pak istoto,,.... toj slusnal za vistinskiot muhamed, od kade slusna? ili nekoj ti dosepna, mozebi svetiod duh ili gulabot.
Голема неправда на човекот му направиле љубоморните кураиши, препишувајќи му работи кои се лажни, недостојни и одвратни!
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
zosto togas vie hristijanite ne go priznavate na muahemd,a,s kako bozji verovesnik? nego go smetate za lazen,
ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi prasajgi o muhamed sinovite izailovi koi se tvrdoglavi kon tebe kolku jasni ajeti im objavuvavme vo nivnite knigi koi gi upatuvaa kon vistinata pa ne veruvaa vo site niv duri im se sprotivstavuvaa i ja iskrivuvaa nivnata sodrzina ,,, o slednenici na knigata evreii i hristijani zosto gi poreknuvate ajetite na Allah objaveni na negovite verovesnici a koi se vo vasite knigi, vo niv stoi deka muhamed, e ocekuvaniot verovesnik i deka ona sto sto ke vi dojde e vistina vie ste svedoci za toa , no vie go negirate toaa.nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii ooo. muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomognee,kaziim oo , muhamed!
nie iskreno veruvame vo Allah i sme poslusni, nie nemamE drug bog osven nego, veruvame vo objavata sto ni ja objavi, i vo objavata sto mu ja objavi na abraham, i na objavata na negovite sinovi ismail i ishak i vo objavata na jakub i vo ona sto im go objavi na vnucite veruvame i vo ona sto mue objaveno na mojsej i na isa (isus), i vo ona sto im go objavi Allah na negovite pejkamberi nie veruvame vo seto toa i ne pravime razlika megu niv,