Најубав утрински колач (со кафе)

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Најубаво ми е наутро кафето да го испијам со една ванилица:)
За Вас кој е утринскиот десерт?

Гурабии со бадеми од Жито Лукс. Само бидејќи ми е подалеку ме мрзи да ги земам, затоа ресана. :)

Jas pijam mnogu slatko i jako kafe, pa ne praktikuvam kolaci. Ama za so caj - uaauuu, ko englez sum, obavezno barem ednas vo denot go pijam cajot so kolacinja i toa onakvi biskvitni,so fil, mf,mf,

Ако имам во моментот имам лења пита со кајсии или вишни, многу ми е вкусно,убаво ми е и со домачица,а најмногу ми иде со Тутку:)

Куглоф со суво овошје и кафе,
чоколаден колач со кафе,
или обични бисквити со кафе.

Има едни колачи, Лада, од Краш се изгледа, ама со кафе како идат, тоа е феноменално! Пробајте!

Утрински десерт???
Ха, јас да мавнам благо од сабајле има да повраќам. Додека не се најадам убаво со вистински доручек, јас не можам ни кафе на гладно, а камо ли десерт. :)
Значи, секогаш прво доручкувам, па пијам кафе. Што најчесто доручкувам?
Па или нешто лиснато, или тост (имам близу сендвичара), или нешто што има моментално во фрижидерот. :)
Да, тоа најчесто јадам кога сум дома, нешто од фрижидерот, кога одев во школо најчесто јадев тост...

сакам секакво благо кога ќе станам насабајле од кекси домачица чоколатца тутку поп пак ма све благо што знам

Во последно време пијам топол нес со оние колачињата ПопКек...Мераци...

чоколадни бисквити

домашен мраморен колач

палачинки

локумче

гурабии

Само кафе пијам..Едноставно уживам само во него..

Турското не го ни сметам за кафе. Во утрото сакам топло нес и нешто благо ммммм А преку денот нес пијам ладно без ништо :pipi:

a-packet-of-cookies.jpg

Господ да ги благослови овие интегралниве со чоколатца малечки... мх, мх, мх:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom