Нарекувајте го исламот "ислам"

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
А нивната емпатија од кај доаѓа?
Нивна викаш.......што значи е дојдена од негде.
Заклучок, моралот е програма....тогаш што фајде од неа?
Што те боли кур тебе за другите?
Од каде побогу дојде до заклучоков? Не значи.

Од каде побогу дојде до заклучоков? Не значи.
Eве што си рекол.
За кого, како. За некои доаѓа од нивната емпатија, се разбира ако ја имаат. За некои, вообичаено тие што ја немаат, доаѓа од емпатијата на тие што ги водат.
Да имаш нешто значи дека е стекнато(здобиено)......разграничи си ги термините.

Исламот е мирољубива религија и во Исламот НЕМА ПРИСИЛА НА ВЕРА... тоа го кажаа и му скинаа глава на човекот што одбрал христијанство место ислам. Прекрасно!
хахахаха е колку си во право за ова
--- надополнето: 9 мај 2012 во 02:21 ---
Што треба да стори еден муслиман што ги следи правилата на исламот како што треба, во следниве случаи:
- Како треба да постапи кон хомосексуалците?
- Како треба да постапи со луѓе кој си практикуваат магии (предвидување на иднината, гатање и слично)
- Како треба да постапи со муслиман кој решил да го напушти исламот?
- Како треба да постапи со жена која не е мажена и има секс со повеќе од еден маж?
1. да се убие (има видео на нет)
2. за ова не сум мн сигурна пошто и самите нивни оџи тоа го прават)
3. јавно бесење
4. каменување
и на крај не исламот не е насилничка религија, само сеуште се заглавени во 11век и тука некој ке ми коментира на форумов колку прекрасна религија е, ти иде одма да ја прифатиш :)

Цидот не знам, ама Ѕидот сигурно ќе разбере повеќе од тебе. Очисти си ги прво твоите предрасуди, после кажувај кој има предрасуди.
Fala ti za gramatikata:)a za predrasudi,nemam,sekogas nastapuvam so otvoren razum i cisto srce kon sekoja rabota,mozebi po pisaniov zbor izgledam taka:)

Да смета нормално, кога на тие протести кршат излози, палат цркви, напаѓаат полицајци
Za site ovie raboti postoi vlast koja ke si gi prezeme soodvetnite merki protiv site koi go zloupotrebile protestot,no na ona sto sakam da potenciram e okolu boldot,site crkvi koi dosega se zapaleni,ne se najde li vinovnikot seuste???Prav musliman ne cini zulum kon nieden verski objekt,zemigo "najlosiot musliman" veruvaj deka nema kamen da dopre od verski objekt, a ne da zxapali crkva,zosto se uste ne se najdeni vinovnicite,nesto ckrpi izgleda a??
Koga se zpali manastirot,Sv.Jovan bigorski,muslimanite od rekanskit kraj bea prvi koi otidoa na pomos da pomognat,no posle toa ova" ljubovnicive risjanski" go frlija tovarot,demek muslimanite se tie koi go podmetnaa pozarot,"se dodeka ne se otkri deka bilo greska so instalacijata":LOL: (ova izlgleda po site crkvi i manastiri imaat problem so instalaciite,neka menjaat elektricarot:):):):))).
[quote="Атеист, post: 4987897, member: 37380"]Внимавај на речникот момче само покажуваш колку е „мирољубив“ твојот ислам. Кои тоа протестирале против Кодот на Давинчи? Некои милитантни Христијани, како вас што се мирољубиви?
Тоа му е лекот, исчезнување на сите религии.[/quote]
Protestite bea vo pocetokot, vo site kina niz Evropa,a ke ti dadam za ova i link,samo uzivaj:)
za boldot,gledam deka dvorot ti e necist,i gredata izvadija od okoto:)
Poz.

Нарекувајте го исламот тоа што и е - уште еден "начин за перење мозок".

Ти тоа сериозно? :pos::pos: Абе ај што збориш. Ај разбуди се. Не сватиле западот што е ислам ама за 50 год ќе сватат. Ај жити се има теми „Вицеви“ оди таму пишувај такви работи.
Ako nekoj ti kazese pred 20 godini,deka Albancite vo MKD i posiroko ke gi imaat povie prava i prioriteti koi pred 20 god za zal gi nemaa,kakva kvalifikacija ke mu aknese??:)))
Znam,cudno ti e,pred 15 god,G-dinot-Rufi Osmani jade cotek i toj i site vo Gostivar poradi krevanje na Albanskoto zname,no denes znameto ti se vee na sekoi 100 metra:))samo za 15 god,ti teknuva?:)).
do pred 15 god,po shalterite sekoj musliman i albanec cekase po 2 nedeli za licna karta i pasos,rabota koja sekoj ne musliman i ne albanec ja zavrsuvase za 2 saati,no,nema vece,neli?nekoj mislese deka za navek taka ke bide,ama nema neli?sakas uste primeri?
do pred 15 god u Mavrovo nemase niedna vikendica vo sopstvenost na Albanec,denes ko pecurki ti niknat.:))

Fala ti za gramatikata:)a za predrasudi,nemam,sekogas nastapuvam so otvoren razum i cisto srce kon sekoja rabota,mozebi po pisaniov zbor izgledam taka:)

Za site ovie raboti postoi vlast koja ke si gi prezeme soodvetnite merki protiv site koi go zloupotrebile protestot,no na ona sto sakam da potenciram e okolu boldot,site crkvi koi dosega se zapaleni,ne se najde li vinovnikot seuste???Prav musliman ne cini zulum kon nieden verski objekt,zemigo "najlosiot musliman" veruvaj deka nema kamen da dopre od verski objekt, a ne da zxapali crkva,zosto se uste ne se najdeni vinovnicite,nesto ckrpi izgleda a??
Koga se zpali manastirot,Sv.Jovan bigorski,muslimanite od rekanskit kraj bea prvi koi otidoa na pomos da pomognat,no posle toa ova" ljubovnicive risjanski" go frlija tovarot,demek muslimanite se tie koi go podmetnaa pozarot,"se dodeka ne se otkri deka bilo greska so instalacijata":LOL: (ova izlgleda po site crkvi i manastiri imaat problem so instalaciite,neka menjaat elektricarot:):):):))).
Кутрите вие, секогаш вас ве набедуваат за сенешто, ете инсталациите биле криви, те македонци сами си ги палеле црквите, те македонци доаѓаат на вашите протести и ги кршат излозите на само македонските дуќани, како по грешка не скршија друг. Абе што да ти кажам, бранко е крив.....
Кога ќе си ги видиш гредите (множина од греда) тогаш зборувај за туѓи греди. И позачисти си го малце дворот, многу ти е валкан
--- надополнето: 9 мај 2012 во 12:04 ---
Ako nekoj ti kazese pred 20 godini,deka Albancite vo MKD i posiroko ke gi imaat povie prava i prioriteti koi pred 20 god za zal gi nemaa,kakva kvalifikacija ke mu aknese??:)))
Znam,cudno ti e,pred 15 god,G-dinot-Rufi Osmani jade cotek i toj i site vo Gostivar poradi krevanje na Albanskoto zname,no denes znameto ti se vee na sekoi 100 metra:))samo za 15 god,ti teknuva?:)).
do pred 15 god,po shalterite sekoj musliman i albanec cekase po 2 nedeli za licna karta i pasos,rabota koja sekoj ne musliman i ne albanec ja zavrsuvase za 2 saati,no,nema vece,neli?nekoj mislese deka za navek taka ke bide,ama nema neli?sakas uste primeri?
do pred 15 god u Mavrovo nemase niedna vikendica vo sopstvenost na Albanec,denes ko pecurki ti niknat.:))
Што врска има исламот со албанците? Вие ли го измисливте? Што вера бевте пред турците?
Арно викаат србите, „гори од турака је само потурак.“

Оф леле.Знам дека нема присила,исто како што нема присила во тоа да останеш Муслиман.Ако решиш да се конвертираш во Христијанин,оп без никаква присила ќе ти ја сецнат главата.Говорам за идеално шеријатско општество.Второ,ти немаш право да навредиш цела една нација со негирање на зулумите на Османлиите.Ако за тебе е праведно водство да му опнеш двометарски кол на некој низ чмарот и покрај рбетот да му го набиеш,пазејќи да не му повредиш внатрешни органи и така да го оставиш да се мачи во страшни болки и агонија,тогаш ти треба да се ЛЕЧИШ па и да те пратиме на таква терапија кај Османлиите.Инаку тоа за систем 50-60 години капут грешиш,системите се минливи ама суштински не се сменило ништо последниве 2000 години,пак на некој начин сме модерни робови али ај да не навлагам во таква дискусија ,долга ќе биде.
А во врска со болдот,јас немам никакви соверници.Ама знам,во твојата глава е врежано дека секој мора да има некаков соверник,т.е.да биде верник.
Jas licno poznavam 5,6 muslimanki koi se omazile za nemuslumani i nikoj nisto ne im storil,zivi zdravi,super e se:) seuste odnosite so svoite gi imaat,a isto taka poznavam od drugata strana koi konvertirale vo Islam pa razno razni torturi se izvrsuvaat vrz niv od svoite najbliski,i sega?
druga rabota,dosta vece so taa smesna istorija,kako Osmanliite se okupatori,nasilnici,neli gledas deka ti si najdobar primer deka Osmanlliite im davale pravo na site?
Ako na den ubivaa po eden i ako islamiziraa samo po eden,nemase nieden nemusliman da ima vo ovaa Mkd,no zatoa ke ti kazam,deka onie bile pravedni vo Valdeenjeto,550 god da vladees treba da SE Bide praveden,bidejci narodot koga e nezadovolen od edna rabota,togas toj stanuva na bunt,neli gledas edna vlada eden mandat 4 god,narodot ne zadovolen i stanuva na protyest,ne sedi miren,bidejci ne mu e ubavo.Dovolen dokaz tie postoenjeto na site verski spomeni od nemuslimanite,samite Osmanlii pomagale okolu gradbata na istite,zemaj procitaj nesto,izvorno za niv,dosta vece so truenje od tipot,"robovladeteli,okupatori.itnn.
i ti nemas nikakvo pravo da navredis uste pomoglema nacija kako" pravela nekomu zulum",neli gledas deka i den denes potomcite na taa imperija,kako "bubreg vo loj" ja cuvaat nasava drzava?
Корените на Османлиската империја од М.Фуад Кепирли и Османлиската Империја од Халил Иналџик,procitaj gi i ke naucis nesto.
Treto,Komunizmot i Demokratijava sto im je zaednicko?

Jas licno poznavam 5,6 muslimanki koi se omazile za nemuslumani i nikoj nisto ne im storil,zivi zdravi,super e se:) seuste odnosite so svoite gi imaat,a isto taka poznavam od drugata strana koi konvertirale vo Islam pa razno razni torturi se izvrsuvaat vrz niv od svoite najbliski,i sega?
druga rabota,dosta vece so taa smesna istorija,kako Osmanliite se okupatori,nasilnici,neli gledas deka ti si najdobar primer deka Osmanlliite im davale pravo na site?
Ako na den ubivaa po eden i ako islamiziraa samo po eden,nemase nieden nemusliman da ima vo ovaa Mkd,no zatoa ke ti kazam,deka onie bile pravedni vo Valdeenjeto,550 god da vladees treba da SE Bide praveden,bidejci narodot koga e nezadovolen od edna rabota,togas toj stanuva na bunt,neli gledas edna vlada eden mandat 4 god,narodot ne zadovolen i stanuva na protyest,ne sedi miren,bidejci ne mu e ubavo.Dovolen dokaz tie postoenjeto na site verski spomeni od nemuslimanite,samite Osmanlii pomagale okolu gradbata na istite,zemaj procitaj nesto,izvorno za niv,dosta vece so truenje od tipot,"robovladeteli,okupatori.itnn.
i ti nemas nikakvo pravo da navredis uste pomoglema nacija kako" pravela nekomu zulum",neli gledas deka i den denes potomcite na taa imperija,kako "bubreg vo loj" ja cuvaat nasava drzava?
Корените на Османлиската империја од М.Фуад Кепирли и Османлиската Империја од Халил Иналџик,procitaj gi i ke naucis nesto.
Treto,Komunizmot i Demokratijava sto im je zaednicko?
Од христијани станале муслимани и сега демек добороволно сте го прифатиле жити се. Заборави на твоите предци кои бивале убивани, протерувани, жените грабани во сараите? Ах пусти Стокхолмов синдром.

Луѓе како што рекол Фројд, сите проблеми потекнуваат од потиснување на сексуалноста, сега за да навлезам во суштината на проблемот ќе ми дозволите малце да го развлечам воведов за да сукцесивно стасаме до коренот на проблемот.

Факт е дека Муслиманите се сунетисани(и Христијанството можеби налага сунет но ете 99% од Христијаните барем во Европа не се сунетисани)), факт е дека сунетот претставува одстранување на милиони нервни завршетоци од пенисот а со самото тоа и голо стоењена главицата на пенисот и нејзино десензибилизирање,

што значи по автоматизам и намалена чуствителност на најчувствителниот дел од пенисот ова по автоматизам значи значително намалено уживање во водењето љубов, сексуалниот акт како сакате речете го.

Проблем број два се јавува кога поради овие набилдани фрустрации кај мажите муслимани, се јавува потребата од агресија, пазете најголемото човеково задоволство ти е ускратено и сега што ти преостанува, автоматски се пуниш со нервоза, садизам, агресија, фрустрација, негативност околу најблиската околина и омраза.

Следователно на ова Муслиманите сакаат машки деца, жената во исламот е еднаква на било кое друго домашно животно, а според тоа во поголем број женските деца се абортираат уште пред да се родат, или на друг начин се ликвидирани,

зошто нели син да имаш е гордост и така натаму, за ова говорат имено и статистичките податоци кои што јасно покажуваат дека во муслиманските земји односот на мажи:жени = 2:1 ,што му иде на една жена по двајца мажи во просек, саудиска арабија, пакистан, иран, ирак, албанија, косово сите имаат дупло повеќе мажи од жени во составот на населението.

Е сега да продолжиме понатаму што ова ни говори, ова јасно ни говори дека колку повеќе мажи толку повеќе борба за жени, концентрација на тестостерон, концентрација на сексуална неоствареност, односно тие мажи што неможат да дојдат до жена а такви се многу, се сексуално исфрустрирани, бидејќи ни самиот онанизам не им дава некое си задоволство, а тие што имаат пак жени си ги тепаат затоа што исто така не уживаат доволно во сексот,

жените си ги забулуваат за да ги зачуваат од очите на грабливите мажи нормално мажи има далеку повеќе,
следователно на ова да дојдам до некој заклучоци од целиов пост,.............што може да се очекува од така исфрустрирана, тестостеронски набилдана и искасапена во репродуктивните органи народна да речам маса, население, нормално дека само огорченост, љубомора на туѓата среќа и садизам. ..............
Nikov ti e prekrasen i dobro ti odgovara,zatoa ti ja preporacuvam knigata-Бладањата на Филозофите:) од Ебу Хамид Мухаммед ел ГАЗАЛИ.
книгава можеш да ја најдеш во ТАБЕРНАКУЛ.
a za sunetot,poveli,http://www.islamska-zaednica.com/fo...осле-американскиот-амбасадор-и-лекарите-потв/

исламот е религија само за тупи и глупи

Не пикај се во една вреќа, не ќе можеш да ја поткренеш.;)
--- надополнето: 9 мај 2012 во 12:33 ---
Од христијани станале муслимани и сега демек добороволно сте го прифатиле жити се. Заборави на твоите предци кои бивале убивани, протерувани, жените грабани во сараите? Ах пусти Стокхолмов синдром.

Тоа биле твоите предци, не моите.;) Ах пусти славјански синдром.:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom