карпош 3 и 4 а оние за Работнички у Козле и у принцип тоа е приказната на Тафталиџе. Сеа малку мрда низ мало со клубов со го направија ТФТ глеам и доста луге со маички дуксери, пред утакмица пивце се пие песна ке си запеат, не им чуе. А дека има некоја екипа 15\20 луге да иде на утакмици Вардар тоа можеби било у 2009. Небитно како и да е незнам зашто толку се врегате на факотот дека мнозинството на групата е од приградски населби, ве боли кур. Пак за овие услови сте најбројни и најорганизирани као што кажа некој погоре навивачка група се гледа по континуитетот а не по едно или две добри утакмици. Моментално сте најдобри и тоа е тоа колку некој да не сака да го прифати, можеби и ја не се согласувам со некои политики на вашава група и во минатото и сега, зборам како група ама вака поединци имам запознаено многу од вас и многу океј и фер однос со сите коа и да сум отишол сум билл испоштуван. Има една стара народна: Пред фактите и боговите кјутат. Така да позз ако нешто поиште те интересира слободно прашај.

Мене Струмица и Штип ми се разочарувачки по навивачки групи , ок Фаланга одат гледам редовно 20-30 луѓе респект за нив, ама малце е тоа за град како Штип плус Брегалница се прва лига , за Ајдуци уште побетер ..

Сум бил и во двата града и има млади луѓе во градот , не е дека се изпразниле градовите па нема луѓе ...

Сепак се поголеми градови , али немаат очигледно во нив навивачки потенцијал и младите толку не ги интересира навивање , а кафичите им се полни со млади момци ..
Шминкерски градови се Штип и Струмица, затоа е тоа така.

Screenshot_20220915_113513_com.facebook.katana_edit_1111659119262.jpg

Да се надеваме дека ке има интересни натпревари со навивачки групи од двата клуба....
Прашање дали ке дозволат во оваа банана држава , незнам дали викендов е дозволено гостување нс шверцери во Тетово , мислам дека е редно да се сретнат и да покажат едни кон други кој за што го бива после толку "војување на ТикТок , Фејзбук , Инстаграм"....очи извадија :tapp::pos:.
Викендов несомнено ке биде интересен
Караорман - Вардар
Охрид - Пелистер
Трибината е место за покажување - докажување , не е страшно тука да се искокоментира како било што било но да се држи некоја граница .
Иако според мене нема ривалство помеѓу навивачките групи кои ке се сретнеме викендов (Паткари-Комити,Рибари-Чкембари) факт е дека ке биде празник за Струга и Охрид како градови кои што и тоа како е потребно поттикнување на спортскиот и навивачкиот дух во ваква држава со вакви услови......
Сите ние имаме една желба а тоа е кревање на Мак Тифото на повисоко ниво ( знаеме дека е тешко со ваков "напредок " во спортовите , но ете да се надеваме..)
Силен противник е секогаш инспирација плус за секој Клуб / Навивачка група.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom