Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа дека треба да има повеќе трибини од една, за да гостува некоја навивачка група е најголемата манипулација на МВР (ACAB). Класичен пример ти е стадионот во Куманово, каде имаат гостувано многу навивачки групи на една трибина!

Работата во Чаир е што заради политички причини, полицијата не можи самата за себе да си гарантира безбедност, а камоли на друга навивачка група!

Stipskite mangupi mozebi ;)
Inaku avtobusite bea vo minuvanje ali za negova nesreka ne fati crveno ..

Schürrle

Nikad ne sme imale asalen tim neli ? I sekogas vi bilo "precka" posto imalo samo edna tribina ? A vo skopje ima 4 tribini, vo negotino isto, a na dvete stadioni sme bile prisutni ?

Ne ste vie krivi, loso e sto nema drug forum za navivacki grupi pa ovde sekoj vtor debil ke pisuva ke se prai pameten, a nikad u zivot nema stapeno na stadion, samo seri i soli pamet, ko ti na primer..

Сум бил во Чаир, и тоа пред почеток на војна во 2001 мислам, незнам точно, кога играше Беласица со ваша Слога. Затоа не ми се прај многу паметен, не си достоен со мене така да разговараш. Братче, у Скопје кога има 2 навивачки групи, има повеќе полиција отколку двете навивачки групи заедно што собрале за време на нивното постоење, не ми соли памет ти мене да ми кажуваш овде што било и како било. Во Скопје полицијата е далеку по организирана за разлика од другите градови. А за Неготино незнам што и како е било на таа утакмица и дали уопште е имало 2 навивачки групи. Така да размисли нешто пред да напишеш :)

Ај бе не ми мерите ташаци...Овие едниве биле многу јаки никој не смеел да им писне, нашле село без кучиња и полиција која работи како ќе им наредат од партија (нормално во нивна корист). А немаа муда да отидат на неколку гостувања сезонава. А овој па бил многу опасен гледал утакмица во Чаир, па јак курац си си купил карта, без реквизит и си гледал утакмица, немој со вакви муабети како Балистине бе што ги има секогаш и секаде, таму негде под клупа на играчите. :sneaky: Колку утакмици сум се изнагледал во Чаир па јак курац, без реквизит нормално...А Шверцери терајте си вие филм дека сте најјаки и никој не смее да ви гостува. :pos:Тоа вашите од партија нема да ни го дозволат, нека ви изградат уште една трибина па ќе видиме дали нема да гостуваме, вака можете да си глумите лудило, дојдете вие на Запад, па да видиме што ќе ви се случи, хулиганите од Чаир :icon_lol:

Т.е. Фајтерите :pos:

Како само се разбегавте гз преку гаќи од двајца џандари, обични сообраќајци :LOL:

Aiii sega toa sto se slucilo vo Saraj celo vreme ke go spomnite, a ti sto zboruvas za gostuvanjeto vo Stip zs ne pisuvas deka kucinjata ne pomina bas ubavo na taa utakmica gi imas okolu 50 i stvarno ako ne ne smirea vogite i upravata na klubot ke imase golem incident najmalku 5 jadoa kotek ko magare a edniot baska i go izgubi slemot posle gleda da se odmazdat nadvor vleguvajki na avtobusi, :)) Stip jakiot grad site si vlegoa vnatre po svoite kuci i stanovi :)). eve nema uslovi vo Cair da gostuvate dajte sobirajte niz ulicite na Cair koga imate utakmica i upatete za na Gradski

Ај бе не ми мерите ташаци...Овие едниве биле многу јаки никој не смеел да им писне, нашле село без кучиња и полиција која работи како ќе им наредат од партија (нормално во нивна корист). А немаа муда да отидат на неколку гостувања сезонава. А овој па бил многу опасен гледал утакмица во Чаир, па јак курац си си купил карта, без реквизит и си гледал утакмица, немој со вакви муабети како Балистине бе што ги има секогаш и секаде, таму негде под клупа на играчите. :sneaky: Колку утакмици сум се изнагледал во Чаир па јак курац, без реквизит нормално...А Шверцери терајте си вие филм дека сте најјаки и никој не смее да ви гостува. :pos:Тоа вашите од партија нема да ни го дозволат, нека ви изградат уште една трибина па ќе видиме дали нема да гостуваме, вака можете да си глумите лудило, дојдете вие на Запад, па да видиме што ќе ви се случи, хулиганите од Чаир :icon_lol:

Т.е. Фајтерите :pos:

Како само се разбегавте гз преку гаќи од двајца џандари, обични сообраќајци :LOL:

Ти ако не си запознаен тогаш имаше 2 автобуси од Струмица, кои тргнаа организирано да го бодрат својот клуб. Ти брат, си член на Комити, и као демек си некој фраер, па ми се праиш шеф овде, као демек ти си најјак. Доста бе море, доста, као да си некој член од прва екипа на Комити.

Samo eden takov slucaj imase, ne preteruvaj i ti sega ! I toa se sluci posle negova provokacija.. A za toa dali sme picki ili ne, probaj gostuvaj nekogas u Cair, posto nie nema mesto kaj ne sme bile ;)

Temata e navivacki grupi, za igracite Fan Club Shkupi imas tamu, cao :love:

Сте биле, затоа што цела влада , држава, полиција и Дуи ви гарантира безбедност Вашиот воџа убаво ви договара партиски автобуси, тепате деца, фрлате камења кон возови , а немате ниту една пријава.

Да, и еден куп маици и шалови во Штип, а истите тие реквизити никогаш неможеме да видиме Албанец да ги носат кога се шетаат по Скопје. Прашај било кој тука и истото ќе ти го каже дека никој не видел албанец да носи маица или шал во Скопје. Гостувавте и во Аеродром кога никој не знаеше, ама после кога дозна цел Аеродром и Фемили дека “можеби“ пак ќе гостувате фантомски ве снема.

Ти ако не си запознаен тогаш имаше 2 автобуси од Струмица, кои тргнаа организирано да го бодрат својот клуб. Ти брат, си член на Комити, и као демек си некој фраер, па ми се праиш шеф овде, као демек ти си најјак. Доста бе море, доста, као да си некој член од прва екипа на Комити.

Грешка си не сум фраер, мангуп сум :icon_lol:

demotivacija.rs_Bidi-mangup-navivaj-za-Vardar-_13306211761.jpg

Ниту се правам шеф, ниту ти се правам најјак, ниту ме знаеш дали сум од прва екипа, дали семки продавам пред Градски, само смешни сте како глумите лудило, да чита некој од страна ќе си помисли како кој знае каква тифо сцена имаме во државава. А нема 5 поголеми инциденти во последниве години, нема ни повеќе од 5 навивачки групи во државава, али ајде терајте си, топ сте.

П.С. Ќе бидеш љубезен да ми покажеш некоја слика од тоа гостување во Чаир кога сте играле против Слога, бидејќи веројатно имам заборавено, ако е така се извинувам. ;) Само чудно ми е да сте биле на една трибина со Шверцери а да немало инциденти, Слога можеби игра 3 лига, ама Шверцери не се на ист ранг со оние навивачи што навиваат во истата, или пак не сте играле со Слога? :)

Сте биле, затоа што цела влада , држава, полиција и Дуи ви гарантира безбедност Вашиот воџа убаво ви договара партиски автобуси, тепате деца, фрлате камења кон возови , а немате ниту една пријава.

Да, и еден куп маици и шалови во Штип, а истите тие реквизити никогаш неможеме да видиме Ш*птари да ги носат кога се шетаат по Скопје. Прашај било кој тука и истото ќе ти го каже дека никој не видел Ш*птар да носи маица или шал во Скопје. Гостувавте и во Аеродром кога никој не знаеше, ама после кога дозна цел Аеродром и Фемили дека “можеби“ пак ќе гостувате фантомски ве снема.
Decko se znae koga se nosi rekvizit,rekvizitite ne se modna revija ili nesto za da se prodavas mangup vie toa go pravite polse placete zs gubite rekviziti, a i za partiskite parti posledni ste da zboruvate se gleda na koj mu e najlesno vo ova vlast od navivackite grupi toa ste vie i edinstveni palite bakli na sali nacionalisticki skandiranje, tepate po ulici, samo vie imate pravo da gostuvate i nikomu nisto nitu ve opomenuva spikerot za nacionalistickoto skandiranje nitu imate kazni zs koristite piro tehnika vo sali a tie kucinjata se pravat tose deka ne znaat koj se storitelite sto tepat kaj Zeleznicka se se znae ama nekoj ke go jade nekoj ne

Decko se znae koga se nosi rekvizit,rekvizitite ne se modna revija ili nesto za da se prodavas mangup vie toa go pravite polse placete zs gubite rekviziti, a i za partiskite parti posledni ste da zboruvate se gleda na koj mu e najlesno vo ova vlast od navivackite grupi toa ste vie i edinstveni palite bakli na sali nacionalisticki skandiranje, tepate po ulici, samo vie imate pravo da gostuvate i nikomu nisto nitu ve opomenuva spikerot za nacionalistickoto skandiranje nitu imate kazni zs koristite piro tehnika vo sali a tie kucinjata se pravat tose deka ne znaat koj se storitelite sto tepat kaj Zeleznicka se se znae ama nekoj ke go jade nekoj ne
Кои биле тепани тогаш, пошто нели вие владеевте со Скопје сум слушнал? :icon_mrgr:

Имавме забрани за гостувања во Битола, како тоа сегде ни било забрането гостување?
Единствени сме палеле бакљи во сали :pos:
Ни пет пати сме запалиле бакљи во сала од кога знам за мене.
Пирати:
386485_302898983088386_760257939_n.jpg

Ајдуци:
164935_564697273575221_35908593_n.jpg
FA:
625600_555841484460800_732998690_n.jpg

Фантоми:
63459_558476107530671_1939912087_n.jpg

CPB:
426867_330617683649849_1852750944_n.jpg

Овие ми дојдоа при рака, да не барам и од Кумани, Лозари, Чкембари итн.

Секогаш не опоменуваат за скандирањата на фудбалските мечеви, не заболе курац искрено :D

За реакција од АЦАБ, спореди како реагираа врз нас на мечот со Шкендија, и како реагираа со вас на финалето одс купот, ве гледаа додека 5 души провоциравте од безбедно растојание.

Konjanikot Sabja barem tebe te znam kako pameten covek kako prvo se tepat nevini gracani ne navivaci kako vtoro ne razbiras deka pisuvam za pedercinjata od aerdorom ne za vas, nesto ne ti raboti mozokot deneska :D

Konjanikot Sabja barem tebe te znam kako pameten covek kako prvo se tepat nevini gracani ne navivaci kako vtoro ne razbiras deka pisuvam za pedercinjata od aerdorom ne za vas, nesto ne ti raboti mozokot deneska :D
Па колку што знам God only knows за Вардар навива :icon_mrgr:
Нема везе, и за нив да збориш пак не си во право, секогаш ги опоменуваат за скандирања, со Лирија беа и од трибина извадени, а за бакљите ете ти доказ дека сите палат во сала.

Jas vozvrativ ona sto toj komentirase a negoviot komentar nemase vrska so Vardar, da mozebi i drugite palat ali drugite ne pominuvat kako ovie eve primer glupcite od Kumanovo na kup natprevarot jadoa kotek zaradi palenje bakli a siguren sum i na drugive ne im e bas lesno ako koristat pirotehnika, na ovie nisto ne im se zema predvid, imam gledano natprevari na mzt retko nekogas se opomenuvat a na mecot so Liria go sledev natprevarot od tv i se i sesto se desavase im frlija kamen kako od vremeto na srednovekovie na klupata na Liria,predmeti celo vreme na teren skandrianje non stop, sepak pretera na toj natprevar i mora taka :D. Nemoj da gi stitis samo glup ne razbira deka na ovie im e najlesno ovie polsednive 3-4 godini.

Грешка си не сум фраер, мангуп сум :icon_lol:

demotivacija.rs_Bidi-mangup-navivaj-za-Vardar-_13306211761.jpg

Ниту се правам шеф, ниту ти се правам најјак, ниту ме знаеш дали сум од прва екипа, дали семки продавам пред Градски, само смешни сте како глумите лудило, да чита некој од страна ќе си помисли како кој знае каква тифо сцена имаме во државава. А нема 5 поголеми инциденти во последниве години, нема ни повеќе од 5 навивачки групи во државава, али ајде терајте си, топ сте.

П.С. Ќе бидеш љубезен да ми покажеш некоја слика од тоа гостување во Чаир кога сте играле против Слога, бидејќи веројатно имам заборавено, ако е така се извинувам. ;) Само чудно ми е да сте биле на една трибина со Шверцери а да немало инциденти, Слога можеби игра 3 лига, ама Шверцери не се на ист ранг со оние навивачи што навиваат во истата, или пак не сте играле со Слога? :)

Тоа беше одамна, пред скоро 12 години, никој паметен не се сеќава на се баш тогаш, но мислам поради безбедносни причини дека не дадоа да влеземе на стадион. Слики не можев да најдам, бидејки голем број т.е цела политика во групата е сменета моментално и не знам кај да побарам слики, доколку има. Сепак, поминаа многу години, можда и сум помешал нешто, но мислам дека беше така..

Jas vozvrativ ona sto toj komentirase a negoviot komentar nemase vrska so Vardar, da mozebi i drugite palat ali drugite ne pominuvat kako ovie eve primer glupcite od Kumanovo na kup natprevarot jadoa kotek zaradi palenje bakli a siguren sum i na drugive ne im e bas lesno ako koristat pirotehnika, na ovie nisto ne im se zema predvid, imam gledano natprevari na mzt retko nekogas se opomenuvat a na mecot so Liria go sledev natprevarot od tv i se i sesto se desavase im frlija kamen kako od vremeto na srednovekovie na klupata na Liria,predmeti celo vreme na teren skandrianje non stop, sepak pretera na toj natprevar i mora taka :D. Nemoj da gi stitis samo glup ne razbira deka na ovie im e najlesno ovie polsednive 3-4 godini.

Незнам дали вреди да ти реплицирам. Но ајде.
Како прво скоро сите палат пиро во сали и тоа треба да го вреднуваш ако си навивач, а не да се жалиш. Тоа што ФА највеќе палат тоа е нивни проблем/успех.
Ако збориш за натпреварот со Лирија пред 2 години во "Јане Сандански" за 1 испеана песна и 1 фрлена запалка се прекина натпреварот и бевме казнети 1 натпревар без публика(читај, дербито со Работнички).
Каков црн камен, да не си гледал слики од 2007/2008 за каменот фрлен на дерби против Работнички :facepalm:
За ова најлесно дека ни е. Ако мислиш на ВМРО дека влегле во клубот и ни помагаат тогаш гадно си се излажал. Незнам како би помагале некој кој вади највеќе пароли против тебе.. Послем викаш последниве 3/4 години, а ВМРО е во клубов 2 години. :facepalm:
Ниедно гостовање не ни е дозволено, идеме сами, кој како знае. Самофинансирање !
И да единствена грешка можеби ни е кога Wild Boys вашата подгрупа дошла во "Јане Сандански" на некој си натпревар 2008/2009 год, тајно и си останала жива. Но тоа нема никогаш веќе да се повтори :)

пс. Дел од таа подгрупа ЦПБ ја прими на трибина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom