Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
А оти Шверцери не си го бранат Скопје?
Ме интересира нивни став.
Беа зафатени денес на партиски конгрес на Дуи, дали со Артан или со Огнените момчиња да фаќаат страна.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

Реакција имаше одма, за жал веќе беа обиколени со 50ина џандари. Влезено им беше во сала на тие што беа присутни таму и им беше побарано 5на5 или 10на10, понудата беше одбиена. На излез од Скопје каменуван нивниот автобус.
Па на сликите автобусот воопшто не е обиколен ко што кажуваш.
Како викаш биле обиколени , значи пристапот до нив е бил невозможен али одбиле фајт, преку телефон да не комунициравте или у сала од спротивната страна?
Уште се сеќавам пред 11 години во Струмица имаше женски фудбал, нешто квалификации на тогашното Наше Такси со Паок, па исто така Гејт 4 се истоварија 3 буса но пред стадион, тогаш им паднаа 2 маици на некој залутени од спротивната страна. Тука на форумот Комити и уште ме држи сеќавање Сајбер ликуваа како тоа во Скопје никогаш не би поминало.
Не ми е целта да провоцирам, но јасно е на какво ниво ни е целата тифо сцена и колку сме неспремни за вакви акции, помалите градови не постоиме додека големите градови и поголемите групи немаат екипи 24\7 за брза интервенција.
Може било кој да дојде, да ни се исерат сред град и влакно да не им фали.

Мангупски потег во секој случај што дојдоа ненајавени… Може и намерно направија инциденти со обични минувачи и кражби по продавници за да ги пријават во полиција и да имаат сигурица зашто реално не беа спремна екипа за судир.. и наместо да стигнат кјутенката до сала без да ги застане полиција ако е ненајавено гостовање приказната им заврши на рекорд. Кога се дозна дека има навивачи на Паок, се собра екипа за многу брзо време кога веќе беа на рекорд опколени со полиција и цел центар беше преплавен со цивили и полиција на секој чекор.
А за шверцери сакав и јас да ги спомнам, може повеќе им беше страв со нас да не се сретнат.

Побрзо Грциве до Солун ќе стигнат, него ли Комити до Рекорд. :D

Шала на страна, секоја чест ако успеале да се соберат и каменуваат.
Комити се секаде присутни во одбрана на градот, а вие и Шверцери чувајте си ги населбите..

Уште една дојава дека помала група на паок е видена во карпош, влегле во хотел карпош, брзо се екипиравме и за пола саат им се убацивме у хотел испадна дека се млади ракометари од академија, од далеку изгледаа високи магариња а имаа по 15 16 год. Им дадовме дознаење дека ги бараме нивните навивачи почнаа да мењаат бои како камелеони. А вие доста со чаршиски муабети, треба да ви е јасно на сите дека Скопје е будно 24/7

Attachments

• received_646599316925899.jpeg
    received_646599316925899.jpeg
    219,6 KB · Прегледи: 151
Уште една дојава дека помала група на паок е видена во карпош, влегле во хотел карпош, брзо се екипиравме и за пола саат им се убацивме у хотел испадна дека се млади ракометари од академија, од далеку изгледаа високи магариња а имаа по 15 16 год. Им дадовме дознаење дека ги бараме нивните навивачи почнаа да мењаат бои како камелеони. А вие доста со чаршиски муабети, треба да ви е јасно на сите дека Скопје е будно 24/7
Иначе има доста полиција низ град, Јети, Марици на секој чекор. На некои поголеми раскрсници и по неколку џандари стојат пред коли. Партизанска-Соборна, Сансет-Аеродром, Рекорд од тоа што можев да приметам.

Мангупски потег во секој случај што дојдоа ненајавени… Може и намерно направија инциденти со обични минувачи и кражби по продавници за да ги пријават во полиција и да имаат сигурица зашто реално не беа спремна екипа за судир.. и наместо да стигнат кјутенката до сала без да ги застане полиција ако е ненајавено гостовање приказната им заврши на рекорд. Кога се дозна дека има навивачи на Паок, се собра екипа за многу брзо време кога веќе беа на рекорд опколени со полиција и цел центар беше преплавен со цивили и полиција на секој чекор.
А за шверцери сакав и јас да ги спомнам, може повеќе им беше страв со нас да не се сретнат.
Да отишле во сала неприметени од таму ќе ги спроведат после џандарите, вака дале шанса немало веднаш кој да реагира додека да се групираат, организираат полиција пристигнала.
Се случува секаде вака не само во Македонија и тоа е, не си можел да се организираш и продолжуваш понатаму да бараш нов предизвик да го оправдаш тој "минус".

Е само тоа фер 5в5 или 10в10 нр можам да разберам зошто? Едно е да се договорите ајде сабота у 9 да се пробаме па и да разберам некако иако сум против такви тепачки ама да упадне некој у град треба топовски у џеб да му фрлиш а не фер да му бараш.

Уште се сеќавам пред 11 години во Струмица имаше женски фудбал, нешто квалификации на тогашното Наше Такси со Паок, па исто така Гејт 4 се истоварија 3 буса но пред стадион, тогаш им паднаа 2 маици на некој залутени од спротивната страна. Тука на форумот Комити и уште ме држи сеќавање Сајбер ликуваа како тоа во Скопје никогаш не би поминало.
Не ми е целта да провоцирам, но јасно е на какво ниво ни е целата тифо сцена и колку сме неспремни за вакви акции, помалите градови не постоиме додека големите градови и поголемите групи немаат екипи 24\7 за брза интервенција.
Може било кој да дојде, да ни се исерат сред град и влакно да не им фали.

Со последниот пасус се сложувам.
За првото, нешто си се измешал ;)

Еве ти коментари од тогаш, истите ставови сум ги имал од денес.

Интересен муабет кој доаѓа од човекот што плаче дека нигде неможел да најде ни резултати од Мак првенство, а истиот очекува дека било која Мак група би се информирала за некој натпребар на женска фудбалска екипа. Пошто нели вестите ни се преполни со спортски вести, а истото може да се забележи и на сите спортски емисии посветени на Македонскиот фудбал, срамота што ние не сме биле информирани за настапот на клуб за кој нема кој неслушнал во Македонија.
Човече никој не збори за тоа да најавиле доаѓање, како не сваќаш дека никој жив во државава врска немал дека воопшто ќе се игра таков натпревар на некоја екипа во спорт од кој нити има некоја информација ниту ништо?
Абе дека е голем удар, голем е, ама дека немавме појма за натпреваров истотака е точно. Објавиле на страната на ФФМ ЛОЛ Божем секој ден ја отвараме ние страната на ФФМ.

Иначе сум им шетал на овие со маица Комити во град каде што сите навиваат за ПАОК. Носеа маици ПАОК, и само ме гледаа остро никој не се ни обиде да ме нападне. Имаше и други со маици Комити и со маици ФА.
И со Делии маици им поминуваа, не се ни напрегнаа да ги нападнат.
Во секое време нека дојдат НАЈАВЕНО во Скопје, или нека прошетаат со ПАОК маица...

Лани и полош случај имаше, а ако ви се верува тек годинава 90% открија што се случувало :D
Знаете дека слаба е информираноста за спортски настани, ние едвај ги информираме луѓево за мечеви на Вардар па камоли да се информираат за нешто друго.
Така лани Шверцери гостувале во Кале заедно со тие од Приштина на ракометен меч кој место во Косово се играл тука.
Го имав случајно гледано клипов и година дена врска немав дека уствари ова во Кале било, на крај памет не ми текна. Тек годинава укапиравме дека уствари играле во Кале :pos:
Никој не бил информиран за мечов, никој не ги видел кога дошле и тоа е тоа...

Комити се секаде присутни во одбрана на градот, а вие и Шверцери чувајте си ги населбите..
Ако ништо друго барем од исток сме сигурни, на влез и излез од градов дека Комити ќе не одбранат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom