Насилства во Македонија

Сум пишал претходно ќе пишам пак.
Македонија е опасна земја а станува и се поопасна. Најголемите промени се чувствуваат во Скопје.Насилствата се тродупло зголемени,нападите секојденвни.Чим дури и тиња организација како Хелсиншки на нивната страна имаше објавувано колку напади имало во местата со мнозинство Албанци верувајте сериозно е.

Државава ниту помагала ниту ке помага. Мој совет до вас,идете во групи,идете на сигурни места,држете се меѓу себе и ако треба носете нешто у себе. Законот за нив не важи,тоа е ФАКТ.
Не бидете квазилиберални морони и да мислите хех ја не се замарам со политика ова нема да ми се деси мене или пак ај да завршат избориве и ова ке помине. НЕ. Ова е секојденвие и секој е мета.
Не барајте правда,гледајте да не бидете лесна мета.
Се друго се мулти култи бајки за пред спиење.
А аргументот е даа бее паа и Македонци тепаат Албанци е како да дојдете и да речете Еее дааа бее па и Евреи од 39-46 имаа утепано Германци.
Има во штип школо за оџи и во во него учат албанци од кичево.Најслободно си се шетаат низ чист град со Македонци.Никој не ни помислува да им направи нешто а сите знаеме како се тепаат наши деца.Си мислам едно како би било да има школо за попови во Дебар.[DOUBLEPOST=1478629248][/DOUBLEPOST]Да не има некои информации за детето сеуште ли е во животна опасност?

Последно уредено:
:facepalm: Ова првово пред запирката се случува пречесто, a ова второво не памтам кога се случило.

И не, не викам дека во дел од овие насилства не е замешана политиката, замешана е, затоа што таа е она нешто кое најмногу ги дели луѓето, но исто така голем е бројот на случаи кога без предизборни политички цели се врши насилство/убиство врз Македонците од страна на Чкљ. И како што напиша @viktora ............, јасно е дека нив уште од мали ги учат да создаваат омраза кон нас.
И првото и второто ги напишав паушално, не мора тоа да биде имало милион случки, тепачки и слично меѓу двата табора.
Не сум припадник на ниедна од двете понудени опции па ова го пишувам од неутрална позиција, иако и самиот неколку пати сум доживеал непријатни дофрлувања, "од другата страна на вардар"

А за другиот дел, исто така е јасно дека и од другата страна не ги учат ништо попозитивно за албанците.

Државава последниве 10 години ја донесоа на дереџе да никој не се чувствува безбедно, немој да мислиш дека јас релаксирано и безбедно се чувствувам на пример: во аеродром и слично.
И ми смета тоа бидејќи јас не сум виновен што некој дивјак избол македонец во чаир, или што од другата страна некој друг дивјак претепал албанец во карпош.
За мене како индивидуа, вината е строго индивидуална и така и треба да се враќа/одмаздува, и ги презирам тие националистички препирки.

Но позадината на сето тоа е политичката сцена, која наместо ваквите настани заеднички да излезе и да ги осуди, таа пробува да поентира на тоа. За жал.

И првото и второто ги напишав паушално, не мора тоа да биде имало милион случки, тепачки и слично меѓу двата табора.
Не сум припадник на ниедна од двете понудени опции па ова го пишувам од неутрална позиција, иако и самиот неколку пати сум доживеал непријатни дофрлувања, "од другата страна на вардар"

А за другиот дел, исто така е јасно дека и од другата страна не ги учат ништо попозитивно за албанците.

Државава последниве 10 години ја донесоа на дереџе да никој не се чувствува безбедно, немој да мислиш дека јас релаксирано и безбедно се чувствувам на пример: во аеродром и слично.
И ми смета тоа бидејќи јас не сум виновен што некој дивјак избол македонец во чаир, или што од другата страна некој друг дивјак претепал албанец во карпош.
За мене како индивидуа, вината е строго индивидуална и така и треба да се враќа/одмаздува, и ги презирам тие националистички препирки.

Но позадината на сето тоа е политичката сцена, која наместо ваквите настани заеднички да излезе и да ги осуди, таа пробува да поентира на тоа. За жал.

последниве 10 години ??? а пред тоа љубов на сите страни цутеше љубов, кој 10 години бе ? од кога знам за себе е исто, може ти си на некој 15-16 години па толку памтиш, јас сум бааги постар од 16 па памтам многу повеке од 10 години. Албанците таа песна ја пеат од секогаш, така се воспитуваат од дома уште од мали деца, со чест на исклучоци, можеби не е фер да се генерализира али сепак процентотот е прерголем да не се генерализира.

Попрво Европа ќе ги интегрира емигрантиве сите до еден, отколку во Македонијава ќе се среди ова што се случува.
Нема да ме чуди сето ова некој да го потикнува директно, а дека индиректно се потикнува веќе е јасно како бел ден.
Обични смртници трпат се и сешто, како и да е, ова го заслужуваме.

Попрво Европа ќе ги интегрира емигрантиве сите до еден, отколку во Македонијава ќе се среди ова што се случува.
Нема да ме чуди сето ова некој да го потикнува директно, а дека индиректно се потикнува веќе е јасно како бел ден.
Македонците ова со ништо не го заслужиле бидејќи се ептен коректни кон вас и кон ромите а еве како ни враќате вие а исто и они со крадење и тепање по основните училиште.

Македонците ова со ништо не го заслужиле бидејќи се ептен коректни кон вас и кон ромите а еве како ни враќате вие а исто и они со крадење и тепање по основните училиште.
Тоа ти го викаш, и јас можам да викам албанците се сите ганди.
Како и да е, на еден мој другар вие им скршивте нос (во средно), бев лично присутен, на еден друг рака му скршивте при удрење со клоци (основно). И во двата случаеви полицијата ништо не направи, иако ги идентифициравме дечките.
Нема да најдеш ниту еден албанец кој немал слично искуство. Сакам да кажам, секој може да најде оправдание за омраза. Но кога се има војла, таа омраза може и да се надмине.
Како прво немаме функсионална држава, образованието колапсира, нема сали каде младите можат да ја канализираат енергијата, нема доволно спорт во општествово, нема училни доволно, за лаборатории да не збориме, а психолозите кои би требало да помогнат на младите за да не подлегнат кон насилството за нас се научна фантастика. Самите родители не знаат што да прават со такво дете, умираат деца за банални болести, камоли да се лекуваат за психички проблеми.

Се што се случува и што општествово сите си имаме удел во тоа, и решението е во наши раце, имаме разни алатки, гласот, протест, единството...

Oди погоре ќе видиш како пример ти давам за во штип учат оџи од Кичево и никој досега не ги чепнал а замисли да учат деца за попови во Гостивар или Дебар каков терор ќе имале.

A дали не те чуди што Интерпол има потерница за околу 430 жители на Албанија? Кој нив ги поттикна да го сторат тоа?

https://www.interpol.int/notice/search/wanted

Кај многу побројните соседи резултатите стојат вака:

Србија - 141
Грција - 23
Бугарија - 64

Од Македонија 24 лица се бараат од Интерпол, од кои 2/3 се со муслимански имиња и презимиња.

Од Косово од Интерпол моментално се барани 79 лица.

A дали не те чуди што Интерпол има потерница за околу 430 жители на Албанија? Кој нив ги поттикна да го сторат тоа?

https://www.interpol.int/notice/search/wanted

Кај многу побројните соседи резултатите стојат вака:

Србија - 141
Грција - 23
Бугарија - 64

Од Македонија 24 лица се бараат од Интерпол, од кои 2/3 се со муслимански имиња и презимиња.
ти пишав по пп, кримигени сме, не ми руши пропаганда сега...

ти пишав по пп, кримигени сме, не ми руши пропаганда сега...

Ништо не си ми пишал. И на погрешна адреса се жалиш, треба да му пишеш остар демарш на Интерпол.

Да се жалиш како една Италија со 60 милиони жители да има само 60 лица барани од Интерпол, Франција 53, Германија 61, а В. Британија 52.

Најостро да протестираш и да бараш да ви се извинат и да ја исправат грешката за оваа тешка диспропорционалност на лица барани од Интерпол во однос на број на жители во Албанија.

@Dardan-ia , ти си по статистиките, треба и ти да се приклучиш.

Последно уредено:
Још ве лже Пуно тепале ги у основну а сви школе су им у Албански мале исто е и сас средњи школе а лабораторије има у диво насеље у Романовце куде железничку колко сакаш...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ништо не си ми пишал. И на погрешна адреса се жалиш, треба да му пишеш остар демарш на Интерпол..
Им напишав на Интерпол, викаат дека лажеш, викаат дека за Албанија имаат потерница за 160 лица...[DOUBLEPOST=1478639784][/DOUBLEPOST]И браќата хрвати се тука негде...[DOUBLEPOST=1478639893][/DOUBLEPOST]
Још ве лже Пуно тепале ги у основну а сви школе су им у Албански мале исто е и сас средњи школе а лабораторије има у диво насеље у Романовце куде железничку колко сакаш...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Си погрешил форум изгледа...[DOUBLEPOST=1478640052][/DOUBLEPOST]
Да се жалиш како една Италија со 60 милиони жители да има само 60 лица барани од Интерпол, Франција 53, Германија 61, а В. Британија 52.

Најостро да протестираш и да бараш да ви се извинат и да ја исправат грешката за оваа тешка диспропорционалност на лица барани од Интерпол во однос на број на жители во Албанија.

@Dardan-ia , ти си по статистиките, треба и ти да се приклучиш.
Нема што да протестирам, ги прифаќам фактите, Албанија уште многу има работа за да стане сериозна држава, дури не ми доаѓа на памет да споредам со европските. Фала богу што јас не живеам таму, а живеам во најнапредната европска држава.

Последно уредено:
Им напишав на Интерпол, викаат дека лажеш, викаат дека за Албанија имаат потерница за 160 лица...

Не ве собира бе златен. На едно пребарување 160 е максималната бројка.

Направи вака.

Кај Nationality стави Albania, a кај Current age стави 0-35,

За 0-35 ќе ти даде резултат 141.
После стави 36-43, ќе ти даде резултат 136.
После стави од 44-50, ќе ти даде резултат 89.
И на крај стави 51-100, ќе ти даде резултат 68.

Собери ги овие бројки.

Последно уредено:
Им напишав на Интерпол, викаат дека лажеш, викаат дека за Албанија имаат потерница за 160 лица...[DOUBLEPOST=1478639784][/DOUBLEPOST]И браќата хрвати се тука негде...[DOUBLEPOST=1478639893][/DOUBLEPOST]
Си погрешил форум изгледа...
Србија Босна и Албанија тука се негде се јадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom