- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
18 годишно дете ви дели памет бре, еееј...А да ми објасни некој зошто некој од тука треба да сноси одговорност за настани кои се случуваат надвор од територијата на Република Македонија?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
18 годишно дете ви дели памет бре, еееј...А да ми објасни некој зошто некој од тука треба да сноси одговорност за настани кои се случуваат надвор од територијата на Република Македонија?![]()
Би сакал да ги прашам Албанците како би се чувствувале некој да извади ваков транспарент со натпис
Analbanania?
![]()
Не е баш пријатно, нели?
Група изолирани деца, кои не беа поддржани од македонските партии и општеството, демонстрираа зошто Грција не го признава основното човеково право на самоопределување.
Да се демонстрира против Енциклопедијата е протест против науката и против основното човеково право- СЛОБОДА НА ГОВОРОТ, нешто што никаде во светов не се случува. Пишаниот збор се демантира со друг пишан збор и факти, не со закани и палење знамења, методи кои припаѓаат на делечните времиња.
А да ми објасни некој зошто некој од тука треба да сноси одговорност за настани кои се случуваат надвор од територијата на Република Македонија?![]()
Комитите кога го извадија знамето на Јохан се дигна голема фама,ке прекинувале утакмица ако не се извади и незнам ти што тама. Каде се сега истити наши институции да го осудат ова :
![]()
Немате вера,немате нациа,да ви го е*** енциклопедија.
А да ми објасни мене некој зошто скокнаа сите од Албанија и таканареченото Косово за правата тука и зошто тука некој треба да сноси одговорност и за новооформената енциклопедија?
Чекај мило ние имсе мешаме тоа што во нивните енциклопедии пишуваат дека македонсците не се нација народ туку нмшеавина од народи?Поради тоа што и нив ги засега напишаното, можеби?
Поради тоа што и нив ги засега напишаното, можеби?
Во врска со инцидентот кој се случил на спортски натпревар во Приштина предизвикан од група хулигани, Министерството за надворешни работи на Република Македонија укажува дека „во вакви чувствителни моменти секој преземен чекор треба да биде во насока на ублажување на тензиите, а не нивно натамошно разгорување“.
„Секој одговорен чинител во општеството би требало најостро да ги осуди ваквите екстремни постапки, се вели во реакција од МНР.
Канцеларијата за врски на Република Македонија во Приштина побара од официјалните власти на Косово да ги преземат сите законски мерки и сторителите да бидат идентификувани и соодветно казнети.
„Заемната доверба и почит се градат на долг рок и секоја страна треба го даде својот придонес. Од Косово, како најмлада држава во регионот се очекува во вакви ситуации да го демонстрира својот капацитет и способност да дејствува на соодветен начин во правец на градење на добрососедски односи и развивање на регионалната стабилност“, укажува македонското Министерство за надворешни работи.