никој никому не вели браво туку така. јас сум повеќе од деценија во бизнисот со лостови и браво сум добил само скромни и невпечатливи два три пати од луѓе без авторите или без влијание кај мнозинството а да не ти кажувам колку погрдни зборови, омаловажувања, пропаднати-неисплатени хонорари иако сум на раб на постоење, хоспитализирања во бардовци поради вајолентност предизвикана од првите набројани и сл сум минал. зато батали тоа, покрај другото и да сакам неможам да насилам некого да ги чита постовите во моето катче. едноставно си постам за да не експлодирам (може првично очекувам корисен фидбек али останувам сам со моите проблеми) како вентил ми е тоа. основен предуслов да можеш да разбереш некое решение е да се судриш со неговиот проблем поради што и не е грев да реоткриваш вода -- така најдобро се учи. така ќе можеш да ја осетиш неговата тежина и уште ако му го најдеш центарот ќе можеш и да го кренеш иако е потежок одшто изгледал. еве проблемот со полиноми од петти степен е знаејќи ги а, бе, це, де, е и еф да најдеш барем едно те кое ја задоволува равенката: а по те на петта плус бе по те на четврта плус це по те на трета плус де по те на квадрат плус е по те плус еф рамно на нула. ќе добиеш дополнителни упатства само прво состави барем едно појдовно базично прашање и постирај го со три можни одговори. инаку сликите кои ги постам на интернет се 96% мои оригинали. не сум плагијатор, пардон.