Најубавиот град во Европа (главен град)

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Од сите наведени градови ги имам посетено Виена, Москва, Лондон и Рим.
А зошто на анкетата ја нема Рига? Градот ми остана во срцето..
И да, гласав за Виена...заради многуте палати, дворци и други зданија(најмногу Шонбурн и Белведере) како и прекрасните паркови и зеленила и луѓето кои постојано беа насмевнати и читаа книги легнати на тревниците..
Инаку, од Лондон очекував многу повеќе..бев кај другарка на мајка ми .. живееше во северниот дел на Лондон кадешто живееја луѓе од средна класа... жената земаше плата од 2000 фунти, од кои 900 издвојуваше за превоз до работа... никогаш не излегуваше затоа што за едно излегување требаше да се потроши најмалку 50 фунти... а за јадење секогаш вареше макарони или компири или отвораше риба конзерва... времето воопшто не ми се допаѓаше затоа што врнеше по два пати на ден.. а инаку градбите беа прекрасни.

Прага е закон. Убав, весел и секогаш разбуден град, а луѓето се многу топли и убави, словенски души, боеми....

Иако сум посетила само 3 глави европски градови( а во еден и живеам) Можам да кажам дека Лондон е прекрасен. Богата култура, има што да посетиш. Искуството со Окото на Лондон е прекрасно- иако врнеше дожд( како по обичај)

аз с'м б'лгарин и мислја че Виена е нај-хубавијат град в Европа

Рим за мене.Ама штета што не сум посетил ниеден од овие:kesa:

Епа луѓе мислам дека го дадоф првиот глас за АТина според мене атина е најубав град у еврапа
atina3.jpg

Можеби е клише но гласав за Париз, не ми е сон да го посетам како што сакам да го посетам Рио, да речеме, но од понуденото (а да кажеме дека и не сум крејзи фор Јуроп) Париз е една од опциите.

Епа луѓе мислам дека го дадоф првиот глас за АТина според мене атина е најубав град у еврапа
atina3.jpg

slikava e od Spanija, Bilbao...muzej na modernata od Guggenheim a ne Atina. Inace vo Bilbao osvem muzejov nema nishto drugo da se vidi..ednash da go posetish i dovolno e...tipichen industriski primorski grad, gi ima eden kup niz Evropa.

јас гласав за Рим,ама и Прага е супер град!

2j2f591.jpg

rlyhzs.jpg

2a6ktfk.jpg

28gy2c9.jpg

2qdv034.jpg

e5mt1v.jpg

256fm0w.jpg

331evwy.jpg

2qb9esm.jpg

ПАААААРИИИИИИИИЗЗЗ!!!!!!!!!!!

London m8, London!

fullers-pub-sepia-web.jpg

london_phone_booth.jpg

326.jpg

01.jpg

Не сум многу по културата и уметничките градби па во Лондон би отишол само да ја осетам атмосферата која ја има и урбаната култура на секојдневниот живот на просечниот жител на Лондон.

Атина,Париз и Рим.Скоро нај исторични градови,од секогаш сум сакал да ги посетам:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom