Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
а што ако е или не е на плоштад?

јавна кука ли еили црква е?
ако се протестира,протестирај за се подеднакво...

и за норис...мене не ми сметаат други верски објекти..туку вас..и тоа цркви...
A kaj bi bila tacno taa crkva na plostad,na mestoto karsi trend kaj sto e cveknikot,abe aj ti se molam,ete ti ohrid kako sto kaza 365 crkvi,taman sekoj den da si se molis u razlicna.Posle nitu koncerti nitu proslavi nitu nisto nema da vidis na plostad.Ehhh Skopje vrati se vo normalata!!!

A kaj bi bila tacno taa crkva na plostad,na mestoto karsi trend kaj sto e cveknikot,abe aj ti se molam,ete ti ohrid kako sto kaza 365 crkvi,taman sekoj den da si se molis u razlicna.Posle nitu koncerti nitu proslavi nitu nisto nema da vidis na plostad.Ehhh Skopje vrati se vo normalata!!!

добро дали воопшто си упатена во темата или главна цел ти е провокации на релација вмро - сдс
како бе не ти е срам

добро дали воопшто си упатена во темата или главна цел ти е провокации на релација вмро - сдс
како бе не ти е срам
A so sakas da ti kazam vo vrska so temata,pa toa e i sramota sto se desava vo denesno vreme nemozes ni protiv vlada da ides,ili ke te ubijat ili ke te istepaat,ova stvarno stanuva fasizam,ti kazi sto sakas,E OVA ne e sramota da go zboram,nitu samoil malcevski kuropusacot ne te brani,nitu policijata so i ja lize na gordana jankulovska,KAZI MI TOA NE E SRAMOTA,ti si sramota sto branis takvi stavovi.

а што ако е или не е на плоштад?

јавна кука ли еили црква е?
ако се протестира,протестирај за се подеднакво...

и за норис...мене не ми сметаат други верски објекти..туку вас..и тоа цркви...
Во Скопје моментално има околу 150 цркви и еден единствен плоштад. Ние не сме против изградба на црква, туку против изградба на црква на единственото место кое служи за масовни собири на граѓаните. Дали се работи за црква или за јавна куќа е ирелевантно, бидејќи локацијата е премала да се смести и полско веце.

Во Скопје моментално има околу 150 цркви и еден единствен плоштад. Ние не сме против изградба на црква, туку против изградба на црква на единственото место кое служи за масовни собири на граѓаните. Дали се работи за црква или за јавна куќа е ирелевантно, бидејќи локацијата е премала да се смести и полско веце.

а Пела што е?

Добро, а зошто дозволивте да ве изманипулираат и политички да го филуваат протестот?

А да не зборам што цела Македонска интернационала, толкава колкава што е, застана покрај студентите. СО КОЈ ПАМЕТ ????

A so sakas da ti kazam vo vrska so temata,pa toa e i sramota sto se desava vo denesno vreme nemozes ni protiv vlada da ides,ili ke te ubijat ili ke te istepaat,ova stvarno stanuva fasizam,ti kazi sto sakas,E OVA ne e sramota da go zboram,nitu samoil malcevski kuropusacot ne te brani,nitu policijata so i ja lize na gordana jankulovska,KAZI MI TOA NE E SRAMOTA,ti si sramota sto branis takvi stavovi.

работата е што поради такви како тебе вчера се случи тепањето
работата е што појма немаш што се случува ама од штаб ти кажале дека треба да провоцираш и да тупиш против влада
а мојот став повели
прво прочитај го па коментирај

а Пела што е?
Пела е престолнина на Александар Македонски. И простор пред бившо фреш каде собира 150 души ако стојат на една нога. Парадоксално е да се компарираат двата плоштади.

Сега го слушам претседателот на унија на студенти, и како не му е срам не ми е јасно.Ги исплука студентите, а посебно се нафрли на Исмаил.
Па така ли доликува?

а Пела што е?

Македонскиот речник е некогаш сиромашен за одредени поими. Италијаните подобро го објасниле ова. Постои Piazza, и Piazzetta - мало плоштадче органски формирано од околните објекти или пресек на улици. Ако е за така, не е само Пела, ене го и плоштад Слобода, наспроти ЈБТ. Но Македонија е единствен (да појаснам) ГРАДСКИ плоштад, кој има капацитет неспоредливо поголем со претходно споменатите плоштадчиња.

Пела е престолнина на Александар Македонски. И простор пред бившо фреш каде собира 150 души ако стојат на една нога. Парадоксално е да се компарираат двата плоштади.

лани на Пела се собравме 35 000 Македонци

Како мислиш не ти сметаат, па во претходниов пост имаше реченица "Додека низ Скопјево се стега обрачот од џамии", не го кажа тоа ваљда во позитивен контекст

Не терајте политика на зборови..не туку се надмудрувајте не солите памет.
Многу убо си кажа Македонцки , како не скокнавте за некој трговски центар, или за некој друг објект. Сега најдовте за црквата да се грижите за архитектурата..

Охрид моментално има повеќе од 365 цркви, Скопје се имат , само немат културни објекти, кои ќе не зацртаат како посебен народ-МАКЕДОНСКИ

ЕБАТИ МЕЛЕЗИТЕ , АМЕБИ ...

Абе не ве сфаќам , зошто сте против се добро и значајно што се прави.

Конечно бекна некој од сојуз на студенти, дал интервју за тв а немаше ни кое ни што е само кажаа дека наводно и сојузот на студенти искочил со свое мислење во врска за черашните настани, а изјавата беше исто како да ја кажува Груевски, криви се организаторите ... ало?!? они не кажуваат дека некој нивни членови биле тепани и тоа да го осудат туку кажуваат дека студентите биле криви и дека намерно им терале инат на власта за да не се се гради црква и незнам што...
сепак јас мислам дека не им беше да се забрани градење на црква , туку само бараат дислокација:toe:
Јас сеизјаснив дека сум за црква во близина на плоштадот, не во центарот на плоштадот. и сега Баш ме интересира што ќе се случи со плоштадот, од една страна Александар Македонски висок 30, од друга страна Црква, од трета страна трговски, од четврта кафичи и што всушност ќе остане од плоштадот...
незнам што да кажам друго освен Господ некани е напомош со ваква власт

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom