Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Топ бројка вчера во Охрид. Околу 150-200 луѓе пред утакмица, иако се разретчи бројката откако пољубивме врата. Имаше дел од членството уште од вчера, поголемиот дел дојдовме вчера сабајле. Можеа да се видат луѓе со реквизити насекаде по кафанчињата и секако во пабот. Добар прием и од охриѓани, поради омразата кон Нефи, мислам дека сите навиваа за нас. Предобро кортео по шеталиштето (од пабот до стадион), без присуство на полиција, без инциденти, ептен грмеше. Малку пиротехника да подгрее атмосфера.
Пред стадион не дочекаа еден куп полиција и ебр. Не залажаа дека ни нашле место од каде што ќе навиваме и кога мислевме дека ќе не стават на оградата позади головите каде што колку толку ќе гледаме нешто, не зачукаа од страна да гледаме во ЅИД. Имавме поглед само на едниот гол.
Навивањетп почна добро, после опадна и второ полувреме беше просек. Апсолутно не се навива вака, буљиш во ѕид и пееш.
Блееме ко мисири, некој од трибина вика гооооол, гоооол и еуфорија кај нас, прво радост на ќоро, па после минута откако го видовме голот на стрим :D
За жал исходот беше таков каков што беше, кажав и претходно границата од очајот до еуфоријата е гол во 90та. Овојпат ние го осетивме по горчливото чувство. Депресија...

20 do 30 dusi komiti napadnale clen na Lozari , detevo bilo so zenska zastanuvanje kolata i zimanje tasnata srekja vnatre nemalo zname nekolku rekviziti , dobar obid huligani.

ostaj toa, daj kazi dali clenot na "lozari" e edna od onie pickite sto kutejki ja napusti autokomanda pred nekoja godina?
Автоматски споено мислење:

Gi znaeme so ime i prezime za podetalno imas inbox,pozdrav

Incidentot e posle utakmicata na grk tikves ,Nova info vooruzeni bile neka kazat deckive so kriele u kola nozevi, Palki moze?

30 na eden i bile vooruzeni? :lolzz:

ovoj nekoj rambo da ne bil vasiot?

Mozeme da si kazuvame sto sakame drugo ja znaeme ubavo desavkata,proverete si gi vasite clenovi sami kazuvaat deka nosele i oruzje vo slucaj da naletale na poveke decki za zal ne bilo taka so eden zbor Pickici
Солун идевме да го ослободуваме со оружје па успат застанавме до Кавадарци:pos:

Jas ti kazuvam desavkata tocna do detal,ako mislis deka se zafrkavam togas prasaj gi drugarite dali e 30vs1 , mozete so sakate da pisete realnosta e taa picki najgolemi vo dusha go brukaate imeto na grupata a izbegavte od svadbari rezil.

30vs1 ist obid so falanga i drugi grupi picki smrdeni.

uste ednas site da gi vidat najgolemite picki vo istorijata na makedonskata tifo scena. iskreno neznam zosto pisuvate tuka vie ste obicna miki maus grupicka.

Jas ti kazuvam desavkata tocna do detal,ako mislis deka se zafrkavam togas prasaj gi drugarite dali e 30vs1 , mozete so sakate da pisete realnosta e taa picki najgolemi vo dusha go brukaate imeto na grupata a izbegavte od svadbari rezil.

30vs1 ist obid so falanga i drugi grupi picki smrdeni.
Другар, џабе се срамиш со вакви негирања на вистината.
Ќе ти извадат слики и снимки, срамота е да лажеш.

Друга работа што сакам да ја истакнам е колку врска немате од тоа како треба да изгледа група која сама си се смета за No.1. Не може ЕДЕН ЧОВЕК да носи знаме, во 21 век кога гледате како паѓаат знамиња на најјаките групи во Европа.
Лабави сте си во своите градови, јадете напади од најривалската група во свое маало и противникот бил пичка на крајот. Сите сте број 1 фајтери, ама на крајот од денот ко ќе ве нападнат не знаете што ве снашло.
Никакво оружје не е употребено, тоа може да си се лажете меѓусебе.

Најфер би било да си ќутите и признаете пораз и да вратите во иднина. Ние не сме група која гостува 2 пати годишно, секаде одиме на гостување, 1000 шанси имате да вратите.
Ние си признавме пораз за свадбарите што ги посрамија децата, си преќутевме, ја реогранизиравме цела група и ИМ ПАДНАВМЕ ЗНАМЕ.

П.с. потсети ме НА КАКОВ НАЧИН ЗЕМАВТЕ ЗНАМЕ ОД ЧЛЕН НА ВИНАРИ? :D

Добро вака секој може да излета со сигурни информации. Еве јас велам дека Лозари се испичкаа вчера и не прифатија да излезат подалеку од Кавадарци. Сигурна информација дека и бараа фајт во село блиску до Битола, оти сами не знаат и не им држи гзот. Сигурна информација е и дека квичеле ко пички. И сеа која информација е сигурна? Затоа што и јас имам докази...

, 30 vs 1 Lozari nikogas ne napagale i nema ni da napagjaat .
Знамето го земавте од член на Винари кај него пред куќа во Неготино, 10 души на 1. Го истепавте, јадевте кривични затоа што ве пријави.

10 dusi? Da ne bea 2jca ?? Ne tropaj zeleni ne sme nie komiti ne ti drzi voda muabetov , nego kazi mi ti i site komiti zosto oruzje nosevte koj ke bodite koj ke tepate so palki.?? NE ste izvadile samo bilo deteto picki
Другар, ти кажав, тие приказни за оружја и слично на други правете ги.
Во ИСТОРИЈАТА НА КОМИТИ НИКОГАШ НЕМАЛО УПОТРЕБА НА ОРУЖЈЕ, фактите си зборуваат. Напротив, имаме НАЈВЕЌЕ ЧЛЕНОВИ прободени со нож од сите групи во Македонија.
Единствено, на Ж*** кога му се споија жичките на навивачки собир, па ќе потепаше се', али тоа е од други времиња :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom