Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Pozdrav do site, sekako najsrdecen do ''Ckembari''. Pa moze da odgovorat zosto nemase koreo od nivna strana, i taka prevozot im bese platen celosno oni ne plakale ni denar, pa nemaa li sredstva za da napravat edna koreografija na derbi mec. Ili mozda ne se sminkeri pa da pravat koreografii ?!

I nie ne sme toa sto bevme, ama od vas i od ostanatite bevme sekogas sme i ke bideme cekor ponapred!
Fala za pozdravot i uste na star da prasam za parolata so ironija bese imavte i uste eden del i pesnata sto ja pevtee posle toa ili ni se lizevte i vistina sakate stadion vo Bitola ?

Koreografija ne pravevme pouceni od prosloto derbi i gostuvanje kaj vas deka moze od nea nisto da ne bide ako mvr ne odzvoli odnosno drugo e so avtobus da odis i da si nosis najloni drugo niz cel grad da setas i da j ja vleckas koregrafijata za na kraj da moze ebr da ti ja unistat kako prosloto derbi so eden zbor mnogu vnimanie i pazenje ke ni odzemse a ovaj pat otidovme spremni za drugo
Prvozot ni bese platen od klubot kako sto i vas ke vi bide platen od klubot ako dojdite kaj nas za kartite zanes deka ima interen dogovr na upravite kolku nasi clenovi ke odjdat tolku i na vasi da mu bide dozvolen vlez vo Bitola
Sredstva imavme za koregrafija no resivme da si ostavime nekoj denar za slednite natprevari odnosno sekoe gostuvanje kaj vas ne kosta minium po eden tapan ne klavam za pritoehnika koj se za edno upotreba

Ne znam so sto bevte pred site drugi vo brojka od tolkav grad vo sto ?

p.s.dali vistina vi napravija spisok za kartite ?odnosno dali vardar go primena noviot zakon za nasilstvo na sportskite tereni po prisila na mvr i vi pobara spisok(so ime prezmi i br na l.k.) koj go dostavija komiti do klubot ?

Fala za pozdravot i uste na star da prasam za parolata so ironija bese imavte i uste eden del i pesnata sto ja pevtee posle toa ili ni se lizevte i vistina sakate stadion vo Bitola ?
pesnata posle parolata edvaj do sever se slusna zasto 10 dusi ja ispeaa i odma se prekina, znaci ne bilo so ironija, instantno kako pocna taka se prekina, ni do pola ne dojdoa. :)

Последно уредено:
Не знам зошто мислите дека беше иронија. Заслужувате стадион и ние сакаме да ви направат, па замислите дерби у Битола вечерен термин под рефлектори. :drk:

Koreografija ne pravevme pouceni od prosloto derbi i gostuvanje kaj vas deka moze od nea nisto da ne bide ako mvr ne odzvoli odnosno drugo e so avtobus da odis i da si nosis najloni drugo niz cel grad da setas i da j ja vleckas koregrafijata za na kraj da moze ebr da ti ja unistat kako prosloto derbi so eden zbor mnogu vnimanie i pazenje ke ni odzemse a ovaj pat otidovme spremni za drugo
Prvozot ni bese platen od klubot kako sto i vas ke vi bide platen od klubot ako dojdite kaj nas za kartite zanes deka ima interen dogovr na upravite kolku nasi clenovi ke odjdat tolku i na vasi da mu bide dozvolen vlez vo Bitola
Sredstva imavme za koregrafija no resivme da si ostavime nekoj denar za slednite natprevari odnosno sekoe gostuvanje kaj vas ne kosta minium po eden tapan ne klavam za pritoehnika koj se za edno upotreba

p.s.dali vistina vi napravija spisok za kartite ?odnosno dali vardar go primena noviot zakon za nasilstvo na sportskite tereni po prisila na mvr i vi pobara spisok(so ime prezmi i br na l.k.) koj go dostavija komiti do klubot ?
Нема врска ова, јас си купив карта, а и скоро сите купуваа без никаква идентификација или правее список, не знам кој ти кажа, имаше на фб прочитав, дека од мк тикетс барале лична карта за карти ако сакаш да купиш.

Воопшто и не ве спомнав вас во постот ;)
Осудата ми е за ЦПБ конкретно, а времето ќе покаже кој бил во право.
Ако стварно дозволувате влез за секого тогаш ќе го поздравам вашиот потег. Вака ќе почекаме да видиме дали било договор со ЦПБ (нешто што ми е поприлично сигурно) или стварно ќе го направите она што зборувате.

Значи паролата беше искрена како вистинска поддршка за нов стадион во Битола. Без никаква иронија или нешто друго, да беше така ќе имаше уште нешто напишано. Тој што водеше навивање по грешка почна таква песна, излгеда не ни виде во моментот која парола се крена.
Да има дерби под рефлектори и кај вас ни одговара на сите, зошто да не. На пример кога ќе биде вечерна утакмица кај вас и ние нема да треба да стануваме толку рано како што беше тоа кога почнуваше утакмциата од 13 часот :)
Со таа парола покажавме големина и покажавме дека сме навивачки едуцирани.

Види Скопје е толкав град да, Скопје е може 6 пати поголем од Битола ама има и 6 навивачки групи. Па има разлика кога во градот има само еден клуб и една група како што е кај вас. Затоа со оглед на сите околности пак сме бр.1.

За картите немаше никакви списоци, од каде ти е тоа инфо незнам али 100% не е точно. Над 2,000 карти за на запад имавме кои ги плаќаа нашите членови по 100 денари пред утакмица, без никакви лични карти претходно или било што, никакви податоци немаше земено никој од нас ниту кога беа земени сите карти одеднаш, ниту кога си ги плаќаа нашите членови поединечно.

Ко така еден лајк за паролата :cautious:
А тоа скопје голем град и многу групи е гола вода муабетот ама нема врска :свиркам:
За трето и списокот беше по барање на вашата управа и разговорите со тој од вардар го заборавив како се викаше дека вие сте дале список па морало и ние за да ни дозволат влез на стадион и тоа на ден пред почетокто на натпреварот ...
Dopis do FK Pelister.pdf

Не треси зелени, каков список, какви глупости. Да имаше список немаше да има ни 100 луѓе на Запад. Размисли малку.

Namerno vi kazale taka od upravata na FC Vardar, ne sme ni znaele za ova nie. Nasite odnosi so upravata seuste ne se izgradeni i ke vidime na koe nivo ke bidat. Najprvo imavme zelba za celosno samofinansiranje i nezavisnost od nikogo, no spreceni sme sega za sega poradi mnogute kazni pred se za slucajot ''Nerezi'' so uste nekoi drugi rashodi se raboti za navistina golemi sumi na pari.
Dobro e toa sto svesta na clenovite vo grupata e na povisoko nivo i se napreduva, zatoa sto site 90% od lugeto plakaat karta i gi pocituvaat stavovite na grupata. Ne pravat problem za 100 den kako sto bilo porano nauceni ste na gaga da bide sve.
Ocekuvame da uspeeme vo planot i da se vidi napredokot na Komiti posle nekoja sezona koga bi trebalo da bideme nesto drugo, nesto sto bevme nekogas i sto bi trebalo da bideme na balkanot.

10009624_10201465986200311_1980362104_n.jpg
[DOUBLEPOST=1394542196][/DOUBLEPOST]Nema potreba da ve lazam ;)

Attachments

Ovoj spisokot i od nas go baraa koga gostuvavme protiv Vardar.

@Djiger da ti cestitam slusam te unapredile treba da si dajs po edno
pivo.gif
na starost i ti se kace na derbi inaku na rakomet toj(prethodniot) drugiot so obezbeduvanjeto ke ve vodi ?:confused:
More kolku mi e zal za the club bas simaticna podgrupa mi se ama site gi teskaat za dzabe se najaktivni koga se e vo parite i edno prasanje za komiti do koga ke se delite i dali znaete koj i kade ve vodi :sneaky:
Ovaj samsonenko poke kavgi od bosko ke vi napraj za pusta para prokleta
p.s.cista sreka sto nie sme kolsari i denar eban nemame inaku eden kaj nas nema da ima na tribina od podelbi i kavgi :pos:

Ај едно резиме на навивачки план :)

Чкембари.
Добра бројка и одличен изглед на трибина. Добро бревте распоредини и изгледавте одлично сите во црно. Солидно пиро шоу иако бакљите многу брзо ви изгореа прилично неквалитетни. Минус ви беше тоа што извадивте само две пароли како и лошото навивање ( луѓе од северна ми го кажаа ова не јас ).

Комити.
Солидна бројка како за на дерби веќе следна недела со Работнички на тест ќе се стави дали можеме да го задржиме темпото на бројчано солидни изданија ( Напредок 300+ , Пелистер 1500 + ). Изгледот на трибина не беше лош но можеше и подобро. Да се симнеа луѓето од горниот дел ќе изгледаше многу поубаво. На поле на кореографија и пароли комплетна доминација. Фантастични пароли и одлична кореогравија секоја чест за дечките кои се задолжени за кореографија и цела недела останаа без сон. Солидно пиро и навивање со подеми и падови од наша страна.

Инцидентот во лисиче се случил така што некои ,,храбри" момци фрлале со камења по возот. Нормално одкако возот застанал и чкембари излегле дечкиве избегале, а чекембари почнале да дивеат и да кршат коли комбиња и прозори од куќи. Некои човек излегол со пиштол за да ги заплаши да не му кршат и тоа е се.

пс: Паролата за стадионот беше со најдобра намера. Тоа што после почна да се пее дупи дупи беше грешка на водачот.

КАКО ИЗЛЕГОЈА 1500 ,1 ЧОЕК АКО БРОЕСЕ 2 ПАТИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom