Најопасните пијалоци во светот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
2.jpg

Голденрот – швајцарски пијалок со канела (содржи 53,5% алкохол ), во чиј состав влегуваат многу тенки , но сепак добро видливи парчиња на злато . Во секој литар голденрот има ~15 мг злато.

3.jpg

Специјално овој пијалок се процедува низ цедилка за да се задржат парчињата злато .Но, повеќето снобови кои го купуваат овој пијалок за 300 и повеќе евра за флаша го пијат без процедување а тоа резултира со повреда на желудникот.Дури има и случаи кога златото останува во желудникот неколку месеци предизвикувајчи му на гурманот дискомфорт, мачнина ...

Аијауаска -пијалок со халуцигено дејство изготвено од лијани познати под името лоза на духовите. жителите на Амазонија веруваат дека овој пијалок може во краток рок да поврзи два света - на живите и на мртвите. Моќниот психоактивен ефект на Аијауаска- поткрепено со верувањето во постоењето на духови - доведува до халуцинации при што во целост можат да ги видат мртвите. .
Уште еден интересен ефект, кој Аијауаска го има врз организмот - моментално го чисти од сите паразити :pos:

1.jpg

Gilpin Family Whisky

Многу редок пијлок кој се произведува исклучиво по нарачка - направен од мочта на стари лица болни од шеќерна болест тип II .
4.jpg

Авторот на ова виски (James Gilpin), ја собира мочта од старите волонтери меѓу кои е и неговата баба

(Tsongsul)– популарен традиционален корејски пијалок, кој претставува „вино“ приготвено од човечки фекалии и лековити билки кои стојат во чист алкохол 3-4 месеци.

5.jpg

Сајтот Rocket News 24 решил да го истестира ова одвратно вино на три кинескињи. Наивните девојки дале оценки за квалитетот на цсонгсулот: “Многу вкусен пијалок, кој е леснопивлив . Мислам дека чќе стане хит меѓу девојките кои сакаат слатки алкохолни пијалоци. ”. нооо, истите тие моментално го смениле своето мислење штом дознале дека е направен од корејски го*на .

Пиво Армагедон» (Armageddon)

7.jpg

Шкотската пивара Brewmeister го произведе пивото Armageddon за да направи „крај на светот“ во вашиот желудник . Процентот на алкохол во овој пенлив пијалок е неверојатни 65%.

потоа тука спаѓа и пивото направено од отстојана вода полна со паразити
Пиво Fijjtu

6.png

Следен е скандинавскиот ликер malört од пелин со 35% алкохол кој се пробува само еднаш и никад више а нефовиот гаден вкус ќе го паметите цел живот

8.jpg

Чангаа

кениска ракија - која значи „убиј ме брзо“
300-400 грама чангаа, после што човекот запаѓа во бесвесна состојба ,а наутро преживува прав кошмар со ужаснни главоболки ....
9.jpg

Чудотворниот пијалок против кашлица:pos:
Во XIX век мислеле дека хероинот помага при кашлица ,од 1898 до 1910 год. овој силен наркотик се продавал како замена за морфиумот и како лек против кашлица кај децата.
Претставете си доаѓа дете кај мајка си и и вика : “Мамо, јас кашлам, дај хероин !”.:eek::pos:

10.jpg

Превземено од http://www.facenews.ua/articles/2013/155098/

Колку ми треба хероин сега значи..
А и аијауаската би ја пробал :D

:pos: сите да си ги купиш на екс пиеш од сите под една на секои 10 сек. и си правиш бомба во желудникот :pos: и после си како да и бил во хирошима :vozbud:

:pos: сите да си ги купиш на екс пиеш од сите под една на секои 10 сек. и си правиш бомба во желудникот :pos: и после си како да и бил во хирошима :vozbud:
и исчистен од сите парзити:ROFLMAO:

Од сите овие Аијауаската би ја пробал еднаш, качен на некоја планина во Јужна Америка или Шкотска и чекајќи да дојде вечерта!!!

Changaa mi se svigja nacinot na koj sto ja pravat, covek ke rece pravat magicen napitok kako vo asterix i obeliks.

ja bi edino Goldschläger - i toa proceden;)

Одам утре,земам тоа упатот од лекар и право да видам дали имам шеќер.
Еј кој бизнис,ни капка не давам потоа да падне,ако е позитивен резултатот.
( а ова за последната капка,пак овој КУЛ ме научил,па кој би друг. )

Нема потреба. Текилата ми е смрт... Како од текила шо се имам оштетено, да не можам со денови да се приберам, од ништо друго се немам така лошо оштетено.

Kava - Наркотичен напиток од Фиџи и пацификот. Има вкус и изгледа ко каллива вода. Нема некој посебен вкус или шмек ама кога ќе испиеш доволно онака те опушта ко да си стегнал некоја црта ама си при свест и можеш нормално да се однесуваш и размислуваш. Се прави од корени на растенија кој имаат седативни и анестетички особини.
http://api.ning.com/files/0N4byQT3Y2JD-ZpmjVZ55-GYnW8Xr-ZAfaEO7h5grQA_/kavaceremonywakaya.jpg
Во Вануату иначе ова е и комерцијализирано па се продава Cava Cola. Ова ви е анти енергетска пијачка, онака за пред спиење. Одлична ако предходно си бил на журка... Се на се каде каде боље него Coke Zero
http://buypuregold.info/Kava Cola.jpg
Што викате би имало пазар за ова во Македонија? Да увезам некој тон?

Одам утре,земам тоа упатот од лекар и право да видам дали имам шеќер.
Еј кој бизнис,ни капка не давам потоа да падне,ако е позитивен резултатот.
( а ова за последната капка,пак овој КУЛ ме научил,па кој би друг. )
Аnco Family Whisky:pos:

citav za changaa i mu dodavale extra flavours za da dobie ostrina (y)

The drink is
sometimes adulterated by adding
substances like jet fuel , embalming fluid
or battery acid , which has the effect of
giving the beverage more 'kick'.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom