Накит

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Ѓердани

Убавината е најважна - така се верувало во минатото, тоа важи и денес. Жените се опседнати со разубувањето, со истакнувањето на она што е најдоброто во нив и за нив. Еден од најважните детали во украсувањето е секако ѓерданот. Овој накит кој го кител вратот на жените во разни епохи доживеал разни трансформации, обработки и дообработки, но дури и најстарите парчиња се со неверојатна убавина.

Колку вие го носите ова парче накит, и дали ви се допаѓа?

1376222549

804987209

528771071

865789026

Јас не носам накит(алергична сум на триста работи) и затоа се решив јас да изработувам, ако веќе не можам ништо да ставам на мене:)...
...а инаку многу ми се допаѓа кога ќе видам накит на некоја девојка добро искомбиниран со облеката ...

На убав врат, убави ѓердани, ммм...како сега би милувал еден таков, бел, како лебедов, со ѓердан-бисери, со дијаманти...

Lea напиша:
Јас не носам накит(алергична сум на триста работи) и затоа се решив јас да изработувам...

Имаш слики од тоа што го изработуваш да ги споделиш со нас потенцијалните корисници?

nosam samo ako mi odgovara na toa sto go nosam.porano mi smetase da nosam lancinja ama sega veke ne,inace obozavam gooolemi lancinja ili od onie lancinjata so "biseri":icon_lol:

denes si kupiv rozevi i beli i se mnogu ubavi :)

epa so aj so zdravje da gi nosis,so decko da gi iskines:)
e da vidis kolku ubavo lance si kupiv od hrvatska.svetlo zelenko vo nekoi iskrivenki formi dolgo,ne nesto ogromno,tuku onaka skladno.i figurite onaka licat kako delovi od malecki skolki:icon_lol: a pred 2-3 nedeli edna ovca od klas mi go potkaci i mi se skina:icon_mad: lele ke ja ubiev ama dobro uspeav da go popravam i sega e kako novo:)

jumbogunit_opt.jpg

Bling ;) ова поштуем кај црнци ;)

Иам едино ланец, со војнички плочки..

jas mrazam gerdani i drugi trakatanci okolu vratot, a gi imam doma cel neseser i toa se podaroci od luge koi ne znaele deka ne sakam lanci i ostanati trakatanci...taka da od tie lanci imam napraveno narakvici...koi gi obozavam...

Lea напиша:
Имам: http://www.vedda.homelinux.org ...ама моментално е underconstruction....
може на pp? ќе ти го пратам каталогот и ќе ми кажеш што сакаш и како сакаш и ќе биде:)
Lea mene slikite ne mi otvoraat ama ako nesto mi praj kejf mene e bizuterija , beter od dzupce sum :)) Ako ne ti e maka pratimi i mene sliki pls :) Fala unapred

Па можеш да ми го кажеш mail-от на pp.....и ќе ти ги пратам:)

Да ја викнам мајка ми да ве флодира тука?

Јас имам 3-4 такви интересни рокерски ама стално ги заборавам

Пред се придржувајте се до темата, нарачки и слични работи преку ПП.

Ѓердани носам многу ретко, а ги сакам многу, ги имам во изобилство дома но секогаш заборавам да ги носам:icon_lol: секогаш дури откако ке излезам ми текнува дека сум можела нешто од накит да ставам на мене :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom