Најголем хит за 2011

Најголем хит во 2011?

• Вкупно гласачи
    88
  • Гласањето е завршено на .
Adele превише ми е easy to listen easy to forget - нешо као мејнстрим литература по книжарниците. Со Микел Тело и сите негови истролувани верзии ме тераше уопште да не го палам плеерот. Јас константно си остануем зад времето зашто постарите хитови ако издржале повеќе години, би ги нарекол хитови. За мене оваа година беше годината на Колдплеј дефинитивно и нивните “вон албмски“ песни. Една би ја издвоил а таа е - Gravity.
--- надополнето: 14 декември 2011 во 14:39 ---
Adele превише ми е easy to listen easy to forget - нешо као мејнстрим литература по книжарниците. Со Микел Тело и сите негови истролувани верзии ме тераше уопште да не го палам плеерот. Јас константно си остануем зад времето зашто постарите хитови ако издржале повеќе години, би ги нарекол хитови. За мене оваа година беше годината на Колдплеј дефинитивно и нивните “вон албмски“ песни. Една би ја издвоил а таа е - Gravity.
Ах да, ако нешто вака ми има фтено повеќе око од листава може да биде Jessie J. Ама тоа е само степен подобро од она што беше пласирано.

Гласав за sexy and a know it ама се двоумев помеѓу таа и Rolling in the deep од Адел

Од тие на листата гласав за Give me everything...незнам зашто..ама најмногу ме потсеќа на лето :icon_mrgr:
ииначе би ги издвоил:
LMFAO - Party Rock Anthem, Example - Change the way you kiss me (иако ги има многу :))

Ахх, гласав за Adele - Rolling in the deep ради верзијата на Linkin Park а и оригиналот ми се допаѓа. Исто така мислам дека на листата треба да се најдат Lykke Li - I Follow Rivers, Coldplay - Paradise, David Guetta ft. Sia - Titanium, Avicii - Levels па и Foster The People - Pumped up kicks.

Убаво напишав во првиот пост, ќе треба да повторам. Темава е за хит на годината, не за најдобра или најквалитетна песна. Ни мене не ми се допаѓаат сите песни (нарочито не Moves like Jagger, алергична сум на песната), но не е темава за дискусија колку е тапа поп музиката, колку е неквалитетна и сл. Секој коментар кој е поврзан со тоа се брише. Останете он-топик. Значи хит - нешто што било нон-стоп по радијата, дискотеките. Никој не вели дека треба да е квалитетно. Тоа е.

Гласав за ниедна од наведените, ја лично колку што ми влегло во уво, I Follow Rivers особено летото ја слушав насекаде, на радио, во кафичи, на плажи, инаку не слушам многу „модерна„ и актуелан музика.

Извинување, тек сега го прочитав убаво првиот пост целосно :oops:

Исто и Price Tag од Jessie J. ,Don Omar со Danza Kuduro,Taboo,Џенифер Лопез-On The Floor,
Loca People,PITBULL-Rain Over Me,Give Me Everything,Foster The People-Pumped Up Kicks,Lykke Li-I Follow Rivers ..

Моментално ме рехабилитира така да гласав за - „Ниедна од наведените, ќе наведам друга“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom