Написи, размислувања и разбиени теории од dedanoe

• Креатор на темата Креатор на темата dedanoe
  • Време на започнување Време на започнување
од моментот кога оваа равенка се одкина од мене глаата ужасно ме боли а телото ми е во постојано бранување и рацете ми се лизгави, абе едвај ги погаѓам типкине на кејбоардот. епа како ви се чини? римајндер:

СОВРШЕНО :vozbud::vozbud::vozbud:

Кајгана ексклузив :icon_cool

so F se zapishani force-ovite koi se potencijalni kraci a so D (distance) se kracite koi pokraj toa sho se potencijalni anti forsovi se i aktuelni ramnotezinski rastojanija. ovaa forma moze da se prilagodi i za poveke tegovi vo isto lokalno bratstvo od tegovi, recimo tri, cetiri i poveke. bezierovata forma na zakonot za lost e svoeviden galaktichki model. probajte da gi simulirate presmetkite i ke svatite.

ај и ја да те прашам нешто зс после цел ден учење елементи гледам само оскин вратила и запчаници :)
се обидувам да сватам за што ти е ова ама некако не ми иде :toe:
како што гледам ова е нешто квантна физика или...?

ај и ја да те прашам нешто зс после цел ден учење елементи гледам само оскин вратила и запчаници :)
се обидувам да сватам за што ти е ова ама некако не ми иде :toe:
како што гледам ова е нешто квантна физика или...?

Mehanika. Kvantna fizika se bavi so vnatresnosta na atomot :)

да откако поубаво го разгледав сватив дека има врска со механика , некако збунка ми прават ова терминиве од страна и пак ме ми е јасна примената:toe: јбг
ај нема везе ќе си се посветам јас на мојата работа:)

Mehanika. Kvantna fizika se bavi so vnatresnosta na atomot :)
slikata so cetiri TAO shipchinja, svastika, davidova zvezda i dupla 8 kratna toroidalna rainbow spirala e ATOUM no ne atom. AUM vo indiska religija e praiskonot i originot na univerzot a za mene toa e umot koj stoi zad Capitol 'A'. spomnatata slika e sekoja tocka vo uni-lever-zot a i celiot unileverz istotaka. toa e single artifact of everything. drugite fizicari unitarci verglaat i verglaat da sozdadat megalomanska unitarna teorija of everyhting a jas toa go reshavam sal so edan symbol na mojta TAODotologija. poveke imate na http://dedanoe.googlepages.com/LAUM.doc zadna strana!

slikata so cetiri TAO shipchinja, svastika, davidova zvezda i dupla 8 kratna toroidalna rainbow spirala e ATOUM no ne atom. AUM vo indiska religija e praiskonot i originot na univerzot a za mene toa e umot koj stoi zad Capitol 'A'. spomnatata slika e sekoja tocka vo uni-lever-zot a i celiot unileverz istotaka. toa e single artifact of everything. drugite fizicari unitarci verglaat i verglaat da sozdadat megalomanska unitarna teorija of everyhting a jas toa go reshavam sal so edan symbol na mojta TAODotologija. poveke imate na http://dedanoe.googlepages.com/LAUM.doc zadna strana!

Pa da, fizicarite se macat, toa e tocno...tocno e deka nemaat poima kako funkcioniraat nekoi raboti, i zosto toa e taka, ama si slusnal valjda za "Shut up and do the maths". Sega za sega, kvantna mehanika dava tocni i neverojatno precizni rezultati, iako ne objasnuva zasto toa e taka. Teorijata na stringovi stanuva se popopularna i poveke i poveke naucnici i se priklucuvaat. Pocni da si sobiras sledbenici, nema da ti e lesno :)

so F se zapishani force-ovite koi se potencijalni kraci a so D (distance) se kracite koi pokraj toa sho se potencijalni anti forsovi se i aktuelni ramnotezinski rastojanija. ovaa forma moze da se prilagodi i za poveke tegovi vo isto lokalno bratstvo od tegovi, recimo tri, cetiri i poveke. bezierovata forma na zakonot za lost e svoeviden galaktichki model. probajte da gi simulirate presmetkite i ke svatite.
ако разбрав нешто од ова болдираново, Марија да не се викам:nesum:
а каде би можеле да ги симулираме пресметките? закон за лост, се мисли на лост за подигање така?

complete_lever_law.jpg
Ај куку... :nesvest:

После деданое сонцето нема да грее: ARMAGEDDON BOMB

armageddon_bomb_coaxial.jpg

armageddon_bomb_perpendicular.jpg

деданое нема да ужива во благодетите на својта напорна работа по вина на глупаците кои не го разбираат или едноставно нејќат адекватно да го платат ама затоа после деданое сонцето нема да грее а земјата ќе биде спалена, пепелосана и набиена у Дот!!!

Ја аа...знам многу вака, им биле лути на претпоставените, па решиле да уништат се околу нив... И јас едно време во основно, кога ќе добиев 4-ка, се наставниците ми беа криви, и се си замислував за денот кога ќе го кренам во воздух школото... Арно за мене, не пробав некоја глупост... Ти, ако планираш...да ми ти е со среќа.

И друга работа...Кога веќе стана шампион во отворање на теми од областа на физиката, моеш да даваш по мало објаснување, да му се невиди...Така, ем ќе знаеме дека ова е твое дело, ем ние, по малу шо се разбираме, ќе видиме дали има логика или не...

И шо е сеа ова?

едит:

деданое нема да ужива во благодетите на својта напорна работа по вина на глупаците кои не го разбираат или едноставно нејќат адекватно да го платат ама затоа после деданое сонцето нема да грее а земјата ќе биде спалена, пепелосана и набиена у Дот!!!

Ми звучиш како Прашалникот од Бетмен...

и пак едит:

Ова нацртиве, колку шо можам да ти ги прочитам...имаш 64 електромагнети, пласирани во линии од по 8, кои се радијално поставени...До секој електромагнет имаш некаков појачувач на бранови, така што магнетниот бран стигнува до оската, а потоа...по некаква неразјаснета природа, ќе се лансира...Така некако?...или...чекај...Ти планираш да создадеш бранови со доволна јачина и во доволен број, за ова целово, само од себе да експлодира? Си пробал ли ти некогаш, покрај твоите општи равенки, да пробаш да се позанимаваш со бројки? Онака, чисто колку да видиме, на пример...колкава моќност би требало да има еден ваков...гаџет?...

bazichnata animacija e na:
http://dedanoe.googlepages.com/excessive_turbo_generator.html
zvezdata sostavena od isprekinati linii (podaleku) i polni linii (poblizok bazis) e toroidalna spirala i vo nea blaze im na magnetite kakvi se, se simulira 1) compressed attraction 2) negative switch 3) expansive repulsion se sumira ss takt 1 i pozitive switch cancels with tact 2 sho mu doagja kao mnozenje beskraj po nula. podetalno ali sal pishano objasnuvanje ima i na
http://dedanoe.googlepages.com/LAUM.doc
neznam tochno koi strani (ne se mnogu, prolistaj)

kolkav imbalans se dobija od All x Nothing?

ako Pro i Anti imat imbalans Edan togaj 2xPro versus 0.5xAnti ima imbalans 4 a All versus Nothing ima nemoguchi imbalans od (All over (One over All)) equals All Squared. it is unspeakable big bang amount of imbalance!

Сакаш да кажеш дека ти овдека се обидуваш да постигнеш циклус на набивање на јачина на електромагнетни бранови до бесконечност? Или, сам влегуваш во конфронтација, и свесен си дека секој циклус ќе ти започене, а исто така и ќе ти заврши со релативна вредност нула (0) - односно, ќе добиваш билдање на електромагнетен бран негде во релативните средини на краците на овој твојов торус (колку што јас математички можам да го претставам како крива), кој бран, во наредниот момент ќе почне да губи од својата јачина, додека повторно не се врати во врадност нула, т.е. во почетна вредност?

едит (во однос на начин на изразување): Би те замолил да бидеш малку појасен во изразувањето. И кога веќе не користиш кирилична поддршка, барем немој речениците да ги пишуваш со измешани јазици, и обиди се малку да се средиш со тоа интерпункцијата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom