Најевтин супермаркет

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpp
  • Време на започнување Време на започнување
Ама може не сакале да се занимаваат со тоа.
А има замарање, добавувачи бркај, бркај цени, акции, прати ова она.
Trgovijata e takva, mora zamaranje, da ja sledis konkurencijata, sto e najaktuelno itn.

Jas rabotam ovosje i zelencuk, veruvaj deka vo eden do dva saata se menuvaat cenite, koj proizvod mu pagja cena na koj mu raste, zaliha, na teren mora da si, brojki da gledas na kompjuter e najlesno.

Dosta e od mene na temava.:)

Trgovijata e takva, mora zamaranje, da ja sledis konkurencijata, sto e najaktuelno itn.

Jas rabotam ovosje i zelencuk, veruvaj deka vo eden do dva saata se menuvaat cenite, koj proizvod mu pagja cena na koj mu raste, zaliha, na teren mora da si, brojki da gledas na kompjuter e najlesno.

Епа знаеш тогаш дека брз пот нишо не бива.
И ти пратиш цени, мора.
Ако сакаш да си у игра ќе пратиш.

Вчера го видов циганот у Капиштец, кур не му чуе.

Дали може да објасниш повеќе? Како што знам на волстрит се менуваат цените у секунда не сум слушнал за таква работа у малопродажба.

А има замарање, добавувачи бркај, бркај цени, акции, прати ова она.
Не мора замарање.
Ќе поставиш менаџери кои ќе се замараат место тебе. Само треба да ги одбереш.
И добро да ги стимулираш.
Автоматски споено мислење:

Дали може да објасниш повеќе? Како што знам на волстрит се менуваат цените у секунда не сум слушнал за таква работа у малопродажба.
Во случајот не е малопродажба, туку делот на набавка, значи големопродажба.
И верувај дека во овошје и зеленчук стварно се менуваат цени од денес до утре...

Ова е најточно, им го предаде бизнисот на ќерките и они го пропаднаа начисто.
SP пропадна така - откога синот го наследи.

Иначе, пред некој ден идам у оноа Лиса у Ново Лисиче у Тинексот, демек таму ќе најдам бричови од разни фирми, пошто неќу више да купувам од Жилет фирмата од идеолошки причини.
У Тинексот у Лиса немаше бричови за мажи, ни Жилет ни нежилет. Само за жени.
Отидов карши у еден пренатрпан Зур и најдов и Вилкинсон и други фирми.

Не во малопрпдажба,обично на големопродажни цени.

Пример има берза за свинско месо. Германската берза диктира цени. Меѓутоа ова се работи за огромни индустриски набавки,не малопродажни пакувања.

Секако дека за сѐ се прати цена.
Има сточен пазар.
Ако сите почнат да менуваат цени треба да си у тек.
Еве сеа као шо иде сѐ у пм, факт е дека на нас ко купувачи ни се исплати да не качат цени, ама ко продавач не ти се исплати да продаваш поевтино од конкуренцијата.

Иначе, пред некој ден идам у оноа Лиса у Ново Лисиче у Тинексот, демек таму ќе најдам бричови од разни фирми, пошто неќу више да купувам од Жилет фирмата од идеолошки причини.
Тек ќе пропаѓаат фирми од распрдани синови и ќерки кој парите ќе ги трошат на коцка и глупости.
Сега за сега се уште постарите ги водат овие големи фирми, ама кога тогаш некој ќе треба да ги наследи.

Сега има на ФБ, хохштаплерот буревесник тврди дека Тинекс е банкротиран, немале плати земено ?? Не знам, ама стокомак има конкурс, во Рамстор стално запослуваат, кој би им работел за џабе ???

Back
На врв Bottom