Насилство меѓу ученички

• Креатор на темата Креатор на темата DIJAMANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не знам дали има тема за ова видео, но заслужува тема и дискусија.​
Директорот, наставниците и родителите треба да реагираат.​

Како демек ова да не се случувало порано... Се случувало и тоа многу повеќе. Само тогаш немавме мобилни телефони.
Де, де, за еден шамар се возбудивте. И да, сум бил, а можеби и моето дете ќе биде во иста ситуација. Така се расте. Се вика пубертет, прекурчување, решавање на проблем со сила и секогаш се случувало и ќе се случува понатаму. Жална глетка, ама мене не ми е воопшто „шокантна“.

Него, какви клипчиња ја обвинуваат дека има објавено девојчево?

Мама дури бев 4то одделение ме бранеше,ама сега не ме брани..:/
Ко че ми се соберат по 2-3ца не можам ни да и титнам...

Не е за сеир или вадење од контекст работава, мене ме исплаши ова однесување. Ако не се спречи и јавно пренесе, децава ќе се испотепаат.

Како што вика Мац во наше време немаше мобилни, иначе какви тепачки паѓаа до посирање и помеѓу женски и помеѓу машки.
Така се расте, ништо не и е од два шамара.

Страшно ! Верувај школото нема да реагира, јас додека учев средно вакви настани се прикриваа и забоштуваа во име на "имиџот на училиштето". Родител кога ќе дојдеше да се пожали едноставно директорката го откачуваше со следните зборови (парафразирам): "Инцидентот се случил надвор од училиштето и школскиот двор, на улица што се случува меѓу учениците ние не сме надлежни да реагираме како училиште. Одговорни сме за учениците додека се на часовите и нивниот престој до школската ограда, надвор од неа не не интересира."

и сеа ќе има паметување како генерацииве се тотално усрани и демек вака немало порано.Ја коа бев основно паѓаа и коленца меѓу женски тепачки,а не дај боже да имаше мобилен за да се снимаат тепачките кај вулкан :D.За вакви кретенски видеа не треба да има простор во медиумите,едино сеир да се пука.

Доволно ќе се исплашат кога јавно ќе биде покажано видеово, на телевизија

Ништо ново, само што порано немавме мобилни и ајфони ко денешниве дебилчиња за да снимаме. Немавме време за глупости, си го живеевме детството.

Со технологијата и интернетот се им е дозволено, но и се може да научат, па и ова давење и вриштење е научено од интернет или од телевизија, пример од турски серии.

Со технологијата и интернетот се им е дозволено, но и се може да научат, па и ова давење и вриштење е научено од интернет или од телевизија, пример од турски серии.
Сериозно ова? Порано во село кога се шлапале, да не го научиле и тоа од телевизија? :)
Мој впечаток е дека народот станува се покроток и помирен, ама вакви испади секогаш ќе се случуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom