Најубав јазик според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата ANDZI
  • Време на започнување Време на започнување
Не може никој да каже затоа што никој не ги знае сите јазици. Јас мислам дека најгрди се бугарски и португалски, а за најубав не знам.

Молдавците имаат добар јазик еднашка сум бил таму али одамна беше тоа на 6 години со таткоми отидовме :), фенси јазик имаат Молдавчињата.:)
Ете ги најдобрите според мене бар : Македонски, Молдавски, Руски, Германски, Шпански.:vozbud:

Фински звучи убаво, а грчки најгнасно. Ќе заборавев и француски мразам... што да правам повеќе сум по мразењето. :)

Молдавците имаат добар јазик еднашка сум бил таму али одамна беше тоа на 6 години со таткоми отидовме :), фенси јазик имаат Молдавчињата.:)
Ете ги најдобрите според мене бар : Македонски, Молдавски, Руски, Германски, Шпански.:vozbud:
Молдавците зборат Романски јазик :) немаат свој

Германскиот.Најмилозвучен ми е и за изговор најлесен но има многу тешка граматика(а и родовите не се исти како во македонскиот...) па така треба да знаееш деклинации, декларации, падежи и шо ти знам шо.

Причај српски да те цео свет разуме:pipi:.

Најубави јазици т.е најсимпатични ми се италијанскиот и рускиот.

Холанѓаните. Нивниот јазик е составен од околните јазици од државите со кои граничат, а највеќе Данскиот, после Германскиот итн.
Интересен им е изговорот на поголемиот дел од Холанѓаните, со р (многу специфично го изговараат).

Турскиот ми е најубав,потоа хрватскиот (со српскиот),па грчкиот јазик.Најгрд убедливо бугарскиот,му доаѓа како лош кичевски :)))

Од сите јазици на светот најубав е македонскиот јазик. Дефинитивно има милиони начини на кои може да се каже една иста работа, јазикот има длабочина, хармонија. Едноставно е совршен! :)

Од сите јазици на светот најубав е македонскиот јазик. Дефинитивно има милиони начини на кои може да се каже една иста работа, јазикот има длабочина, хармонија. Едноставно е совршен! :)

И секогаш е двосмислен :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom