- Член од
- 22 февруари 2022
- Мислења
- 390
- Поени од реакции
- 2.191
Една работа не ми е јасна ...со корео само се обидовме да се соочиме со прашањето дека на албанската политика не им е гајле за Албанците освен за оние во Косово и Албанија, ако правилно го анализираш тоа е против политиката.Ако зборувате за Груби, тогаш сигурно знаете зошто имаме скандирања против него...
Не ме интересира но еве ке прашам вие со шверцерат сте официјално ривали , политички противници или непријатели ?
Ако сте Ултрас навивачи и сте ривали зашто во име на вашето дерби , не направивте тој ден да ви биде празник и да се обидете да направите да гостуваат шверцери па преку пароли , скандирања и други навивачки механизми не се спротиставите еден на друг ?
Ние со Чкембари си се глеаме последниве година две без разлика кој во лоја бројка и какво изфание бил присутен , утскмиците се одвивале со 2 нвивачки групи , дали ние сме биле 100 а они 400 или пример они на кошарка со МЗТ дошле 40 битно БИЛЕ ПРИСУТНИ !!! (ИСТО И ФА ВО ПЕРИОД КОЈ ПТО СЕ НАОЃААТ ГОСТУВАА КАКВИ ТАКВИ ).
Овае е причината за која "дебатирав" и со членови од Рибари , нвивачка група како нив која претходната сезона направија вистински БУМ на нашава сцена не одработија гостување во СК.
Колку сакаат нека се лутат тоа им е минус , ккао сакаат нека ме сфатат и толкуваат едноставнонситњ ние знаеме дека нивнста група е способна за подобри изданија и тоа е тоа.
(изговори од типот ко за мал град ко Охрид тамна е или незнам што тоа не проаѓа...)
Секоја група која што се смета за активна мора да биде присутна на гости без разлика 5 , 10 или 100+.
Џабе е све додека нема утакмици со 2 навивачки групи нашата сцена нема никогаш да живне и ке си тапка у место и тука на форум ке пишуваме глупости.
Еве прост пример не сум сигурен но мислам дека за купот Брегалница - Пелистер се игра во Штип , најавеното присуство на Чкембари ((незнам дали најавиле и потврдиле присуство само давам пример) 30,40,50...еве плус Лозари 15,20,30)
секако дека ке биде мотив плус за Фаланга да се појават во многу по моќно издание за разлика од нормалното ( знаејќи дека се удрија добро со Лозари пред скоро време).
Од истава причина ги спомнав и Ајдуци за не присуствувањето со слога а шверцери отидоа 20 души и навиваа цело време а баш многууу
убаво се сеќавам дека пред некоја година им беше пишувано тука дека у градови како Струмица никад не би се појавиле во мал број.
П.С Ке биде интересно езерското дерби мислам дека се игра во Охрид не е сеќавам дали и кога последен оат е сретнале во фудбал , стружани имаат публика и од постари ликоби на фудбал , ке биде повеќе од интересно Струга - Охрид се доста блиску и гостувањето е лесна работа чак може и пред утакмица порано да се отиде па да има дешавки ма да веќе се знаат членовите од едната и другата група и незнам дали имаат баш жар едни кон други но порано било баш жешко на ракомет измеѓу нив , ке видиме. Ваквите навивачки дуели се баш интересни , исто така и Тиквеш - Вардра Неготино тоа е стварно баш интересно нивните птепукувања со пароли , песни скандирања ....
Ке се навратам на Рибари но неможам а да не кажам дека во многу работи избрзано дејствуваа со непотребни потези , го спуштија на земја тоа минимално жарче со Чкембари па се создаде досаден навивачки дуел измеѓу истите а знааемее дека Чкембари во поново време знаејќи дека ФК Пелистер е мизерен реално за да се соберат и бидат присутни потребно е мало жарче измеѓу нив и спротивната навивачка група.
Ова се лично мои сфаќања и размислувања и незначи дека истите се така како што пишав и немора на пример кога јас ги критикувам Рибари тоа да го сфатат дека Комити како група тоа го кажува , има тука акаунт кој што пишува официјално во име на група постира дчики , графити , изданија. Сите други пишуваме индивидуално и тоа е тоа за ова е форумот , поздрав.