Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи поентата на темата е тоа дека бидејќи "богатите" зборуваат дека нема пари, значи дека народот стварно ни е богат. Не тресете, можеби има такви како што кажувате дека одат У ПМ(палма де мајорка), ама има луѓе кои едвај врзуваат крај со крај.
И зборувате нешто за македонски менталитет, македонска работа. Па практично, вие покажувате таков менталитет, што ви е пакос каде ќе отиде некој на летување, ако се со пот заработени парите нека иде и на Тунгузија. Поентата е што 30% од народот и повеќе немаат егзистенција.
замисли која слика би ја добил странец ко ќе дојди кај нас
Da , koga ke vidi kako ziveeme ke pobara azil vo Makedonija .
Alo , znaete li shto e dobro ?
Vistina e deka meckata ne jade zimno vreme , ednostavno taa " nema leb da jade " , no zatoa go troshi mevot dobien od "socijalizmot " .
Nekoj "pameten" ke rece , e kako moze meckata da "nema leb da jade", koga ete ja , zivee .
Postoeshe vo moe vreme izreka " dolzen ko Grcka " , bea bedni , nikakvi . Gledam i denes ne e razlicno i deka " visokiot standarot " koj go imaat vsushnost bil opticka varka .
No , ne e sekoj nadaren toa da go vidi .
Не јади леб навечер,викаат дебелеело :nenene:Sea jadam leb be , so vi e na vas ..
Илјадниците резултати од пребарувањето најверојатно се од македонци кои кукаат дека немаат што да јадат,куцајки на тастатурата поврзана на ПЦ од 800 евра поставено на биро од 600 евра седејќи на столче од 400 евра на дневна светлина која прозира низ прозор со стакло од 1000 евра...па вие како милувате...
Sea jadam leb be , so vi e na vas ..
И? Колку се тие, колку? Секогаш богатите, и политички ситуираните најмногу кукаат. Дали тоа значи дека не постојат луѓе кои се прашуваат дали утре ќе бидат на работа, дали ќе можат да ги платат сметките или да им обезбедат пристоен, ПРИСТОЕН!!!!!!!!! живот на своите деца????
--- надополнето ---
И јас, со пиперки и јајца...едвај чекам да дојадам за да запалам цигара...нешо темава ме онерасположи...ах колку е лесно да пишуваш, да се навечераш, партијата да ти најди работа, да си имаш интернет...лепота брату...![]()
И? Колку се тие, колку? Секогаш богатите, и политички ситуираните најмногу кукаат. Дали тоа значи дека не постојат луѓе кои се прашуваат дали утре ќе бидат на работа, дали ќе можат да ги платат сметките или да им обезбедат пристоен, ПРИСТОЕН!!!!!!!!! живот на своите деца???
ne sum IC po ova pole .. ali za drugoto postuvam![]()
Богатите кукаат за повеќе оти ги знаат моќта и луксузот кои им ги овозможуваат парите.Оние кои никогаш ги немале си го сакаат оној живот кој го имаат.
Во денешново општество ретко има човек кој не е отруен од парите како и богатите така и сиромавите.
И според она што сум го видел не се работи за "леб" ни кај богатите ни кај сиромашните.
Којзнае колку од парите кои децата питачи ќе ги соберат ќе отидат за дрогата на постариот брат или пивата на таткото...
Иначе,мене зборот ми беше дека секогаш има некој што се жали.Мислам,зошто да се жалам и да се чувствувам незадоволно од семејството/околината/системот кога можам едноставно да го прифатам какво што е и да бидам добро расположен лузер
ps.Каша is ForTheWin![]()
Секогаш е така, најдобро ситуираните мои комшии најмногу се жалеа, во еден момент одамна (во раната младост) кога си кажав што мислам, дека преку кур ми е од нивните жалби и посочувајчи им ја нивната финансиска очигледна состојба, бев омразен од родителите...зошто? Оти не можев да го поднесам нивниот вампиризам кој ја ебеваше цела позитивна енергија во домот...