Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ова мора да искоментирам и после ќе отворам темата по една недела, оти се истото се врти...

За управата наша , како прво не ми е јасно оти не си седнаа, во ложа , а и таму да го седнат и Периќ сигурно ќе им обезбедеа 5-6 места еве и 10 нека се имаше каде...
Ама одбра малиот незнам од кој причини , одма до оградата блиску да седнат , каде што имаше и некои негови другари освен девојчињата кои си беа со дресови и девојчињата и другарите негови... Во ситуација на такво обезбедување од МВР голем ризик беше и полошо да поминат...

Со тој потег малиот сите ги внесе во ризик.. Еве обратна ситуација замислете кога беа комити во Битола , па до нив џандари и одма до нив седнат незнам син на Михајло (незнам дали има) или незнам внук со 5-6 другари со дресови , играч на Вардар со тренерка Вардар и девојчиња, лично мислам дека лошо ќе си поминеа машкиот дел.

Сега друго во тој дел од то шо видов јас имаше сигурно над 50 (сигурно повеќе ) од Битола кои немаа обележја и затоа пишав пред некој ден цела среќа во несреќа беше шо не влезе прва екипа од Битола и не се пуштеа повеќе од Комити..

Ако се прелееше после оградата и почнеше фајт на тој дел , ќе беше лом , немаше да се знае кој јади кој пие..сигурно и дел од тие без обележја немаше да дремиме ако гледам некој мој пријател од Чкембари се тепа со некој , и на крај шо ќе се десеше , ради лоша организација на МВР ќе имаше со пријави и приведвања на голем дел од двете страни публика надвор од навивачките групи и наместо после утакмица да си честитаме во сала ќе требаше да се договараме за во кафана во притвор .

За тој делот за камењата , значи мора да се превенира во иднина , а за сега тие шо каменуваа мора некако да ги казните (за друг пат да не се повтори)

Крај краева јас бев скептик мислев дека Битола ќе има инциденти , за на крај да излезат во Скопје , до утре да прајме муабет во Битола се испочитува тоа шо се договоривте во Скопје не.

Па да му ебам лесно е сега ако сакате тепање имате контакти едни со други лесно се договара.

Сега на таму не знам како ќе се одвива со гостинска публика тоа групите нека се договорат, а во меѓувреме нека учат од грешки и едни и други за во иднина.

Иако сум од дел од Комити каменување на автобуси е најглуп потег во навивачкиот свет , значи можеш на некој глава да му дупнеш а во моментот тој никако неможе да се одбрани ...

Веројатно се работи за млади деца од 18 години кои глумат хулигани , групата не е крива неможе да ги контролира сите 800 луѓе на трибина но треба да ги осуди ...

Во глобала добро дерби од двете групи ..

Вчера еден другар на мој другар дојде кај што седевме и се фали како јадел пендрак по грб, па покажува слика од модринката, па раскажува страствено како било, што било.... момент за гордеење. :pos:

upravata vasa i peric mozele da si sedat u loza i da se so nasata uprava ko sto pravi sekoja normalna uprava na klub. odbrale da paradiraat so klubski majci niz sala sto ocekuvas? mislis jas znam kako izgleda peric ili nekoj vas od uprava?

@Ali Pasha i za toa da ne imate dogovor? :icon_mrgr:
За тоа не знам, „био сам у подрум“...ама за ова болдираново, стварно педери сте :P, види какви услови на битолчани им нудите, а нашата управа убаво седнати во ложа, без клубски обележја, без да гледаат лево десно, за малце да ги линчувате.
Значи им фрливте мерак на битолчани, а :backa:?

За тоа не знам, „био сам у подрум“...ама за ова болдираново, стварно педери сте :P, види какви услови на битолчани им нудите, а нашата управа убаво седнати во ложа, без клубски обележја, без да гледаат лево десно, за малце да ги линчувате.
Значи им фрливте мерак на битолчани, а :backa:?

ne zaebavaj vas nato vi e u uprava... podvig na svetsko nivo e niv da gi cuknes pa makar i pederski... :pos:

ne bese vo red toa mada i kaj vas e tenzicno u loza ali ok bar si razdvoen od obicna publika.

gazdava uste vi paradira so flita dzipovi koga doaga u mk?

Чкембари свесни ли сте какво мочање ќе ви се деси на сред село на 30.04.
Abe site korona ke fatat vasite i sluzbeno ke ja zemime 10-0 ne si prajte filmoj oti ke se kreni pak parketot a i so da se desi da sme zdravi i zivi za nas ova e pobeda i se vraka rakometo i Pelister na golema vrata poleka no sigurno ke odime cekor po cekor samo sala ni fali drugoto duri se zivi Sterijevi nemame gajle kaj vas dumajte mihajlo ne bil aren plus dzabe mufte pivo slaba posetenost na tolku reklami [emoji16]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Abe site korona ke fatat vasite i sluzbeno ke ja zemime 10-0 ne si prajte filmoj oti ke se kreni pak parketot a i so da se desi da sme zdravi i zivi za nas ova e pobeda i se vraka rakometo i Pelister na golema vrata poleka no sigurno ke odime cekor po cekor samo sala ni fali drugoto duri se zivi Sterijevi nemame gajle kaj vas dumajte mihajlo ne bil aren plus dzabe mufte pivo slaba posetenost na tolku reklami
emoji16.png

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Во право си треба нова сала во Бт.Ќе извадиме парола со подршка,се за добро на спортот. Не се секирајте за нас и за Михајло, Во РК Вардар секогаш ќе има пари има шпекулација дека шеиците од PSG го меркаат РК Вардар

Чкембари свесни ли сте какво мочање ќе ви се деси на сред село на 30.04.
Непотребен курч искрено. Никако не придонесува за дискусијата. Чкембари имаа доста солидно гостовање, одлична бројка, океј навивање за кое и резултатот им одеше во прилог. Паролите класика им се промашај, исто и инцидентот, иако реално тоа не беше ништо посебно. Сепак, објективно одлично гостовање, дури би рекол подобро од нашето во охрид. Комити се уште се далеку број еден сезонава, ама за да биде комплетно мора да се одговори на ова што го направија чкембари во саботата. Се надевам дека нема да има забрани, и ќе има можност за натпревар меѓу групите. Со вакви дуели растеме и ние и чкембари, безразлика на киксовите со каменувањето, тотално идиотски ќе биде чкембари да поддржат забрана за гостување.

Паролите класика им се промашај
Која парола е промашај според тебе? (те молам само не спомнувај таа со кредата оти ради тоа и настана инцидент)

gazdava uste vi paradira so flita dzipovi koga doaga u mk?
Тоа му е мерак од детство...кога се шетал со магариња по планините на Бозовце!
Ќе го трпите два три европски натпревари годишно (во последно време, само еден :( )

Уште една парола имаше, која беше скроз на крај извадена.

“Патриотски филм на интернет возите,
Гробари шаловите дали ги носите ? “

Стварно, дали ги носите ? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom