Најголемо дерби

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
TИКВЕШ-ВАРДАР НЕГОТИНО
ПЕЛИСТЕР-ВАРДАР
ВАРДАР-СЛОГА
ПЕЛИСТЕР-ПОБЕДА
РАБОТНИЧКИ-ВАРДАР
.....
Од светските
Милан-Интер
Рома-Лацио
БОКА-РИВЕР

тиквеш-пивара скопје многу јаки утакмици секад играат:vozbud::vozbud:зезанција
БАРСА-реал

СЕ ЗНАЕ ДЕКА РЕАЛ МАДРИД ПРОТИВ БАРСЕЛОНА Е НАЈГОЛЕМОТО ДЕРБИ ВО ИСТОРИЈАТА НА ФУДБАЛОТ И ПОНАТАМУ ЌЕ БИДЕ НАЈ ГОЛЕМО ДЕРБИ.

c.zvezda-partizan
d.zagreb-hajduk
pao-olimpijakos
fener-galatasaraj
od balkanskite ima use 3-4 derbinja megu koi pelister-vardar

barca-real samo sto ovaa god nema da bide interesno 4e izgubat real so 5 gola razlika :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Aрсенал: Челзи?

а да ве прашам...кој е ваш критериум за дерби?
Пари, нов газда, традиција, слава, што?

Ако е дерби Челзи:Арсенал не знам што е Манчестер:Ливерпул.
Ко прво, од кога е Челзи супер сила? од 2003? што праеше пред тоа? Па Вулверхемптон е пославен тим од него.
Второ: Атрактивни потези на натпреварот, па голови, па финти, дриблинзи...не го прават мечот дерби. Јас сум гледал многу јаки пресметки меѓу (пример) Болтон и ВБА, голови, ова она, ама сепак не е дерби.

За мене најголемо дерби е Ренџерс - Селтик. Нивното ривалство датира од 1888 година ( најдете некое друго толку старо градско згора на се дерби). Заедно тежат околу 200 трофеи ( пак најдете некои два тима), и меѓусебе изиграле околу 500 вечни дерби утакмици. На тоа да ја додадеме и Шкотската фанатичност за фудбалот, и на крај ќе добиеме најголемо дерби на светот.

Се сголасувам со горниов пост......

Фенербахче-Галатасарај, мислам погледнете кореографии, па што ти не, тренерот ставил знаме сред терен.....ЛУДИЛО

Манчестер-Арсенал..... На еден дерби Руд Ван јадеше шлаканици од Кион Мартин, едноставно до коска дерби...... Челзи никој не ги сака пошто 50 години титула немаа, дојде Роман пари донесе и етет титула

Барселона-Реал според мене е најфудбалско, ѕвезди има колку сакаш, ривалитет....

Селтик-Ренџерс. најголема традиција

Лацио-Рома, Интер-Милан,,, Јаки градски дербија, тука се и овие најнебезбедните од Италија Сампдорија-Џенова и такви некој, башка и Наполитанциве се луд:smir::smir:

Najgolemo derbi iako Millwall ne e vo ista liga so West Ham United ova e najgolemo derbi nikoj anglivanec ne bi go propustil da go gleda ova

Najgolemo derbi iako Millwall ne e vo ista liga so West Ham United ova e najgolemo derbi nikoj anglivanec ne bi go propustil da go gleda ova

Грин стрит хулиганмс
Аххх.....ако е така според филмот ондак не дај боже да се паднат да играат негде.

ако Millwall - West Ham е најголеми дерби тогаш што е Boca -River:):)
ти си се уфилмал од филмот многу:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom