Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
ja koga legnuvam da spijam ne oblakam pizami. za da zaspijam moram da zemam muzika da slusam na slusalki i pernice da gusnam. taka zaspivam za kratko vreme a koga ne pravam od toa zaspivam posle dva saati

Морам да изедам најчесто еден тон благо, а имам сто пати читано дека не е добро навечер да се јаде, а особено не благо. Ама... :tapp:

Гледам дека не сум единствена што сака да заспива на стомак со рака/раце под перница :D Освен тоа, неможам да спијам со нозе исправени и споени. Мора бар едната да ми е свиткана. Иначе ме фака склет и се нервирам. И морам да имам место да мрдам, зашто иначе се нервирам и неможам да заспијам :D
Иначе можам да заспијам во скоро секоја ситуација, светло, темно, бучава, тишина, не е битно :D

Ми текнува првата книга која ја прочитав беше Пипи Долгиот Чорап. Толку ми беше интересна тогаш што не можев да ја спуштам дење и ноќе...Од тогаш ми има останато навика да прочитам барем една страна од некоја книга или нема шанси да заспијам:)

Мора да се осигурам дека ролетните и завесите ми се убаво наместени, никако да не ја покриваат светлината. Кај што сите сме дезиориентирани кога се будиме, најлошо е кога ќе се разбудам и пошто НЕКОЈ ми ги спуштил ролетните и стаил темни завеси, па така по светлината не можам да проценам кое време е отприлика без да погледнам у саатот, а ако погледнам се рассонувам.

Мора да ми е потполна темница во соба, не смее ни тоа копчето од телевизорот да свети, ни светло во ходникот зошто го глеам од под врата . Вака кога го пишав ова доста забегано ми изгледа ама тешко заспивам. Порано имав навика да морам без разлика топло-ладно да облечам чорапи, и сега го правам тоа ама не толку. И обавезно слушалките , без нив нигде :)

Мора да се изначкам со триста креми пред да легнам: крема за лице, крема за раце, ментол за мускули или ароматично масло за релаксација на мускули... дури после тоа може мирно да спијам :icon_lol:.

значи само јас сум фрик изгледа во заспивањето
морам да се занишам па така да заспијам, исто ко бебината.
Кога че спијав со дечко ми и кога че имаше некоја цимерка во собата заспивавме отскријани, за да не си помисли нешто, срам го фаќаше:facepalm: од кога че заспијам че ме покрија :tapp:

Ги прегледувам социјалните мрежи Instagram, Snapchat, Foursquare, местам алармот ако треба(успат слушам музика) и заспивам. :D

Da e temnica vo sobata ali ne apsolutna. Kapki za nos (8god vekje), pamuk vo ushi za da bide tishina i malo jastuche ili koa sum na gosti peshkir za da si ja pozicioniram glavata kako sto sakam :).

Се испружувам во најразлични пози и лежам додека не заспијам :D

Истиот потег со раката! И да, не можам да заспијам пред да го анализирам цел ден и сите постапки, пишувам многу и најголемата инспирација ја имам моментите пред да заспијам..[DOUBLEPOST=1402355635][/DOUBLEPOST]п.с. сВати се пишува, со В. :pos:[/quote]
Колку само не се пишува со В... провери си правопис :*

572576.gif

Гледам цртани филмови. Имам на EHDD Ed, Edd and Eddy и една епизода пред легнување сигурно. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom