Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
islamot ke postoi se do sudniot den, koga ke nastapi sudniot den nema da postoi nieden vernik na zemjata ke mu bide zemana sekoja dusa na sekoj vernik ,ke ostanat samo onie nevernici i losite luge , vrz niv ke nastapi sudniod den, koi toj den vie go smetate za lazan, laga izmisluvaat onie koi navistina ne veruvaat vo zmaenijata allahovi, onie se tokmu lazgovcite!.

А тоа ке биде???
Дата молам иначе ништо не праиме. Што ако дојде судниот ден а јас вејке сум умрел.

e dobro aj taka neka bide ke se raspravame za bevredni raboti , lugeto ne se ni malku svesni kolku li samo tezok udar i bolka moze da nanese losiot jazik i losiot zbor, , salata si ima svoi granici.
Да баш така, но тебе очигледно не ти е јасно што кажа. Ќе ти препорачам уште еднаш, да си го прочиташ потписот и размисли малку. Веќе второ извинување должиш. Доблесно е и пред себе и пред бог во кој веруваш да се извиниш. Толку од мене.

А тоа ке биде???
Дата молам иначе ништо не праиме. Што ако дојде судниот ден а јас вејке сум умрел.

Ако умреш, судниот ден те стигнал тебе а не ти него.:eek:
Дали веќе си во автобусот, или чекаш истиот да дојде и да те земе е исто. Прашање е само на кој “перон„ чекаш, каков ќе биде и каде ќе те однесе “автобусот„ во кој си заслужил да се возиш.

П.С. Религијата или ја прифаќаш или не. Тоа е “едноставна„ работа, ама има многу луѓе кои сакаат да ја искомплицираат. Ти ќе да си еден од нив:pos:

Зошто имам чувство дека темава е во некој подфорум "Бајки и сказни"...
images

lagata ima kratki noze i kratok vek,.i ja vikam vistinata e edna dali tebe ti se dopagala ili ne, pa sekoj po svojot pravec
Точно, а ти овде постојано ја пишуваш лагата, која ние успешно ја побиваме. За доказ ги имаш изминатите илјадници постови.
Кратки и се нозете, кратки и нема да помини тука.

i sto sakas so ova da kazis,tebe ti nametnal li nekoj nesto ,te prisilil li nekoj vo islam,, vo indonezija koja vojska posla na toa mesto , no tamu ima najpoveke muslimani , koj gi prisili tie luge vo islam. , sega na evropjani koj gi prisiluva da primaat islam?
Никој не ги присилил во Индонезија да се рашири исламот, исто како и со Христијанството во Америка.
Но тука на Балканот и Блискиот исток, и тоа како се истребени православците на сметка на исламот. Со употреба на разни методи: геноциди, масовни убиства, насилно конвертирање, протерување и тн.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 18:15 ---
Исламот не е вера за курви и хомичи.
Толку од слободната волја и мирољубивиот ислам.
Jas licno poznavam 5,6 muslimanki koi se omazile za nemuslumani i nikoj nisto ne im storil,zivi zdravi,super e se:) seuste odnosite so svoite gi imaat,a isto taka poznavam od drugata strana koi konvertirale vo Islam pa razno razni torturi se izvrsuvaat vrz niv od svoite najbliski,i sega?
druga rabota,dosta vece so taa smesna istorija,kako Osmanliite se okupatori,nasilnici,neli gledas deka ti si najdobar primer deka Osmanlliite im davale pravo na site?
Ako na den ubivaa po eden i ako islamiziraa samo po eden,nemase nieden nemusliman da ima vo ovaa Mkd,no zatoa ke ti kazam,deka onie bile pravedni vo Valdeenjeto,550 god da vladees treba da SE Bide praveden,bidejci narodot koga e nezadovolen od edna rabota,togas toj stanuva na bunt,neli gledas edna vlada eden mandat 4 god,narodot ne zadovolen i stanuva na protyest,ne sedi miren,bidejci ne mu e ubavo.Dovolen dokaz tie postoenjeto na site verski spomeni od nemuslimanite,samite Osmanlii pomagale okolu gradbata na istite,zemaj procitaj nesto,izvorno za niv,dosta vece so truenje od tipot,"robovladeteli,okupatori.itnn.
i ti nemas nikakvo pravo da navredis uste pomoglema nacija kako" pravela nekomu zulum",neli gledas deka i den denes potomcite na taa imperija,kako "bubreg vo loj" ja cuvaat nasava drzava?
Корените на Османлиската империја од М.Фуад Кепирли и Османлиската Империја од Халил Иналџик,procitaj gi i ke naucis nesto.
Treto,Komunizmot i Demokratijava sto im je zaednicko?
Православно население живеело на Блискиот исток повеќе од илјада години. Колку денес православни или воопшто христијани се останати на Блискиот исток?
Злосторствата што ги има извршено Османлиската империја не се равни на никои други.
Само во Македонија се уништени огромен број цркви, манастири, села и заменети со нови, исламски.

Толку од слободната волја и мирољубивиот ислам.
Православно население живеело на Блискиот исток повеќе од илјада години. Колку денес православни или воопшто христијани се останати на Блискиот исток?
Злосторствата што ги има извршено Османлиската империја не се равни на никои други.
Само во Македонија се уништени огромен број цркви, манастири, села и заменети со нови, исламски.
Same shit со крстоносните војни.
Фак дис шит.
btw. Уште верувате во судни денови, богови, и други вицови а?
знаењето е сила, знаењето е моќ.Едуцирај се.

Фак дис шит.
:pos: хихихихи го најде чоекот

Гледам дека темава отишла у п.м. !
Едно да ви кажам на сите и на Муслимани и на Христијани и на Евреи и.т.н. Знам дека секој од вас ревносно си ја брани својата религија, а ги напаѓа останатите, но мислам дека сите грешите ............. да се има морал, етика, добра мисла, позитивност, воља, храброст, чесност и.т.н. не секогаш е потребна религија, пред се секој човек си е различна приказна сам по себе, без разлика дали човекот(било кој) е верник(во било која религија) или не е верник во нитуедна религија ....... се си зависи до самиот човек, секоја религија си има и добри, но и лоши страни .......... верник не е оној човек кој само се декларира како таков, а всушност незнае и нема ни (в) од вера, вера не е само да се декларираш како таков(верник во некоја религија) и слепо да ги тераш верските обичаи(читај идолопоклонства) ...... верата напротив е внатрешна/духовна работа, а не е надворешна/материјална работа ........... зарем добар и вистински верник е оној кој врши идолопоклонство(куќни слави во името на некојси светец), пали коледарски огнови(чиста паганштина), носи полни багажници, торби и крошни храна и пијалоци на мртви луѓе на гробишта, зарем вера е постењето/изгладнувањето, зарем вера е принесувањето курбан(животински), зарем вера е да се забранува одреден тип на храна(свинско), зарем вера е да мора секое машко да оди обрежано, ако Господ сакал мажите да бидат обрежани зашто тогаш самиот он не ги направел такви обрежани, па како такви да се раѓаат и ред други работи .............. единствена работа што ми се допаѓа во Христијанството е тоа што не се налага правење на сунет/обрежување и исто така не се забранува јадење на свинското месо, а единствена работа што ми се допаѓа во Исламот е тоа што строго се забранува конзумирањето на алкохол, коцката и ред други пороци/девијантни појави !
Затоа велам дека секоја религија си има и добри, но и лоши страни, не постои идеална религија, која е таа идеална религија !

Фак дис шит.
Крстоносните војни се одвиваа пред 1000 години.

Крстоносните војни се одвиваа пред 1000 години.
еве поново : Францускиот геноцид врз муслиманите во Алжир (1945)
што за тоа?
Не судете по тоа кој, колку, каде, зошто убил... лоши се војните какви и да се.

што за тоа?

Еве најново, една тема за размислување за тебе: во кои земји христијаните се убивани, црквите гранатирани, без права за слободно практицирање на верата, постојано угнетувани и протерувани?

што за тоа?
Не сум слушнал за такво нешто, проверив и не постои. Башка сега зборуваме за верски екстремизам ти ми мешаш французи и алжирци и антиколонијалистичка борба. И еве и да било тоа 1945 и? Сега треба да трпиме брадосани планинци да тепаат по улици?

Еве најново, една тема за размислување за тебе: во кои земји христијаните се убивани, црквите гранатирани, без права за слободно практицирање на верата, постојано угнетувани и протерувани?
Иран... и сите други шит ислам земји.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom