Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
oruzje ima skoro vo sekoja kuka , a sto ako toaa oruzje ime e nametanto planirano od policijata,

не збори глупости... не се вадете не се правете жртви секој од вас поседува оружје дома.. секој од вас ги сака истите идеологии зошто се правдате и не признаете еднаш да тој сум тоа и тоа сакам.. него се некако преќутно правите..

Glupost od 1 stepen,Allah zabranil ubivanje,toj sto gi ubil e samo ubiec,psihopat i bolen izopacen um koj e zeden za krv,nisto povece.

Не е точно, во куранот постојат јасни стихови на кои се повикува на уништување на неверникот.

Sura 4:89 “seize them and slay them wherever you find them: and in any case take no friends or helpers from their ranks.”

Не е точно, во куранот постојат јасни стихови на кои се повикува на уништување на неверникот.

Не бе гарант не си разбрал нешто.:P Тоа е у преносна смисла нешто сигурно.:vozbud:

Кај може ислам да повикува на убиство, саде хуманост у него и прогрес.

Не бе гарант не си разбрал нешто.:P Тоа е у преносна смисла нешто сигурно.:vozbud:

Кај може ислам да повикува на убиство, саде хуманост у него и прогрес.
Има и други, не е само тоа... исламот и тоа како е насилна религија, и тоа не според примерите во секојдневието, туку според самиот куран...

e ne si interesen ima doakz za toa sto go zboruvas, cat pat samo ke se pojavis i ke kazis nesto za lazniot prorok e kazi de javno koje vistinskiot a koj lazniot prorok? ako veruvas vo vistiisnkiot m dajmi dokaz od kade veruvas vo vistinskiot prorok, potrudise da odgovoris na moeto prasanje, vsusnot ne mi objasna od kade ti veruvas vo vistinskiot posleden verovesnik muhamed a.s.,,imas nekakov dokaz?tvoite so vernicii go negiraat toa, ,,:ti:moze da objasnis?
samo ne izmisluvaj nesto od tvoja glava, zs za toa te biduva, dabar komicar si.da mi odgovoris od hristijanska gledna tocka , sto veli hristijasntvoto za vistisnkiot sv. muhamed kako sto velis ti, dali ti kako hristijanin sledbenik na Isus hristos,veruvas vo vistinskiot muhamed,, kako bozji verovesnik i dali hristijanstvoto go priznava vistisnkiot muhamed, kako bozji verovesniuk, i odgvorimi so dokaz i argument za vistinskiot muhamed ne baram tvoe mislenje tuku biblijata sto veli za sv. muhamed, pa posle ke prodolzime , so nasiot muabet, , a toa sto ti go zboruvas toa se izvetopereni zborovi muhamed.a.s e ispraten kako opomenuvac i radosnik kako milost kon svite svetovi , vozviseniot Allah dz, so nego gi zavrsi blagodetite sprema lugeto i so nego verata ja usovrsi, najdobr primer , dobar moral , svetolost koja go osvetluva nasiot pat , svetlost koja nikogas ne zgasnuva, vsusnost i tvoite so vernici ne mozat da te razberat,,;)

.
Јас потполно те разбирам тебе и сите останати коишто не можат да разберат, бидејќи и јас самиот кога првпат слушнав дека вистинскиот Св. Мухамед одел по стапките Христови, не можев да им верувам на ушите.

Голема неправда на човекот му направиле љубоморните кураиши, препишувајќи му работи кои се лажни, недостојни и одвратни!

.

... исламот и тоа како е насилна религија, и тоа не според примерите во секојдневието, туку според самиот куран ...

.

Вистинскиот Ислам - како што Единствениот Вистински и Совшен БОГ ни го покажа и докажа во Исус - не познава насилство кон луѓе, дури и кога тие се насилни!

.

.
Јас потполно те разбирам тебе и сите останати коишто не можат да разберат, бидејќи и јас самиот кога првпат слушнав дека вистинскиот Св. Мухамед одел по стапките Христови, не можев да им верувам на ушите.

Голема неправда на човекот му направиле љубоморните кураиши, препишувајќи му работи кои се лажни, недостојни и одвратни!

.

.

Вистинскиот Ислам - како што Единствениот Вистински и Совшен БОГ ни го покажа и докажа во Исус - не познава насилство кон луѓе, дури и кога тие се насилни!

.
pak istoto,,.... toj slusnal za vistinskiot muhamed, od kade slusna? ili nekoj ti dosepna, mozebi svetiod duh ili gulabot.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
zosto togas vie hristijanite ne go priznavate na muahemd,a,s kako bozji verovesnik? nego go smetate za lazen,

ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi prasajgi o muhamed sinovite izailovi koi se tvrdoglavi kon tebe kolku jasni ajeti im objavuvavme vo nivnite knigi koi gi upatuvaa kon vistinata pa ne veruvaa vo site niv duri im se sprotivstavuvaa i ja iskrivuvaa nivnata sodrzina ,,, o slednenici na knigata evreii i hristijani zosto gi poreknuvate ajetite na Allah objaveni na negovite verovesnici a koi se vo vasite knigi, vo niv stoi deka muhamed, e ocekuvaniot verovesnik i deka ona sto sto ke vi dojde e vistina vie ste svedoci za toa , no vie go negirate toaa.nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii ooo. muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomognee,kaziim oo , muhamed!
nie iskreno veruvame vo Allah i sme poslusni, nie nemamE drug bog osven nego, veruvame vo objavata sto ni ja objavi, i vo objavata sto mu ja objavi na abraham, i na objavata na negovite sinovi ismail i ishak i vo objavata na jakub i vo ona sto im go objavi na vnucite veruvame i vo ona sto mue objaveno na mojsej i na isa (isus), i vo ona sto im go objavi Allah na negovite pejkamberi nie veruvame vo seto toa i ne pravime razlika megu niv,

pak istoto,,.... toj slusnal za vistinskiot muhamed, od kade slusna? ili nekoj ti dosepna, mozebi svetiod duh ili gulabot.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
zosto togas vie hristijanite ne go priznavate na muahemd,a,s kako bozji verovesnik? nego go smetate za lazen,

ako te smetat lazgo o muhamed! evreite i drugi nevernici za lazni i nevernicki se smetani i mnogu drugi verovesnici pred tebe , im doagaa na svoite narodi so prekrasni nadprirodni dela i jasni dokazi so nebesni knigi prasajgi o muhamed sinovite izailovi koi se tvrdoglavi kon tebe kolku jasni ajeti im objavuvavme vo nivnite knigi koi gi upatuvaa kon vistinata pa ne veruvaa vo site niv duri im se sprotivstavuvaa i ja iskrivuvaa nivnata sodrzina ,,, o slednenici na knigata evreii i hristijani zosto gi poreknuvate ajetite na Allah objaveni na negovite verovesnici a koi se vo vasite knigi, vo niv stoi deka muhamed, e ocekuvaniot verovesnik i deka ona sto sto ke vi dojde e vistina vie ste svedoci za toa , no vie go negirate toaa.nikogas so tebe nema da bidat zadovolnii ooo. muhamed!
ni evreite ni hristijanite se dodeka ne ja ostavis tvojata vera ne ja prifatis nivnata vera, kaziii im;
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomognee,kaziim oo , muhamed!
nie iskreno veruvame vo Allah i sme poslusni, nie nemamE drug bog osven nego, veruvame vo objavata sto ni ja objavi, i vo objavata sto mu ja objavi na abraham, i na objavata na negovite sinovi ismail i ishak i vo objavata na jakub i vo ona sto im go objavi na vnucite veruvame i vo ona sto mue objaveno na mojsej i na isa (isus), i vo ona sto im go objavi Allah na negovite pejkamberi nie veruvame vo seto toa i ne pravime razlika megu niv,

Се е во ред, само следниот пат малку поголеми букви да користиш...

nee tocno. koj go cita vnimatelno kuranot vo tekot na analizite ke zakluci deka vojnata vo islamot e dovolena protiv onie sto se borat protiv muslimanite , a ne da se unisti nevernikot, , ako bese toa taka ne ke postoese dosega ti na balkanot, ,
--- надополнето: 11 мај 2012 во 11:00 ---
Се е во ред, само следниот пат малку поголеми букви да користиш...
mora da procita inace ne mu se gleda , sega pak ke si prodolzi so istoto , izgleda toa mue stilot na priatelsevo, ne znae sto zboruva zboruva od ona sto ke slusne zboruva ona sto mue se vrti vo negovata glava ne zboruva od ime kako sledbenik na isus hristos, jas neznam sto si mislat moderatorive do koga ke dozvoli ova, na nivniot forum,

nee tocno. koj go cita vnimatelno kuranot vo tekot na analizite ke zakluci deka vojnata vo islamot e dovolena protiv onie sto se borat protiv muslimanite , a ne da se unisti nevernikot, , ako bese toa taka ne ke postoese dosega ti na balkanot, ,

А кој одлучува меѓу вас, дека другата страна застанала против муслиманите?!?! Оџата ли? Секој посебно ли? Кој ви потврдува дека е така? Или се тоа на ура, како стадо овци, ќе каже нешто оџата и вие по него како слеп за стап?

Јасно е дефинирано дека секој кој не е муслиман е неверник, а во куранот е многу јасно напишано што треба да се прави со неверниците. Бидејќи војната е постојана, од напишаното може да се заклучи дека исламот е насилна религија.

...

.

Последна опомена пред игноре

Ти не си свестен што и за Кого зборуваш, инаку тоа никогаш не би го рекол што го велиш!

п.с. Се’ што е добро и вистинито во куреишката верзија на исламот е фалцификат и кражба од Совршениот Ислам Кој што ЕДИНСТВЕНИОТ Вистински и Совршен БОГ лично ни го покажа и докажа во Исус!

.

.

Јасно е дефинирано дека секој кој не е муслиман е неверник, а во куранот е многу јасно напишано што треба да се прави со неверниците. Бидејќи војната е постојана, од напишаното може да се заклучи дека исламот е насилна религија.
islamot e vera od boga i sekoj musliman e pkoren na boga , ovaa vera mu bese i na adam i na abraham i na isus i na mojsej, edna vera , , i jasno toa vo kuran kerim bog go opisuva , na onoj sto saka druga vera osven islamot, pokornosta na boga, nema da mu se primi , no toj na ahiret ke bide megu porazenite. (ali imran85.) sekoj koj ne veruva vo boga kako eden i edinnstven bog , bes da mu prepisuvas zdruzenici, e nevernik ,
verata islam e ispravna vera koga bi gi sledel nivnite zelbi, otkako ti dojde objavata nema da najdes kaj Allah nikakov zastitnik koj ke ti koristi i nikakov pomosnik koj ke ti pomogne,kaziim oo , muhamed!
islamot e vera na milosta ne na nasilstvoto, ,
--- надополнето: 12 мај 2012 во 18:51 ---
.

Последна опомена пред игноре

Ти не си свестен што и за Кого зборуваш, инаку тоа никогаш не би го рекол што го велиш!

п.с. Се’ што е добро и вистинито во куреишката верзија на исламот е фалцификат и кражба од Совршениот Ислам Кој што ЕДИНСТВЕНИОТ Вистински и Совршен БОГ лично ни го покажа и докажа во Исус!

.

.
ajde de posledna opomena , mi davas, , samiot vidise sto ti zboruvas , samiot ne si svesen sto zboruvas i za kogo zboruvas, tropas gluposti , zboruvas za nesto sto za toa ne davas odgovor na upatenite prasanja, , ne mora da odgovaras no prestani da vrsis bogohulenje vrs muhamed,a,s vistisnkiot ;lazniot , vakvi gluposti prv pat slusam od eden hristijanin,

islamot e vera od boga......
Исламот е верување ВО бог, а не верување ОД Бог!
Вие имате ментален склоп на робови, и за вас секоја претстава за бог каде што тој не е со квалитети и карактеристики на деспот е непоимлива. Но тоа ни најмалку не го прави вашиот куран и ислам да бидат ОД бог.
Алах е олицетворение на антропоморфните - човечки особини: суета, горделивост, одмаздољубивост, љубов, тага, гнев...итн, итн. Тие особини се човечки, а со тоа и далеку од совршени, со што и богот го прават далеку од совршен, а со тоа и далеку од Бог кој треба да биде создател или креатор на се што постои.

Исламот е верување ВО бог, а не верување ОД Бог!
Вие имате ментален склоп на робови, и за вас секоја претстава за бог каде што тој не е со квалитети и карактеристики на деспот е непоимлива. Но тоа ни најмалку не го прави вашиот куран и ислам да бидат ОД бог.
Алах е олицетворение на антропоморфните - човечки особини: суета, горделивост, одмаздољубивост, љубов, тага, гнев...итн, итн. Тие особини се човечки, а со тоа и далеку од совршени, со што и богот го прават далеку од совршен, а со тоа и далеку од Бог кој треба да биде создател или креатор на се што постои.
zborot islam znaci svesno i mirno pokoruvanje na boga site religi se imenuvani po nivnite osnovaci , dodeka zborot islam ne e povrzan so nitu edna licnost, tuku e daden od boga kade sto vo kuran kerim veli; ,
denes vi ja nadopolniv verata vasa i go isploniv blagodetot moj kon vas , i zadovolen sum islamot da vi bide vera,(5\3) islamot kako vera e dadena od boga a nie veruvame vo toa, kuanot e bozji govor, objaven na muhamed,a,s preku melek dzibril,

zborot islam znaci svesno i mirno pokoruvanje na boga site religi se imenuvani po nivnite osnovaci , dodeka zborot islam ne e povrzan so nitu edna licnost, tuku e daden od boga kade sto vo kuran kerim veli; ,
denes vi ja nadopolniv verata vasa i go isploniv blagodetot moj kon vas , i zadovolen sum islamot da vi bide vera,(5\3) islamot kako vera e dadena od boga a nie veruvame vo toa, kuanot e bozji govor, objaven na muhamed,a,s preku melek dzibril,
Дали веруваш во безличен Бог!?:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom