јахутерминал
impressed by gay people
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 778
- Поени од реакции
- 7
Кој рече верба??? Реков верувања и религија!!? Опрај се дете читај!Лејди Сатори напиша:Религија и вера(верба) не е исто.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој рече верба??? Реков верувања и религија!!? Опрај се дете читај!Лејди Сатори напиша:Религија и вера(верба) не е исто.
Naukata go dokazuva i toa sto e napisano vo Kuranot.
Науката се' повеќе го докажува напишаното во Библијата...
[FONT=Verdana, Arial, sans-serif]Adh-Dhariyat 47[/FONT]Пример?
Samo logika na amerikanski futbal priznavam.Браво 1 - 0 за вас. Ај сега да ги разгледаме сите трвдења кои се неточни.
п.с. Мене ме мрзи да наведувам примери. Ама сигурно ги има на кило.
Pa spored mene i dvete kazuvaat da veruvam vo istoto t.e. ne se kontradiktorni.Ме мрзи со прст да мрднам во моментов. А инаку не можам да сфатам како и наука и вера. Тоа е како науката да ја вараш со Вера.
Anyway, what I really mean is, како можеш и двете кога едното ти вика ќе веруваш во ова зошто така ти кажувам ја, а другото ти вика ќе веруваш само во она што е докажано. Идат во конфликт.
Нели?
За настанокот на Земјата, животот, универзумот, човекот.... се и те како контарадикторни,
покрај тоа што имаат методи различни како два света, од кои едниот дефинитивно носи до вистина, а другиот јас и многу други пред и после мене би го окарактеризирале како интелектуална грешка (a mistake in reasoning). Па сеа ти види дали сакаш да го водиш својот живот од мудроста на луѓето од пред 2 илјади (со сиот нивен интелектуален капацитет) или ќе бидеш рационален, точка. It's up to you.:wink: