Најголемо дерби

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Hahaha Dzoni poleka be chill :D Bas poslednite 3 derbinja gi gledav i pointeresni mi bea od poranesnite sezoni, dali so padot na Serie A , ne znam, takov vpecatok imam dobieno :D Ne gledam zasto bi bilo lapsuzno Manchester - Liverpool da go sporeduvas so rimskoto derbi, dvata najtrofejni angliski kluba koi proizleguvaat od gradovi kade zapocnala industrijata vo UK i se prvo kako gradovi rivali za prevlast na industrijata, posle kako klubovi.

Ne vikam deka e krs rimskoto derbi, ama momentalno so site propratni desavki (osvojuvanjeto na 19kata, slucaite so rasizmot, rckite na teren) The Fixture e mnogu podobro derbi.

па кога ќе размислиш и се е вкус и претпоставка..неможам јас тебе да те убедам дека е римското подобро и ти мене дека the fixture е подобро..исто како на некој тутунар што му е Могила-Новаци најголемо...

11 октомври - Корзо, најјаче дерби у маало :D

Иначе ако веќе гледаме во Англија има најмногу дербиња. Колку што прочитав не го спомнавте градското Утд - Сити, кое за некоја година очекувам да стане и воопшто најголемо во Англија а исто така и во Европа каде што моментално води Ел Класико.

Како бе немало жар Ливерпул - Манчестер? Сеа нема тепачки меѓу менаџери :icon_lol: ама дека нема жар тешко. Од римското дерби само името остана.
зборуваш за "жар" а велиш од римското дерби само името останало o_O нема потреба да трошам зборови понатаму ..

Каков сака жар нека има Ливерпул-Манчестер и било која англиска екипа, ама и самиот Аврам Грант кога дојде во Партизан и го водеше на дербито на Маракана изјави дека не видел вакво дерби никаде на светот! Пола утакмица гледаше по трибините наместо на терен.

Значи според мене дефинитивно е Звезда - Партизан најголемо дерби. А останати добри се Реал - Барса, Селтик - Ренџерс.

Каков сака жар нека има Ливерпул-Манчестер и било која англиска екипа, ама и самиот Аврам Грант кога дојде во Партизан и го водеше на дербито на Маракана изјави дека не видел вакво дерби никаде на светот! Пола утакмица гледаше по трибините наместо на терен.

Значи според мене дефинитивно е Звезда - Партизан најголемо дерби. А останати добри се Реал - Барса, Селтик - Ренџерс.
За жал шкотското дерби оваа година ќе немаме шанси да го гледаме xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom