НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
НИЕ СЕКОГАШ СМЕ БИЛЕ ПРВИ ВО СВЕТОТ! ВО СИТЕ ПОЛИЊА! Подем, демократија, распад, робовладетелство, јазик, писмо, култура, дипломатија, глобализам, уметност, музика...САМО ИМЕНУВАЈ ГО, КАЈ НАС ВЕЌЕ ПРОШЛО!

Се нешто ми мириса на скара...чрчори месо, пиво се поти...младо кромидче... :)

ЗА ОСТАНАТИТЕ:

ИСКЛУЧЕТЕ ГИ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, РАДИЈАТА, КОМПЈУТЕРИТЕ - БАРЕМ ДО УТРЕ ПОПЛАДНЕ, ЗА ДА СИ ЧЕСТИТАМЕ! (Во меѓувреме, Трн препорачува: секс, добра музика по можност македонска, добар сон, ризико, бриџ, табланет...што ви душа сака занимации, само не дозволувајте да ви игра притисокот:smir:)

БЈР Македонија, влегува во НАТО.

Бидејќи ако сега не влезе, никогаш повеќе нема да влезе. НЕ ЗАТОА ШТО НАТО НЕМА ДА САКА - ТУКУ ЗАТОА ШТО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА САКА!

П.С. :)

И мирни ноќеска...физиолошки испразнете се да не сонувате работи од кои би се помочале :)

ех трну колку сакам ова да биде вистина...во моментов некаде Буш да му мава чврги на караманлис до сабајле....

:vozbud:ВЕТО:vozbud:, значи прекинување со преговорите за името, е сега сварно ми олесна, доста некој да не ебе а ние јајцата да му ги лижеме.
Сега знаеме на што сме, мада ми се чини дека поради глупиот однос на грција треба и да ги преиспитаме аспирацијата за влез во ЕУ.
Уххх ептен сум среќен вечерва, не знам зашто некој тука плаче и цмизли поради НАТО, не примат не примат, не не примат не е тоа по наша вина, ние си го одработивме своето е сега нека се размислат другите кој и како вреди.
Ах да и ке заборавев пред да си легнам и убаво да нанкам, мораме искрено да им честитаме на Грците што толку не афирмираа во светот, сега секој дозна за нас, кој сме и каков народ сме, бесплатно рекламирање.

Ништо од нато........знаев...видите дека е подобро да си песимист ја гледаш реалноста! ....барем името ни остана!!
Браќа МАКЕДОНЦИ ... нема ВЕТО сеуште пошто нема ПОКАНА сеуште само трчаме...оставете ајде да спиеме...утрото е помудро од ноќта ... нека ја мислат тие нашата е јасна ... тие се оние кој попречуваат не само влезот на Македонија во нато туку и целокупниот меѓународен систем и заложбите за безбедност на нато...тие се тие кој имаат притисок тие се тие кој ГРЕШАТ и самите го знаат тоа ние сме мирните ... живеевме без нато ќе живееме уште...ние сме мирните зошто никој не не опоменува дека грешиме бидејќи немаме никаков грев а ако е грев што јас се викам Петар и што името на мојата држава е Македонија тогаш за тој што тоа е грев може комотно да оде у ПМ пошто јас немам ништо против тој да се вика Петрос (опоним на моето име) и неговата држава да е Грција, хелада, гејлада или како и да си ја вика ... пошто тоа му е лично право по сите меѓународни правни норми.. затоа останете спокојни и поздравени .... и за крај со нато ќе е подобро вкупно но без нато не е крај на свет .... а кој е кој во светот ќе се покажи утре .... ТИЕ СЕ НА ПОТЕГ ... нашиот се надевам (доколку политичарите имаат мадиња) ќе биде посленивниот и во зависност од нивниот ...

НИЕ СЕКОГАШ СМЕ БИЛЕ ПРВИ ВО СВЕТОТ! ВО СИТЕ ПОЛИЊА! Подем, демократија, распад, робовладетелство, јазик, писмо, култура, дипломатија, глобализам, уметност, музика...САМО ИМЕНУВАЈ ГО, КАЈ НАС ВЕЌЕ ПРОШЛО!

Се нешто ми мириса на скара...чрчори месо, пиво се поти...младо кромидче... :)

ЗА ОСТАНАТИТЕ:

ИСКЛУЧЕТЕ ГИ ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, РАДИЈАТА, КОМПЈУТЕРИТЕ - БАРЕМ ДО УТРЕ ПОПЛАДНЕ, ЗА ДА СИ ЧЕСТИТАМЕ! (Во меѓувреме, Трн препорачува: секс, добра музика по можност македонска, добар сон, ризико, бриџ, табланет...што ви душа сака занимации, само не дозволувајте да ви игра притисокот:smir:)

БЈР Македонија, влегува во НАТО.

Бидејќи ако сега не влезе, никогаш повеќе нема да влезе. НЕ ЗАТОА ШТО НАТО НЕМА ДА САКА - ТУКУ ЗАТОА ШТО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА САКА!

П.С. :)

И мирни ноќеска...физиолошки испразнете се да не сонувате работи од кои би се помочале :)

Секоја чест за постов.:cuc:

Од твоја тастатура во Божји уши.

Господе,чувај ја Македонија!

Пред легнување два три пати погледнете на оваа страна од форумот колку да се олесните.:) :

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=22367&page=23
мислиш на ова или???
attachment.php

Јас мислам дека утре кога ќе заврши самитот да треба да се разгледат темите и да се издаде една добра книга со најинтерсните постови на оваа тема

Kako so imase sansi za golema srbija taka ke ima sansa i za golema albanija

абе... сврбите се занесуваа СВРБИЈА ДО ТОКИЈА и завршија со СРБИЈА ДО МЕТОХИЈА - али ај не е битно тоа. за голема албанија.. хммм не веруем искрено да ви кажам. темава стварно мислам дека е најактивна во моментов.. додека го пишам ова верувам дека уше 10 поста ке има меѓу време. Окупација ни е ова нато морам да признаам ама ШТО АИР ОД НАТО ? Ете.. не влеговме во нато.. како ни беше до сега без нато исто ке ни биде.. немојте да се надевате дека ако влеземе ке ни биде нешо поарно или слично. Ај малце оваа ситуација протумачете ја: МАКЕДОНИЈА ПРАВИ СЕКАКВИ НАПОРИ ЗА ДА ВЛЕЗЕ ВО НАТО. ГИ ИСПОЛНУВА СИТЕ УСЛОВИ И КРИТЕРИУМИ И НЕ ВЛАГА!!! ок завршена приказна. МАКЕДОНИЈА ИСПРАЌА X ВОЈНИЦИ ВО ИРАК ИРАН И СЛИЧНО ДА СЕ БОРАТ ЗА ТУЃИ ДРЖАВИ... ГИНАТ НАШИ ЛУЃЕ ЗА НЕКОИ СИ ОЉЕВДИ ДОЉЕВЦИ.. ЕПА СЕГА ЧИМ НЕ НЕ ПРИМААТ ВО НАТО АКО Е ПАМЕТЕН ГРУЈО НЕКА ГИ ПОВЛЕЧЕ ТИЕ ВОЈНИЦИ И НЕКА ИМ КАЖЕ НА СИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО ГРЦИЈА НЕКА ПРАЌА ВОЈНИЦИ ДА ГИНАТ ( а грција има пратено само 8 војници на такви мисии И ТОА ИНЖЕЊЕРИ !!! нека гинат нивни па да осетат како е. ) ДРУГО. ЧИМ СЕ ТОЛКУ ПАМЕТНИ ГРЦИВЕ ШО НИ ОПНАА ВЕТО СЕА ТРЕБА ДА СМЕ ПАМЕТНИ И НИЕ ДА ИМ ОПНЕМЕ НА НИВ ПА ДА ГИ ВИДАМ ОД КАЈ КЕ ОДАТ ЗА ВО ЕВРОПА.. АКО ИМ СЕ ИСПЛАТИ НЕКА КРУЖАТ ПРЕКУ АЛБАНИЈА ИЛИ ПРЕКУ БУЛГАРИЈА И СЛИЧНО... ОВА ГРЦИЈА ШТО СЕА ГО ПРАВИ Е ГЛЕМ ШАМАР ЗА БУШ... БУШ КАЖУВА ЕДНО ГРЦИТЕ МУ ГО ГАЗАТ ЗБОРОТ И МУ КАЖУВААТ НА ЦЕЛ СВЕТ ДРУГО !!! - срам невиден за толку јак и голем човек... и како за крај: АМЕРИКАНЦИТЕ КОГА БИ САКАЛЕ НА НАША СТРАНА ДА СЕ БИ ГО НАПРАВИЛЕ СЛЕДНОВО ( во крати црти ) КЕ ИМ ПРАТАТ ФИНО ЛЕПО ЕДНА ПОРАКА НА ГРЦИТЕ - НЕ ВЛЕГОА ВО НАТО МАКЕДОНЦИТЕ ЗАРАДИ ВАС ? - ДОБРО НЕМА ПРОБЛЕМ. ОНИ ОСТАНУВААТ БЕЗ НАТО НО СО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. ЗА 4 ГОДИНИ КОГА КЕ ПОМИНЕ ДОГОВОРОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА СИТЕ ДЕЛОВИ НА МАКЕДОНИЈА КЕ РЕЧАТ ДА СЕ ОТВОРИ И ТАМУ СИ ПИШУВА УБАВО. МЕЃУНАРОДЕН ДОГОВОР ЗА ВРАЌАЊЕ ТЕРИТОРИИ НА МАКЕДОНИЈА. епа да ги видам грците на кој ке му се жалат тогаш и да видам кај ке одат грците..

Dobro be....tolku li glup narod ova Makedoncive.....zarem nikoj ne ja svaka sustinata na zaebancijata ???
NEMA NATO... NEMA EU... DODEKA IMA MAKEDONCI ......site drugi prikazni...se drugo e samo zalazuvanje i brcanje glava u pesok.....
.......................koga toa ke stane jasno..togas se razmisluva sto ponataka NA TAA OSNOVA........ke se "samoutepame" ili ke gi "utepame" drugite..izborot e nas.....

Ајде, денес сум библиски раположен. Приказната за орачот и семето:

Орачот тргна да го сее семето. Дури ги фрлаше зрната, некои паднаа на патот, и дојдоа птиците, и ги изедоа. Некои паднаа на каменито тло, кадешто немаше многу земја. Изникнаа бргу, но кога сонцето огреа, се исушија, зашто коренот не им беше длабок. Други зрна паднаа меѓу трње, и трњето ги надраснаа, ги задушија и не можеа да дадат род. Сепак, некои зрна паднаа на плодна почва, и дадоа род: кое триесет, кое шеесет, кое сто. Кој има уши, нека чуе!

Тебе некако зрнава најмногу во трње ти паѓаат. Не престанувај со сеењето, ама мисли и за некој хербицид...

ај бе шо се секирате, работата во наша полза...
и бтв..немојте да ме тепате...џст кидинг...:vozbud:

абе... сврбите се занесуваа СВРБИЈА ДО ТОКИЈА и завршија со СРБИЈА ДО МЕТОХИЈА - али ај не е битно тоа. за голема албанија.. хммм не веруем искрено да ви кажам. темава стварно мислам дека е најактивна во моментов.. додека го пишам ова верувам дека уше 10 поста ке има меѓу време. Окупација ни е ова нато морам да признаам ама ШТО АИР ОД НАТО ? Ете.. не влеговме во нато.. како ни беше до сега без нато исто ке ни биде.. немојте да се надевате дека ако влеземе ке ни биде нешо поарно или слично. Ај малце оваа ситуација протумачете ја: МАКЕДОНИЈА ПРАВИ СЕКАКВИ НАПОРИ ЗА ДА ВЛЕЗЕ ВО НАТО. ГИ ИСПОЛНУВА СИТЕ УСЛОВИ И КРИТЕРИУМИ И НЕ ВЛАГА!!! ок завршена приказна. МАКЕДОНИЈА ИСПРАЌА X ВОЈНИЦИ ВО ИРАК ИРАН И СЛИЧНО ДА СЕ БОРАТ ЗА ТУЃИ ДРЖАВИ... ГИНАТ НАШИ ЛУЃЕ ЗА НЕКОИ СИ ОЉЕВДИ ДОЉЕВЦИ.. ЕПА СЕГА ЧИМ НЕ НЕ ПРИМААТ ВО НАТО АКО Е ПАМЕТЕН ГРУЈО НЕКА ГИ ПОВЛЕЧЕ ТИЕ ВОЈНИЦИ И НЕКА ИМ КАЖЕ НА СИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО ГРЦИЈА НЕКА ПРАЌА ВОЈНИЦИ ДА ГИНАТ ( а грција има пратено само 8 војници на такви мисии И ТОА ИНЖЕЊЕРИ !!! нека гинат нивни па да осетат како е. ) ДРУГО. ЧИМ СЕ ТОЛКУ ПАМЕТНИ ГРЦИВЕ ШО НИ ОПНАА ВЕТО СЕА ТРЕБА ДА СМЕ ПАМЕТНИ И НИЕ ДА ИМ ОПНЕМЕ НА НИВ ПА ДА ГИ ВИДАМ ОД КАЈ КЕ ОДАТ ЗА ВО ЕВРОПА.. АКО ИМ СЕ ИСПЛАТИ НЕКА КРУЖАТ ПРЕКУ АЛБАНИЈА ИЛИ ПРЕКУ БУЛГАРИЈА И СЛИЧНО... ОВА ГРЦИЈА ШТО СЕА ГО ПРАВИ Е ГЛЕМ ШАМАР ЗА БУШ... БУШ КАЖУВА ЕДНО ГРЦИТЕ МУ ГО ГАЗАТ ЗБОРОТ И МУ КАЖУВААТ НА ЦЕЛ СВЕТ ДРУГО !!! - срам невиден за толку јак и голем човек... и како за крај: АМЕРИКАНЦИТЕ КОГА БИ САКАЛЕ НА НАША СТРАНА ДА СЕ БИ ГО НАПРАВИЛЕ СЛЕДНОВО ( во крати црти ) КЕ ИМ ПРАТАТ ФИНО ЛЕПО ЕДНА ПОРАКА НА ГРЦИТЕ - НЕ ВЛЕГОА ВО НАТО МАКЕДОНЦИТЕ ЗАРАДИ ВАС ? - ДОБРО НЕМА ПРОБЛЕМ. ОНИ ОСТАНУВААТ БЕЗ НАТО НО СО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. ЗА 4 ГОДИНИ КОГА КЕ ПОМИНЕ ДОГОВОРОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА СИТЕ ДЕЛОВИ НА МАКЕДОНИЈА КЕ РЕЧАТ ДА СЕ ОТВОРИ И ТАМУ СИ ПИШУВА УБАВО. МЕЃУНАРОДЕН ДОГОВОР ЗА ВРАЌАЊЕ ТЕРИТОРИИ НА МАКЕДОНИЈА. епа да ги видам грците на кој ке му се жалат тогаш и да видам кај ке одат грците..

Фала богу досега не гинат ни наши,ама им се мочаат во чајот на Грчките инжењери во Авганистан,каде куварот им е Македонец.:pos2:

Ајде, денес сум библиски раположен. Приказната за орачот и семето:
Тебе некако зрнава најмногу во трње ти паѓаат. Не престанувај со сеењето, ама мисли и за некој хербицид...

Кога си по Библијата мораш да знаеш дека Евреите не го убиле Исус,туку ги кандисале Римјаните на тоа.Така ни Грците нема да не убиваат нас,туку ќе не направат со друго име за да исчезнеме како Македонци од современата историја.:toe:

Кога си по Библијата мораш да знаеш дека Евреите не го убиле Исус,туку ги кандисале Римјаните на тоа.Така ни Грците нема да не убиваат нас,туку ќе не направат со друго име за да исчезнеме како Македонци од современата историја.:toe:

а потоа ке воскресниме и цел свет во нашата праведност ке се крсти....

да бидам во контекс...

epa neznam dali ovaa e original ali sekugas baba mi drugo jace mi ja kazuvase ovaa prikazna

Напишано од Исус (според Матеј, 13:3-8)
Орачот тргна да го сее семето. Дури ги фрлаше зрната, некои паднаа на патот, и дојдоа птиците, и ги изедоа. Некои паднаа на каменито тло, кадешто немаше многу земја. Изникнаа бргу, но кога сонцето огреа, се исушија, зашто коренот не им беше длабок. Други зрна паднаа меѓу трње, и трњето ги надраснаа, ги задушија и не можеа да дадат род. Сепак, некои зрна паднаа на плодна почва, и дадоа род: кое триесет, кое шеесет, кое сто.No eden den zavarna mnogu dozd i onie zrna vo plodnata zemja brzo se poplavija i nabrzo se unistija. No onie koj padnaa vo trnjata bea zastiteni i edinstveno samo tie ostanaa zivi. Mozebi rastea bavno no sepak rastea ( makedoncite treba da pretstavuvat zrnata u trnjata )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom