мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.327
- Поени од реакции
- 25.612
Слабо англискиот, можеш на официјалниот јазик на државата и неговото кирилично писмо.Hieni everywhere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Слабо англискиот, можеш на официјалниот јазик на државата и неговото кирилично писмо.Hieni everywhere.
Туку сега ако почнам да набројувам за што вие се имате палено и кршено утро ке ме фати.Toa e, od ameba ne ocekuvam nisto.
Komentiravte, zapalivte kukji i dukjani za slucajot vo Gjorce, slucaj kade sto albanec ubiva makedonec.
Sega pregazil cela albanska familija, nastradal najmaliot, spored mene i dvete slucai se isti, samo edno e drugo, ne gledam iljada stranici komentari, ne gledam albanci da palat dukjani makedonski.
Daleku ste od realnosta.
јасно дека треба најстрого по закон да се казни газачот, без обзир од која националност или вероисповест е...но има во таа случка и други работи, закани од згазениот родител и напад на други 3 лица... и тие се исто на некој начин виновни..Toa e, od ameba ne ocekuvam nisto.
Komentiravte, zapalivte kukji i dukjani za slucajot vo Gjorce, slucaj kade sto albanec ubiva makedonec.
Sega pregazil cela albanska familija, nastradal najmaliot, spored mene i dvete slucai se isti, samo edno e drugo, ne gledam iljada stranici komentari, ne gledam albanci da palat dukjani makedonski.
Daleku ste od realnosta.
Гледаш како знаеш ама треба малце и мозокот да го уклучиш.Некој од мнозинството сака да се чувстува супериорен, на грб на „колективните вредности“, оти сигурно нема лични вредности???
Што има тука нејасно?
Убиство на македонец, не дека е македонец, туку за еден факинг украден точак...супериорното племе палеше и жареше во Ѓорче, и стотици страни на омраза и на овој форум.
Убиство на албанец, не дека е албанец, туку за банална расправија за ред во болница, а од агресивното племе нема ниту една активност, што некој до утре можел да ги наброи.
Туку мене ме плаши дека некој сепак ќе ја искористи ова трагедија за да креира немири во услови кога социјалната беда е во најголема мера дојдена на израз, а етничките немири се седативи за ваквите ситуации.
Проблемот е што македонците се поагресивни во вакви случаеви (докажано со ситуацијата во Ѓорче), а сепак се замислуваат поцивилизирани и посупериорни од албанската заедница. Тогаш секој ја потенцираше информацијата дека убиецот е албанец од Грчец. Тогаш воошто немаше македонци кои се спротивеа на вакви пренесени информации, или па толку беа минорни што нивниот глас воопшто не се слушаше. И тоа доведе до речиси линчување на луѓе кои беа таргетирани како различни од нив (т.е. албанци)Гледаш како знаеш ама треба малце и мозокот да го уклучиш.
Почетниот мој пост беше баш ради тоа, ама на кој да му текни. Мислиш се ситам кога ке загини недолжно дете. Немаше потреба да се нагласува кој од што националност е освен секако ако тој што го креираше постот или ја пушти веста има задни намери од кои ете ти се плашиш. Ако ја немаше таа информација а не требаше да ја има ке добиеше сосем поинаква реакција од сите, вака само се долева масло во огнот.
Акција доведува до реакција , тоа е физички закон. Тоа е реакција на албанците сега , ете видовте што направија македонците во Ѓорче, а ние седиме и ништо не правиме.До Албанците на форумот.
Што добивате вие ако се полнат над 100 страни, од членови кои пишуват на овој форум и бараат некаква правда и изразат некакво лицемерно сочуство а од другата страна тоа не го мислат искрено?! Така да подобро е да не пишуваат, него ли да ти пишат ради-реда пост, вас нема да ви смени ништо.
За жал нема да одлежи во Идризово, таму и пет години да лежи ќе му се како пет века, сигурно накај штип ќе лежи...[DOUBLEPOST=1467484916][/DOUBLEPOST]Доживотен затвор, но да одлежи во Идризово![]()
Оделе пеш, пошто уличката е тесна, таткото бил напред, а мајката и детето последни, прв на удар бил детето, фактички паднал под кола.Еден помалку.