Настан на годината 2009 во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Локација
Скопје
"Уште една тема со 2009 во насловот"

Да. Можда е глупо али добро е да се знае. Кој е според вас настан на годината, што се случи во Македонија или е тесно поврзан со нашата земја? Културен настан, спортски настан, музички настан што и да е да се работи кој остави белег на годинава*. Можеби настапот на нашите кошаркари во Полска, фестивалот Таксират, отварањето на Арена, па може и појавата на фаталната Наде, се што е во рамки на нормален одговор (под "ненормален" мислам на одговорите во стилот - "Имав прв пат секс.", "Лудиот одмор во Охрид" или пак "Се смирив со другарката")
Јас дадов неколку предлози. Сега кажете го вие настанот на годината!

Сепак политичките настани не би било добро да се пишуваат.

Па секако дека имаше настани кои ќе се памтат оваа година. Секако првенствата во кошарка и ракомет каде навивавме за Македонија, ќе ги памтам засекогаш. Политика секако дека нема да спомнеме.:wink: Овие настани сите ќе ги памтеме.

А кај мене лично, ќе ги памтам : дружењето, глупостите, екскурзијата, мувачиците и ред други работи.:wink:

Настан на годината, дефинитивно Карлос Сантана...криво да им е на тие што не беа!:smir:

Не ми текнува моментало.. друго ќе беше темата да беше поврзана за нас. Инаку за мене настан кој ја обелжи 2009та беше спектакуларната игра на Кире Лазаров. Со своите 92 гола го бутна светскиот рекорд со дури 6 гола повеќе. Со тоа покажа дека Македонија не е за потценување. Друго не ми текнува.. Ај кога ќе ми текне ќе пишам :kesa:

Сантана, таксират, италија натпреват, бугарија натпревар, летото поминато во гаража и уште ред други на кои не ми текнува во моментов...

Хмммм...

Па ева као на пример ја би го одвоел пласманот на Евробаскетот у Полска по цели 10 год и преминот у втора фаза од натпреваруењето за прв пат у историјата на Мак кошаркава. Иако не сум голем фан на кошарката, секогаш е чест да ја видиш репрезентацијата од својата земја на една таква завршница.
Би сакал пак у скоро да видим ваквоо нешто:
{1C0894BD-17D8-4FED-8E40-534048360A4B}flexible.jpg

Па би ги издвоел добивањето на визна либерализација (и тоа е некој настан нели :)) . Не дека сакам да ја фалим сегашнава Влада или нешто слично, само мило ми е што Македонците ќе се почуствуваат барем за момент дека и тие живеат у толку посакуваната Европа.

Сега за сега толку ми иде на памет, ако ми текне попосле (а најверојатно ќе ми текне) ќе си пишем пак.

Македонија - Шпанија т.е. 100 години крадење ФФМ.
Сантана на Градски

Емитувањето на Шехерезад на телевизија и опсесивното гледање на истата.

Македонија - Шпанија, и Македонија на светско во ракомет, и европско во кошарка ! :smir:

визна либерализација, реизбор на Хаџиристески има доста настани за паметење :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Од музичкиве : Сантана, Фетбој Слим .
Од политичкиве: Визна либерализација...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom