Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Da, ali 1060 go drzat gjorce, a momentalno se i glavna podgrupa na cpb

Го “држат“ на наш грб,да не почнувам со муабети што не се за по форуми.Додека партија дава пари,сите се навијачи,од кога ќе секне чешмата,друг филм ќе биде.

I neutralen sum, od ohrid sum, simpatizer na mzt, ne sum clen na niedna grupa. Idam na utakmici kaj sto mozam da stignam zosto studiram vo skopje. I sve iskreno ti kazav kako izgledase toa od moi oci. Za koreografijata se napnavte ,a takva ista izvadile nekoj pred 3 godini i toa vo sala. So kolding toa so rotirackite kartoni ne e isto i slozuvalka (da ne se lazeme).
Da na derbi pak ke bidat 1000 lugje, kako i vie na derbi, a na obicni utakmici 200-300.
Sve drugo sto si pisal prasaj gi femili, nemam jas sto da zboram za nivnite vnatresni problemi, koga ne sum del od niv.
Тешко ти да си од Охрид кога имаш толку познавања од цела тифо сцена по Скопје...И јас сум од Кавадарци на студии,па незнам добар дел од некој работи(како шо ти тврдиш дека 1060 го држат Ѓорче итн.) а сум многу поинволвиран од тебе во некој работи ;)

чудно како толку ги познавате работите и случувањата во ЦПБ, иначе ради инфо на сите официјално воџа нема, неколку луѓе ја водат групата, но никој не е официјално воџа, поготово не овој качениов.

Тешко ти да си од Охрид кога имаш толку познавања од цела тифо сцена по Скопје...И јас сум од Кавадарци на студии,па незнам добар дел од некој работи(како шо ти тврдиш дека 1060 го држат Ѓорче итн.) а сум многу поинволвиран од тебе во некој работи ;)

Ти излагаш со мрсни пичиња,затоа не знаеш.

4 godini sum vo skopje, Ako ne znaes ti dka 1060 go drzat gjorce togas neznam sto znaes.
Pa znam deka i lozari bea najlevo 10 lugje so Ckembari, pa neznaci dekasum od Kavadarci :tapp:
Simpatizer sum na mzt, idam skoro sekogas koga sum sloboden da gi gledam, i idam da gledam natprevari kade sto ima 2 navivacki grupi vo sala/stadion.
I sto sakate kazete Ribari se najjaki, samo sto nema sport vo gradot, a trebit da iima, zasluzuva ohrid

Znam deka ne si clen na Combat zatoa ti kazuvam prasaj gi niv kako im e pri site ovie zabrani ? Na prviot mec togas ni ne znaevte za koj vardar ke navivate ne me zezaj ! Ne bevte sigurni dali za vardar apave, dali za vardar od vtora liga, ili pak za nekoj si drug vardar !
Sleduva pley-off ot, na site grupi ti garantiram deka ke im se nudat karti za vozvrat i nie da dobieme karti na nasite gostinski natprevari. Sega padna cpb (ne deka imame bilo sto so niv no taka ispadna), naredni koj znae koi ke bidat mozebi fa, ili pak kumani, za nas ke bide isto, site sto ke sakaat da gostuvaat neka dojdat vratite im se otvoreni ! Sakame da dokazeme deka zabranata za gostuvanja e najlosiot poteg sto moze edna federacija da napravi, bilo kakva i da e taa ! Ne sme nie krivi sto na dzandarite im e najlesno da zabranat gostuvanja i da sedat doma !

Ako terame po ovoj nacin, ne e daleku derbito vardar - shkupi, i bidi iskren dali ke bese derbi ako ne ke bevme 2ta grupi na tribina ?
Може не седам со Комбат, но одлично знам со какви маки се соочуваат при гостувањата. Знам како влеговме со Соколи (тим кој не ни има навивачи), знам како се дозволи гостување во Парк и како не се дозволија гостувања во Гевгелија, Кавадарци и за мечот со вас во Кале.
Грешка си дека тогаш не се знаело кој е "правиот" Вардар, пошто претходно веќе едно коло се навиваше на Вардар-Карпош Соколи.
Огромни притисоци имаше за Комбат да не се појавуваат на мечот со вас.
Јас бев на утакмицата и седев до вас, така да ти паѓа теоријата дека мечот се играл во време кога не сме знаеле за кого да навиваме :)

Убаво збориш, само не сте ми вие за верување дека вашата група преку ноќ ќе смени однесување. Еве памти ми ги зборовиве, да видиме дали истото ќе го направите со ФА да речеме, или со Кумани или само по ЦПБ ;)
Премногу случајности, за да биде вистина тоа што го збориш :D
Качениот на шипката, пред месец дена водеше протест кај што рамо до рамо со Македонските се вееа и вашите знамиња, така да може некој од ваша трибина веќе си е колега со дечкото :icon_lol:

Може не седам со Комбат, но одлично знам со какви маки се соочуваат при гостувањата. Знам како влеговме со Соколи (тим кој не ни има навивачи), знам како се дозволи гостување во Парк и како не се дозволија гостувања во Гевгелија, Кавадарци и за мечот со вас во Кале.
Грешка си дека тогаш не се знаело кој е "правиот" Вардар, пошто претходно веќе едно коло се навиваше на Вардар-Карпош Соколи.
Огромни притисоци имаше за Комбат да не се појавуваат на мечот со вас.
Јас бев на утакмицата и седев до вас, така да ти паѓа теоријата дека мечот се играл во време кога не сме знаеле за кого да навиваме :)

Убаво збориш, само не сте ми вие за верување дека вашата група преку ноќ ќе смени однесување. Еве памти ми ги зборовиве, да видиме дали истото ќе го направите со ФА да речеме, или со Кумани или само по ЦПБ ;)
Премногу случајности, за да биде вистина тоа што го збориш :D
Качениот на шипката, пред месец дена водеше протест кај што рамо до рамо со Македонските се вееа и вашите знамиња, така да може некој од ваша трибина веќе си е колега со дечкото :icon_lol:

Ne znam i ne se mesam na toa kakvi pritisoci i drugi problemi imaa combat, samo znam deka ne se pojavija na natprevarot..
Milo mi e sto ne pratis nasekade :)

Ke vidime :cool:

Za koj zboruvas ? Posto 2-ca im vodea navivanje ?
Pa zar ne bevme dui nie be ? Kako moze da praime nesto da gi zagrozime nasite odnosi so VRMO ? :D

Ne znam i ne se mesam na toa kakvi pritisoci i drugi problemi imaa combat, samo znam deka ne se pojavija na natprevarot..
Milo mi e sto ne pratis nasekade :)

Ke vidime :cool:

Za koj zboruvas ? Posto 2-ca im vodea navivanje ?

За омер што у охрид си идеше до ложа и назад ко да има пролив па трча до веце за секој ебан инцидент пошо не е доволно паметен да го запамти сценариото кое што му било раскажано однапред.H3h3h3h3h3 u suck shquipo

За омер што у охрид си идеше до ложа и назад ко да има пролив па трча до веце за секој ебан инцидент пошо не е доволно паметен да го запамти сценариото кое што му било раскажано однапред.H3h3h3h3h3 u suck shquipo

You got me :icon_lol:

You rock #1 (Y)

You got me :icon_lol:

You rock #1 (Y)

Морав да сменам тема , се објаснуеш за тие комбат што реално не треба ни тастатура да арчиш за да објасниш дека уствари за КК Вардар навиваат ентузијастичко настроени момци.

Да бе вас бев да ве пратам :pos:Си бев Вардар да го гледам :icon_mrgr:

14827_10152125793970675_1997565740_n.jpg

Оваа тема треба под хитно да се затвори се додека одредени членови на форумов како Интергрален,xKiko и уште некои да не ги набројувам не наполнат по 18 години.
Нормални ли сте вие дека и ебавте мамата на темава? ''Овој бил член на оваа група, па дошол на Запад ама никогаш веќе нема да идел повеќе, го викнале другари и слично''...
Ме боли кур искрено кој те донел и како те донел на Запад, али едно ќе ти кажам дека со менување на трибини поточно од кур на кур третиот во гс иде да знаеш, ништо не правиш со тоа.
Не ја трујте темата и дозволете да се одвива нормална дискусија.

Оваа тема треба под хитно да се затвори се додека одредени членови на форумов како Интергрален,xKiko и уште некои да не ги набројувам не наполнат по 18 години.
Нормални ли сте вие дека и ебавте мамата на темава? ''Овој бил член на оваа група, па дошол на Запад ама никогаш веќе нема да идел повеќе, го викнале другари и слично''...
Ме боли кур искрено кој те донел и како те донел на Запад, али едно ќе ти кажам дека со менување на трибини поточно од кур на кур третиот во гс иде да знаеш, ништо не правиш со тоа.
Не ја трујте темата и дозволете да се одвива нормална дискусија.
Има и многу други Creating. Има и такви што глумаат многу паметни, се имааш само навивачи немаш, пишуваат цело време што било како било кој бил, колку бројка имало, дискутираат за инциденти што е срамно да ги спомнуваш, да дојде некој од страна од муабетиве што се вртат овде ке мисли дека сме Аргентина не знаам што. Овде повеќе се дискутираа за политика, кој на која политичка партија е член, кој ги финансираа групите и ред други глупости. Пример вчерашниот потег беше за поздравување ама за жал многумина не ја прифатија би рекол новоста на нашата тифо сцена како позитивна и од двете страни не само од македонска страна и од шверцери имаа многу иронични пофалби. Најмалку очекував Коњаникот да реагираа вака од другите не очекував да бидат позитивни, знам дека ако се слчеше спротивното пак Коњаникот ке критикуваше значи што и да правиш пак не чини. Се виде вчера ако се сака може секој натпревар било каков фудбал кошарка ракомет да помине на најдобар начин ако се присутни две спротивни навивачки групи, треба да ја прифатиме реалноста а тоа е дека времето на инциденти, навреди по салите стадионите помина, тоа беше во 90 и почетокот на новиот век сега сме 2014 друго време друга реалност, кога србите попуштија на тој план, хрватите што се многу поголем фактор на навивачки план од нас што ни преостанува нас. Ако сакаме да имаме некаква тифо сцена би рекол да биде интересна треба да ни влезе во глава дека кога влегуваме во стадион, сала треба да се натпреваруваме со навивање, инцидентие, навредите да ги оставиме надвор од нив, не барам да се сакаме да живееме во мир хахаха не е интресно така сепак јас лично сакам да биде секој натпревар кој јас го следам со две навивачки групи ( да бидеме реални немаш мотив кога нема противничка навивачка група да навиваш за својот тим,едноставно присуството на другата н.г дава адреналин, мотив, атмосфера со еден збор се е интересно). Се надевам Шверцерите ке продолжаат со ваквото размислување и другите да им се приклучат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom